19. nov
SPILLER I SPANIA: Elverum Håndball Herrer har gjennomført trening i Palacio de los Deportes de Leon, Spania. Lørdag klokka 19.30 er det avkast i kampen mot Ademar Leon.
 
Lørdag smeller det i Spania
Elverum Håndball Herrer spiller sin tredje kamp i Champions League lørdag kveld. Denne gangen er det spanske Abanca Ademar Leon.

Publisert: 29.sep.2017 21:52
Oppdatert: 29.sep.2017 21:51

Elverum-trener, Michael Apelgren har tidligere spilt i Spania, og forteller at det kommer til å bli et realt liv i hallen.

- Når vi kommer inn i hallen her lørdag kveld så kommer det til å koke. Spanjoler som ikke er fornøyd med dommerne, og er på hugget er ikke stille av seg. Jeg har opplevd det tidligere, og det er heftig. Dessverre er det ikke mange som kommer til å heie på Elverum i hallen lørdag, dessverre, sier Michael Apelgren.

Han forteller at det skal bli moro å få være i en spansk hall igjen. Han har tidligere spilt for både BM Granollers og CB Puerto Sagunto fra Spania. Han kan spansk og prater spansk med de han treffer på gata, hotellet og i hallen.

Nå gleder han seg til å få være med på hysteriet som er i Spansk herrehåndball igjen.

- Det er ingen tvil om at håndball står sterkt enkelte steder i Spania. Leon er én av de stedene i Spania hvor det virkelig er trykk i hallen under kamper, sier svensken.

Skal utnytte svakehetene til Abanca Ademar Leon

Laget sammen med Apelgren og Raymond Hamar i trenerteamet har fått et innblikk i hvordan Ademar Leon spiller. De har hatt et taktisk møte, men det ordentlig «terpe-møtet» blir noen timer før kamp.

Apelgren er klokkeklar på at Elverum ikke er favoritter i denne kampen, men at de allikevel har store muligheter til å sparke ifra seg.

- Vi kom til Leon klokka fire natt til fredag, og har ikke gjort stort fredag. Vi hadde en lett trening fredag kveld og resten av tiden nå fredagen brukes til å sove. For det trengs virkelig etter en slik lang tur, sier Apelgren.

Har planen klar

- Den siste gjennomgangen før kampen foretar vi lørdag ettermiddag. Der går vi gjennom hvordan vi skal spille. Når vi kommer inn i arenaen kommer det til å koke, derfor må vi «snøre igjen sekken» slik at vi vet hva vi skal drive med på banen, sier Michael Apelgren.

I tillegg vil han utnytte det spanske lagets svakheter.

- Det kan bli noen flyvere. Vi har litt tanker at det er noen situasjoner hvor Ademar Leon er litt sårbare. Vi skal fortsette å la ballen rulle hele tiden. Ademar Leon jobber veldig hardt, og kanskje overjobber situasjonen. De beveger seg veldig etter ballen,  så får vi rullet ballen godt rundt så er det muligheter i angrep, sier Michael Apelgren.

Bakover må han ta en diskusjon med laget.

- Det blir litt som mot Skjern. Vi har hatt en bedring i forsvarsspillet vårt i serien og cupen nå, men nå må vi opp. Derfor må vi prioritere litt med hvilke skudd vi kan akseptere og hvilke skudd vi ønsker oss mer av, sier Apelgren.

Hør kampen direkte på ElverumsRadioen

Som alltid sender ElverumsRadioen alle kamper Elverum Håndball Herrer spiller. Kampen mot Ademar Leon i Spania er heller ikke noe unntak. ElverumsRadioen er på plass i Palacio de los Deportes de Leon, som er arenaen i Leon og skal følge hvert stuss og skudd som taes.

ElverumsRadioen hører du via DAB i store deler av Hedmark, FM 88.2 og FM 99.3, nettradio og app på mobilen. Kampen spilles klokka 19.30 Norsk tid og sendinga starter klokka 19.00.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no