20. nov
NY LÅT: «Blinken min» heter Malossi-låta som slippes fredag. Den handler om blinken som Tommy Hylden holder i, og som Roy Møllerud lagde på Åsnes ungdomsskole i 9. klasse.
 
Malossi kommer til Soundgarden med ny låt
Tungrockbandet Malossi har holdt det gående i 15 år. Nå beveger bandet seg over i en ny tid når sangene skal fremføres på solung, og «Blinken min» er første singel som slippes fredag. Lørdag blir det konsert på Soundgarden i Elverum.

Publisert: 08.okt.2017 20.58
Oppdatert: 09.okt.2017 17.19

Siden 2002 har Malossi fremført sine tungrocklåter på engelsk, men i fjor bestemte bandet seg for å gå en litt annen veg. To av bandets fire medlemmer kommer fra Åsnes, og ved å synge på solung håper de at bandet skal oppleves litt mer troverdig.

- På den forrige skiva vår fikk vi blant annet terningkast 2 i Hamar Arbeiderblad. Vi har gjort litt research og funnet ut at folk trolig ikke skjønte hva vi sang. Derfor gjør vi nå et nytt forsøk på solung, og det tror vi folk selv på Hamar kan forstå, smiler Tommy Hylden.

FØRSTE LÅT SLIPPES FREDAG

Den første låta på solung slippes på fredag, og bandet entrer scenen på Soundgarden i Elverum lørdag. Vokalist Roy Møllerud har et spesielt forhold til den første solunglåta med det treffende navnet «Blinken min».

- Låta handler om en blink jeg lagde på metallsløyden på Åsnes Ungdomsskole i 9. klasse. Den er laget av jern, og har fått litt rust gjennom årene, sier Møllerud.

Han demonstrerer for oss hvor luftbørsskuddet skal treffe, og hvordan blinken skal fungerer. Bandet har et øvingslokale i en kjeller i Oslo, og her treffes de nesten hver uke for å øve.

- De siste par åra har vi trådd litt til igjen, og vi har mange jobber på gang. Drømmen om å bli rockestjerne klever fortsatt. Selv om vi nå er over 40 år har i en iboende rockestjerne som vil ut, smiler Møllerud.

TIL TRONDHEIM FØRST

I forkant av konserten på Soundgarden lørdag skal bandet til Trondheim for å spille fredag.

- Vi får håpe de skjønner hva vi synger på solung. Jeg tror det er mer en hjemmebrent vi har til felles med trønderne, smiler Hylden.

Navnet Malossi kommer fra merket trimsett til moped. Medlemmene i Malossi hadde alle trimsett som unge, og det var det råeste en kunne få på den tiden. Siden den gang har de hatt et hundretalls spillejobber, og noen skiller seg litt ut fra andre.

- Under Gatebil på Rudskogen skulle vi spille for noen år siden. Men det hadde blitt noen forskyvninger i programmet, og da vi endelig slapp til var det egentlig noe stripping som sto på programmet. De 1.200 som hadde samlet seg ga oss strengt beskjed om å gå av og slippe til damene. Men det ble rock og vi gjennomførte, smiler Møllerud.

I tillegg til Roy Møllerud og Tommy Hylden fra Åsnes, består bandet av Øyvind Minsaas fra Elverum og Pål Salvesen fra Oslo.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UT PÅ VEGEN: Malossi er fortsatt på vegen. Fredag skal de til Trondheim, og lørdag til Soundgarden i Elverum.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no