13. nov
HAR TRUA: Elverumtrener Tore Fossum og gutta har fortsatt trua og går for seier mot Arendal på søndag.
 
- Vi gir oss aldri og går for seier på søndag!
Med tap hjemme mot Arendal på søndag, blir det en veldig tøff sesongavslutning. Men tap har ikke vært noe tema for Elverum fotball og trener Tore Fossum. - Vi ser bare på mulighetene og hvordan vi skal vinne mot Arendal, sier Fossum.

Publisert: 23.sep.2017 10:53
Oppdatert: 22.sep.2017 16:20

Søndag kommer NOK en viktig kamp i OBOS-ligaen  for Elverum fotball, da kommer nemlig bunnkollega Arendal på besøk på Elverum stadion. Arendal ligger på plassen bak Elverum, med samme målforskjell - men har ett poeng mindre.

Opp til Fredrikstad på kvalifiseringsplass, skiller det 5 poeng for Elverum. Over der igjen er det ganske tett, Kongsvinger ligger 1 poeng foran Fredrikstad, mens Åsane ligger ett poeng foran der igjen og Tromsdalen ligger på 11. plass - poenget foran Åsane.

Selv om det ser «stygt ut» på tabellen, skiller det ikke mange poeng opp til sikker plass. Og Elverum skal møte nå på rekke og rad møte Arendal hjemme på søndag, Åsane borte og deretter Kongsvinger hjemme. Det blir 3 avgjørende kamper for å overleve i OBOS-ligaen.

- Prestasjonen borte mot Ranheim var bra, men det er jo helt utgjort at det blir uavgjort - igjen! Halvparten av kampene våre har endt uavgjort, men det sier tross alt noe om hvor nærme vi egentlig er, og vi har tatt poeng mot alle motstandere unntatt Jerv og Bodø/Glimt. Vi må bare stå på videre, og vi skal prøve ALT vi kan helt til serien er over i november, sier Tore Fossum, Elverum-trener.

nesten helt valgfri tropp

Det har vært mye karantener og noe skader hittil i sesongen, men nå ser det bedre ut. 

- Remi Svindland fikk 2 kamper for det røde kortet mot Fredrikstad, ellers har vi ingen karantener utover det. Både Marius Hagen og Mos Ndiaye er tilbake fra karantene. Vi har jo en bra tropp ser vi mot Ranheim, da flere av våre «faste» var ute med karantene eller skader. Nå blir det flere valgmuligheter, så får vi se hvilket lag vi ender opp med på søndag, sier Fossum.

Bortekampen mot Arendal 21. mai, var siste seriekamp Elverum vant. 

- Vi har et vannvittig bra trøkk i spillergruppa, selv om vi har fått dårlig betalt poengmessig. Vi ønsker jo å vinne, det gir oss ikke så mye å spille uavgjort. Vi må bare fortsette å tro og fortsette å jobbe, så er det jo «nødt» til å bli en seier snart! Vi tenker ikke tabell, bare på neste kamp og hva vi skal gjøre for å vinne mot Arendal på søndag, sier Fossum.

Flere av lagene i nedrykksstriden møtes de nærmeste ukene, og da vil jo noen av de miste poeng. 

- Ja, Kongsvinger møter Fredrikstad nå på søndag. De siste rundene er det mange innbyrdes oppgjør mellom lagene i bunnstriden. Nå møter vi fortløpende Arendal, Åsane og Kongsvinger, så med 9 poeng fra de kampene - da begynner det å hjelpe, sier Fossum.

- interessant kamp for begge lag

Knut Tørum var trener for Arendal, men ble erstattet at svenske Mattias Andersson.

- Arendal har tatt en del poeng de siste kampene, så de har fått litt sving på sakene. Alle de 3 nederste lagene har tatt en del poeng den siste tiden, så vi spiser jo innpå både Kongsvinger, Åsane og Tromsdalen. Vi nærmer oss, så det kan fort bli litt «kok» på slutten!  Men vi må bare ta én og én kamp, og den første «nøkkelen» er på søndag mot Arendal, det blir en interessant kamp for begge lag, fortsetter Fossum.

Elverum har vært nede i bunnstriden lenge, men det har ikke påvirket laget i stor grad.

- Nei, vi gir aldri opp! Det synes jeg også laget bærer preg av, nedrykk er ikke noe tema for oss! Vi prater om muligheter, og vi ser jo at det fortsatt er store muligheter for å beholde plassen. Det gjelder å gripe sjansen, og vi prater om hvor morsomt det hadde vært å klart plassen, slik vi ligger an nå, sier Fossum. 

Treningsuka har vært bra og har gått som planlagt.

- Søndagens kamp blir NOK en tett og jevn kamp, så vil det mest sannsynlig handle om disse berømte marginene igjen! På hjemmebane må vi tørre å bruke ballen mer, enn vi gjorde i kampen mot Fredrikstad. Vi MÅ skape flere sjanser på hjemmebane og vi MÅ sette sjansene våre. Jeg håper ikke det blir høye skuldre på spillerne, men jeg frykter det litt. Gutta har et stort trykk på seg, og kampen er viktig. Vi får ikke gjort så mye annet enn å trene i uka, og det har sett bra ut, så får vi svaret på søndag ettermiddag, sier Tore Fossum.

Kampen går på Elverum stadion søndag klokka 15.00. 

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no