17. nov
UNDERSKREVET: Daglig leder i Martin M. Bakken, Svein Tollersrud, eiendomssjef i kommunen, Kjell Karlsen, Lars-Erik Knippa i Martin M. Bakken, prosjektleder i Elverum kommune, Lars Bjerke, var tilstede da kontrakten ble signert. (Foto: Privat)
 
Martin M. Bakken fikk kontrakt for bygging av Helsehuset
I konkurransen om et av de største byggeprosjektene i Elverum var det Martin M. Bakken som vant anbudsrunden om å bygge Helsehuset.

Publisert: 09.jan.2017 01:10
Oppdatert: 09.jan.2017 01:10

Det blir altså det lokale byggefirmaet Martin M. Bakken som skal bygge Helsehuset for Elverum kommune, melder Elverum kommune på sin hjemmeside.

Der opplyser kommunen at det har vært en lengre anskaffelsesprosess, hvor tre firmaer leverte inn anbud. Alle de tre var kvalifisert for jobben, og Martin M. Bakken vant på laveste kontrollerte tilbudspris. 

- Det skal bygges cirka 9000 kvadratmeter nybygg med ulike helsefasiliteter, og 6000 kvadratmeter er ombygging, og rehabilitering samt inneklimatiltak, opplyser Elverum kommune via sin hjemmeside.

Kontraktens verdi er på 284 millioner og Helsehuset skal stå ferdig i 2018. 

- Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med prosjektet, og til samarbeidet med Martin M. Bakken, sier eiendomssjef Kjell Karlsen i Elverum kommune til egen hjemmeside.

Topp moderne og i fire etasjer

For å kunne levere gode helsetjenester i fremtiden, samt møte punktene til samhandlingsreformen, skal Helsehuset i Elverum bygges ut og stå ferdig i 2018. Dette blir det største kommunale utbyggingsprosjektet noen gang i Elverum.

Helsehuset skal etter planen bygges med et nytt tilbygg på fire etasjer. Det skal ligge i tilknytning til dagens helsehus og deler av den gamle delen skal beholdes – men bygges om. Dette innebærer blant annet inneklimatiltak. 

Et bygg med mange funksjoner under samme tak

I førsteetasjen i den gamle delen vil den interkommunale legevakten lokaliseres. I tilknytning til denne, vil det i den nye delen legges interkommunale akutte døgnplasser (IKAD) og korttidsplasser for utskrivningsklare pasienter.

Andreetasjen blir forbeholdt pasienter på rehabilitering, med korttidsplasser og aktivitetssone. Her vil også Frisklivssentralen og ergo- og fysioterapitjenesten finne sted. I tredje etasje blir det korttidsplasser og senger for lindrende behandling. 

Toppetasjen vil brukes til helsestasjon, PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste) og BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk tilknyttet Sykehuset Innlandet). I underetasjen vil det bli et trosnøytralt seremonirom samt garderober. I den gamle delen av bygget blir det kontordel for administrasjonen innen helse og omsorg.

- At vi samler viktige tjenester under ett tak er et viktig ledd i å legge til rette for helhetlige og koordinerte tjenester til våre innbyggere. Det blir et robust fagmiljø, og samlokaliseringen vil skape flyt og kvalitet, sier Jessica Blomsterlund, utviklingsleder i pleie, rehabilitering og omsorg.

Oppstart av utbyggingen starter i disse dager. Tjenester og ansatte er midlertidig flyttet til andre bygg. Denne oversikten finner du på våre nettsider. 

Arkitekturen bak prosjektet er ASAS arkitektur AS. Nybygget vil romme 8.500 kvadratmeter, og skal bygges med et atrium i midten, skriver Elverum komme på sin hjemmeside.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no