15. nov
SEIER: Elverum Håndball Herrer slo Kolstad 28-22 i tredje serierunde tidligere i år. Onsdag kveld møter de samme lag, men i cupen. Kampstart er klokka 18.30.
 
Nå er det kun Kolstad som står i vegen for en ny cupfinale for Elverum
Onsdag kveld møter Elverum Kolstad til semifinale i cupen i Terningen Arena. Nå er det kun Kolstad som står i vegen for at Elverum tar seg til sin første cupfinale på fire år.

Publisert: 16.nov.2016 02:12
Oppdatert: 16.nov.2016 02:18

Sist gang Elverum spilte mot Kolstad i cupen var sesongen 2013/2014. Da tapte Elverum 30-31 i femte runde mot nettopp Kolstad. Den gang hadde Kolstad en spiller som ifølge Michael Apelgren var grunnen til at de vant, nemlig Steffen Stegavik.

- Vi snakker ikke så veldig mye om den kampen, men den gang hadde de Steffen Stegavik, det har de ikke nå, sier Michael Apelgren.

Sju mot seks

Michael Apelgren har stor tro på at Elverum kommer til å møte et angrepsspill fra Kolstad med sju mot seks. Og det er det de nå har trent inn mot.

- Det kommer til å komme veldig mye sju mot seks, så vi er veldig godt forberedt på det. Vi bruker denne regelen sjøl, men det er ikke veldig mange som synes den er bra og hører hjemme i håndballen. Men nå er det nå sånn at den har kommet, så da må vi utnytte den til vår fordel, sier Michael Apelgren som minner om at Kolstad er gode.

- Vi spiller tross alt en semifinale i cupen, så det blir ingen enkel kamp. Vi har vist mot FylligenBergen at vi har tatt til oss spill sju mot seks, og derfor kan vi ha et lite overtak, sier Michael Apelgren.

Vært en ubehagelig mostander for mange

Apelgren påpeker at det er mange gode lag som har møtt Kolstad så langt i sesongen, og har slitt. Derfor hevder han at Kolstad har vært et lag som har vært en ubehagelig mostander for mange av lagene i GRUNDIGligaen. Kolstad slo ut FyllingenBergen 30-29 i kvartfinalen, så at det er et godt lag er det ingen tvil om.

Sist Kolstad var på besøk i Terningen Arena var 18. september. Da vant Elverum 28-22. Men Apelgren tror det blir tøffere onsdag kveld.

- Det som vi kanskje frykter aller mest er målvakten deres, han har vært veldig god i det siste. Ellers kan jeg nevne Liaba, Fjeseth og en litt undervurdert spiller, Følstad. Disse er ekstra gode, men Kolstad har stort sett gode spillere på alle posisjoner, sier Michael Apelgren.

Forsvaret

Kolstad har et godt forsvar skal vi tro den svenske treneren, og han frykter dette litt inn mot kampen onsdag kveld.

- Vi må håndtere forsvaret deres riktig, komme oss igjennom og få hull på målvakten deres. Der er det mange lag som har mislyktes denne sesongen, og vi skal ikke bli en av de, sier Apelgren og legger til:

- Når de går inn for det, så har de et veldig godt forsvar. Men det er bare så enkelt som å håndtere det riktig, så løser vi det også, sier Michael Apelgren.

Lite skader

Bank i bordet, så har det vært lite skader hos spillerne i Elverum. Men det kan de takke den nye fysiske treneren for.

- Ja, vi har fått forsterket klubben med både en fysisk trener og nå skal vi også inn med en mental trener nå. Denne har vært med oss en liten stund, så nå forsterkes klubben også på den siden, sier Michael Apelgren.

Han fremhever at laget har trent med fysisk denne sesongen enn tidligere, og at det derfor har vært mindre skader enn tidligere også, sjøl med det kamptrykket som Elverum opplever med kamp hver tredje dag.

Skal til oslo spektrum

Elverumtreneren har lovt at Elverum Håndball Herrer i romjula skal spille om sitt første gull for sesongen, derfor må Kolstad slås onsdag kveld. Og svensken har stor tro på seier mot laget fra Trondheim.

- Vi vet at vi har en sjans, vi spiller i Terningen og det er ikke bare for andre lag og komme hit og spille oss ut. Vi har slått Montpellier i Terningen Arena denne sesongen, så vi skal gi Kolstad kamp helt inn. I Terningen vet vi at vi er gode og vi har også mange på tribunene som støtter oss. Men man vet jo aldri mot topplag, og vi må gi alt og spille opp mot vårt beste, avslutter Michael Aplegren.

Følg kampen direkte på radioen

Om du ikke har mulighet til å være i Terningen Arena onsdag klokka 18.30, så kan du følge kampen direkte via ElverumsRadioens direkteoverføring. Som alltid følger radiokanalen kampene til Elverum Håndball Herrer og har gjort dette i seks år nå.

- Dette er den sjuende sesongen vi følger Elverum Håndball Herrers kamper på radioen, sier ansvarlig redaktør i ElverumsRadioen, Bjørn-Martin Brandett, til iElverum.

ElverumsRadioen sender på DAB digitalradio i store deler av Hedmark, FM, nettradio og app via mobil.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no