13. nov
SLÅ AV LYSET: Lørdag 25. mars mellom klokka 20.30 og 21.30 gjennomføres verdens største miljømarkering, Earth Hour, over hele verden. Elverum kommune blir med og oppfordrer samtidig alle andre til å være med på markeringen.
 
Lørdag slukkes lysene i én time
Lørdag 25. mars er det igjen klart for verdens-fenomenet «Earth Hour». Også i år skal Elverum kommune delta i prosjektet.

Publisert: 23.mar.2017 15:50
Oppdatert: 23.mar.2017 15:50

Earth Hour er verdens største kollektive klimamarkering og i år feirer markeringen 10 år. Elverum kommune har deltatt siden 2009.

Årets markering er som vanlig fra klokka 20.30 til 21.30 og skjer lørdag 25. mars. Kommunikasjonsjef i Elverum kommune, Kate Langsethagen, forteller at kommunen også i år vil være med å delta i markeringen.

- Ja, vi vil også i år være med på denne markeringen. Det gjør vi med at vi slukker lysene i de kommunale byggene denne timen. Eneste stedet det fortsatt vil være litt lys er på kinoen. Men ikke mer lys enn at det går an å jobbe, sier Kate Langsethagen.

Hun kan fortelle at Elverum kommune aktivt har deltatt i markeringen siden Norge offisielt ble med på markeringen i 2009. 

- Vi har deltatt siden 2009, men det kan være at vi startet allerede i 2008, sier Langsethagen.

deltar for å øke BEVISSTGJØRINGA

Kommunikasjonsjefen kan fortelle at Elverum kommunes intensjon med å være med på markeringa er å øke bevisstgjøringa rundt klimaspørsmålet.

- Vi er med som en symbolsk markering av klima og miljø. Bevisstgjøring og hvordan hver enkelt kan være med å bidra er også viktig for oss å få frem, sier Kate Langsethagen.

Hun legger til at kinoen som nevnt vil ha på lys.'

- Kinoen holder åpent med det lyset man behøver for å være med på kino. Mette Kynsveen oppforder folk til å slukke lyset hjemme og dra på kino og sitte i mørket sammen for å se en film, smiler Langsethagen.

Også ordfører Erik Hanstad oppfordrer innbyggerne til å bli med på markeringen lørdag kveld.

- Vi er en kommune som ønsker å markere oss i forhold til klima og energi, vi er nå i førersete når gjelder å tenke bærekraftige bygg, og vi satser på en helt ny bydel, Ydalir, der miljøperspektivet står i sentrum, sier ordfører Erik Hanstad.

Han håper at gjennom å slukke lyset en time lørdag så tenker folk gjennom forbruk, og sitt eget fotavtrykk på miljøet.

- En slik kampanje er først og frem en måte å minne oss selv på at vi har ansvaret for å bidra til en bærekraftig utvikling av samfunnet, og det er vi alle med å påvirker, sier han.

Verdens naturfond

Det er naturvernorganisasjonen WWF som står bak kampanjen , som ble arrangert i Australia for første gang i 2007. Den gangen var det to millioner mennesker som deltok i markeringen.

Siden den gangen er Earth Hour blitt verdens suverent største klimakampanje hvor cirka en milliard mennesker er med. I 2016 var det hele 178  land som deltok, opplyser Elverum kommune på sin hjemmeside.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KAMPANJE:
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no