13. nov
LAV LEDIGHET: Ifølge Nav er fortsatt arbeidsledigheten i Elverum lav.
 
Lavere arbeidsledighet i Elverum
Arbeidsledigheten i Elverum er fortsatt lav, og fortsetter å synke også fra april til mai. Ved utgangen av mai var det 217 personer som var helt arbeidsledige her i kommunen. Det er en nedgang på 29 personer sammenlignet med mai i fjor.

Publisert: 06.jun.2017 09:46
Oppdatert: 06.jun.2017 09:45

217 helt ledige arbeidssøkere i Elverum tilsvarer to prosent av den totale arbeidsstyrken her i kommunen. Sett mot ledighetstallene i april, er det en nedgang fra forrige måned. Ledigheten i antall personer har gått ned med 23 personer, viser ferske tall fra NAV Hedmark.

Under to prosent

Ved utgangen av mai var det registrert 1.910 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 1,9 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,6 prosent.

- Ledigheten i Hedmark var dermed 10 prosent lavere enn i samme måned i fjor, sier fylkesdirektør Bjørn Lien.

Bruttoledigheten i Hedmark, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var åtte prosent lavere enn i samme måned i fjor. Den sesongjusterte ledigheten steg svakt i mai måned.

Lav ledighet i kommunene på Hedmarken

Også denne måneden var ledigheten lavest i Alvdal med 0,4 prosent, mens ledigheten var høyest i Trysil med 4,1 prosent. Dette skyldes at skisesongen der er omme og at mange av dem som hadde jobb tilknyttet denne, nå har meldt seg ledige.

- Alle de fire kommunene på Hedmarken hadde en ledighet på under 2,0 prosent denne måneden. Hamar var lavest av dem med en ledighet på 1,6 prosent. Det er svært positivt at arbeidsmarkedet i den mest befolkningstette delen av fylket vårt er så godt, sier Lien.

Stor nedgang innen bygg og anlegg og industri

Det var stor nedgang i ledigheten innen flere yrkesgrupper. Nedgangen var aller størst innen bygg og anlegg, og industriarbeid, med henholdsvis 29 og 26 prosent. Dette tilsvarer en nedgang på til sammen 153 personer.

- Disse yrkesgruppene sysselsetter svært mange i Hedmark. Det er derfor viktig for næringslivet i fylket at nettopp disse yrkesgruppe går godt, kommenterer Lien.

Flest ledige denne måneden var det for øvrig innen butikk- og salgsarbeid med 260 helt ledige arbeidssøkere.

Mange nye ledige stillinger

I Hedmark var det i løpet av mai måned en tilgang på 843 ledige stillinger. Dette er på samme nivå som i mai i fjor. Størst stillingstilgang var det innen helse, pleie og omsorg med 180 nye stillinger. Innen undervisning var det 129 nye ledige stillinger denne måneden.

I Elverum er det nå 75 nye ledige stillinger. Det er 32 prosent flere enn ved samme tid i fjor, opplyser NAV Hedmark. Antallet ledige stillinger, har blitt noe redusert fra 97 ledige stillinger i april.

- Over halvparten av de nye ledige stillingene befant seg på Hedmarken. Dette betyr sannsynligvis at ledigheten i denne delen av fylket vil kunne forbli lav også i månedene fremover, avslutter Lien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no