17. nov
 
Nå får du kanskje nytt postnummer
Vel 4.000 husstander får nye postnummer og adresser i Norge i løpet av året. Flesteparten av disse endringene er i Elverum.

Publisert: 03.jul.2017 15:49
Oppdatert: 03.jul.2017 16:22

I tillegg til å endre rutene eller avgrensningene på postnumrene, får Elverum to helt nye postnummer.

1. oktober trer de nye postnumrene i kraft, og da må du også huske på å melde adresseendring til dine forbindelser.

- Endringene skjer for å få en så effektiv postdistribusjon som mulig, eller etter ønsker fra kommuner, organisasjoner, velforeninger eller kunder som på grunn av lokale eller historiske forhold ønsker å endre sin postadresse. 1. oktober har blitt fast endringsdato for postnummer og poststedsnavn i Norge, sier Pressesjef for Posten Norge, John Eckhoff.

Ikke de kjempestore endingene

Det er ikke de veldig store endringene som skjer i Elverum, sjøl om disse endringene for elverumsingene høres kjempestore ut.

- Store endringer høres veldig dramatisk ut, men det som praktisk skjer i Elverum er at vi får to nye postnumre. I tillegg endrer vi noen av postnummer-grensene. Det gjør vi rett og slett for å øke leveringssikkerheten for brev og pakker, sier John Eckhoff. 

Alle som berøres av endringene får beskjed fra Posten 1. august, kan Eckhoff fortelle.

- Som jeg nevnte tidligere, så går vi over alle postnumre én gang i året. Årets endring er ikke av den største arten, men alle som berøres må få det med seg. De som får nytt postnummer og adresse, vil få beskjed om dette i god tid, rundt 1. august, sier pressesjefen.

Grunnen til at Elverum nå får nye postnummer-grenser og postnumre er at Posten ønsker å sortere posten etter hvilken «Post i Butikk» som kunden sokner til, og ikke postnummeret.

- Vi ser på hvordan vi kan effektivisere våre budruter, og alt i alt krever dette at vi må holde poststrukturen oppdatert. Man kan tenke seg at Norge er delt inn i pussespill uten manglende brikker, sier Eckhoff.

2413 og 2414 ELVERUM

De to nye postnumrene som kommer til Elverum, vil være i sentrum. Der det tidligere har vært 2406 på østsiden av Glomma, vil nå få nye postnumre. Disse er 2413 og 2414.

- I byen Elverum er det fem postnumre i dag, også en del flere i hele kommunen. Men det er i sentrum at «brikkene» vil se litt annerledes ut i puslespillet. Vi har sett på hvordan vi kan effektivisere og forbedre vår leveringssikkerhet. Slik har vi da et ønske om at hvert postnummer får sin egen «Post i Butikk». Slik kan vi sortere på postnummer og ikke på adresse, sier John Eckhoff.

Sjøl om det er primært i sentrumsområdene endringene kommer, så blir det noen endringer også ut mot Heradsbygd.

- Det er primært i sentrum av Elverum vi har sett på endringer og gjort de, men de som er berørt av dette vil få beskjed 1. august at de vil få ny adresse og postnummer. De må da selv huske å melde adresseendring til sine interesser og andre. Det ville være fint om alle merket postkassene sine med navnet på alle som bor i husstanden, avslutter John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no