20. nov
BYGGESTART: Mandag 13. februar var det byggestart av Helsehuset i Elverum. (Foto: Elverum kommune)
 
Nå er det første spadetaket tatt
Mandag startet byggingen av Helsehuset i Elverum. Noe som vil sikre kommunens innbyggere et bredt helsetilbud under samme tak når det står ferdig. Før den tid vil trafikken i området rundt preges av noe byggeaktivitet.

Publisert: 14.feb.2017 02.33
Oppdatert: 14.feb.2017 02.33

Det var mange som samlet seg på tomta til det nye Helsehuset da første taket med gravemaskinene ble tatt. Der var både representanter fra kommunen og den lokale entreprenøren Martin M. Bakken på plass. De samlet seg om en markering for byggestarten av Elverums nye helsehus. 

Erik Hanstad fikk æren av å ta det første spadetaket i byggeprosjektet som er det største i kommunens regi noensinne, skriver Elverum kommune på sin hjemmeside. Gravemaskinen han fikk utdelt, var derimot av en litt annen størrelse. Med en minigraver kunne ordføreren ta første spadetak, uten først å måtte omskoleres til anleggsmaskinfører.

Alt under ett tak

Helsesjef i Elverum Kommune, Lars Kiplesund, er blant de som har jobbet lenge for at Helsehuset nå blir en realitet. Han var glad for å se aktivitet på byggeplassen mandag. 

- Elverums nye helsehus vil samle funksjoner som blant annet legevakt med interkommunale akutte døgnplasser og korttidsplasser for utskrivningsklare pasienter, rehabilitering, Frisklivssentralen, fysioterapitjeneste og helsestasjon i et bygg, sa Kiplesund til de frammøtte.

Han tror at den sentrale plasseringen vil komme pasientene til gode.

- Helsehuset vil også ligge i umiddelbar nærhet til Jotuntoppen bo- og omsorgssenter og Sykehuset Innlandet, så folk enkelt kan få tilgang til forskjellige helsetjenester når de trenger det. 

I byggeperioden skal rundt 6.000 kvadratmeter bygges om, eller gjennomgå tiltak for bedring av inneklima. I tillegg skal det komme til rundt 9.000 kvadratmeter i form av et fire-etasjers nybygg. Her er det tilrettelagt for mulige utvidelser i flere etasjer, og lagt opp til lavenergistandard som bidrar til at Helsehuset blir et bygg for framtida.

Vil påvirke trafikken i området

Byggingen av Helsehuset er et stort prosjekt, som vil påvirke trafikken i området framover. Allerede nå har arbeidet med innvending riving i eksisterende bygg startet. Samtidig startet også gravearbeid i forbindelse med nybygg, samt vann og avløpsgrøfter. Dette arbeidet vil pågå til mai, med tilhørende utstyr- og massetransport til og fra området. I denne perioden vil det også bli økende leveranse av byggevarer for øvrig, melder Elverum kommune på sin hjemmeside.

Etter påske starter arbeidet med peling, som vil gi noe støy i området. Fra mai måned vil arbeidet med betongproduksjon på nybygget starte, og dette medfører transport av ferdigbetong. Videre starter arbeidet med stål- og elementmontasje over sommeren, også her blir det store vareleveranser.

Følg utviklingen på Facebook

Generelt vil hovedtyngden av leveranser foregå innenfor tidsrommet fra klokken 07.00 til 16.00 på hverdager. Disse vil komme opp Kirkevegen fra vest (ved sykehuset) og kjøre inn på byggeplassen før avkjøring til dagens beredskapssentral. I tillegg til leveranser på byggeplassen vil en merke trafikken av håndverkere. Fartsgrensen i området er blitt satt ned, og vi ber alle om å respektere dette. 

Vi oppfordrer alle til å følge med på Elverum kommunes facebook-side, der vi hver fredag vil legge ut informasjon om planlagte arbeider den neste uken, og eventuelle endringer i trafikken som følge av byggingen, skriver Elverum kommune på sin hjemmeside.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VAR MED: Ordfører Erik Hanstad fikk også utdelt litt arbeide, og det var han som tok det første skuffetaket i forbindelse med byggingen av det nye helsehuset. (Foto: Elverum kommune)
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no