12. nov
 
Med finværet vil mange grille. Men er grillen klar?
Med det fine været vi har hatt de siste dagene så er det mange som finner frem grillen og fyrer opp. Men hva må vi tenke på når vi skal tenne grillen for første gang etter vinterlagringen?

Publisert: 01.jun.2016 00:16
Oppdatert: 01.jun.2016 00:10

Bjarte Pisani hos Jernia sier det er mange ting man må huske på da man tar frem grillen etter å ha hatt den i boden på vinterlagring.

- Man bør jo rengjøre den godt. Mildt såpevann og gode rengjøringskoster gjør som regel susen. En god vask og grillbørste gjør grillen skinnende ren, sier Bjarte.

Har man en gassgrill bør man sjekke både gassflaske og ikke minst slangen til grillen.

- Før man tar i bruk gassgrillen etter vinteren, bør man se over regulatoren og slangen til gassen. Se om slangen er i god stad, se etter sprekker, hull og om slangen er morken. Rett og slett om slangen ser frisk og rask ut, sier Pisani, og legger til:

- Slangen bør byttes annethvert år. Og står gassgrillen ute om vinteren, bør slangen byttes hvert år. Det er en forholdsvis billig forsikring at man bytter den hvert år, sier Bjarte Pisani.

Gass og kull populært

Pisani merker nå at grillsesongen har startet for fult, og det er nok gass og kull-griller som det går mest av.

- Vi selger merkant flest gassgriller, men også kulegriller eller kullgriller, sier Bjarte og legger til:

- Man kan stå og diskutere til krampa tar en om hva som er best, men om man skal skaffe seg ny grill så bør man se på hvilket behov man har, sier Bjarte Pisani.

Han ser også at salget av elektriske griller har tatt seg opp i de siste årene. Noe av grunnen til det er at flere og flere blokker i Elverum, innfører forbud mot gass- og kullgrill.

Forbered maten i god tid

For å få god mat, bør man starte i god tid. Siv Tove Edvartsen hos Meny har oppskriften klar.

- Det har kommet mye nytt innen pølser og hamburgere i år, men for å få frem den gode smaken bør nok maten marineres før grilling, sier Siv Tove Edvartsen.

Om man vet at man skal grille, så bør man ta opp kjøttet én dag før man skal grille. Da får grillmaten den gode smaken, skal vi tro Edvartsen.

- Ta gjerne kjøttet ut fra fryseren dagen før du skal grille og legg den i marinade natta over. Da vil man kunne få en god smak, samtidig som at kjøttet er klargjort for grilling. Smaksett gjerne med ønsket tilbehør, sier Siv Tove Edvartsen.

Pølser, biffer, spareribs, hamburgere og kanskje en kylling er klare vinnere på grillen. Edvartsen tror at nå når det er så godt vær, blir det mange som griller.

- Vi går mange fine grilldager i møte nå, og biff er nok en av de store slagerne sammen med pøler og hamburgere. Men hva man griller, kommer jo litt an på. Det er nok smak og behag også der, som med alt annet, avslutter Siv Tove Edvartsen på Meny.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no