21. nov
 
Laget begynner å ta form før sesongstart
Elverum Håndball Herrer har gjennomført oppkjøringa til den kommende sesong, og nå har de siste spillerbrikkene falt på plass.

Publisert: 31.aug.2016 14.31
Oppdatert: 31.aug.2016 14.31

Foran sesongslutt forrige sesong var det klart at Steffen Stegavik og Luka Mitrovic ikke kom til å bli med videre i elverumdrakta. Derfor måtte Elverum Håndball Herrer ut på spillerjakt.

I slutten av juni kom nyheten om at Josef Pujol hadde signert en ettårskontrakt med klubben. Tirsdag sprakk nyheten om at Elverum Håndball Herrer har hentet en ny spiller. På Norges Håndballforbund kick-off i Oslo, kunne Michael Apelgren fortelle at de har hentet inn den Slovenske venstre bakspilleren, Tine Poklar. En 26 åring med en god CV.

En dyktig spiller

Trener Michael Apelgren sier til iElverum at Poklar er akkurat den spilleren de har sett etter og har holdt et øye med han en stund.

- Det er en spiller som vi har sett på en stund. Egentlig ville jeg ha hatt han tidligere i laget, men vi er glade at vi har fått signert han nå. Vi trenger en i midtforsvaret og vi trenger en som venstre bakspiller, sjøl om vi har en god spiller i Erik Toft, sier Michael Apelgren.

Apelgren sier at han er en spennende spiller, og at han er akkurat det som laget trengte nå.

- Vi synes han er en spennende spiller, for han kan brukes både på midtback og på venstrebacken. Han er noe mellom der, og kan brukes begge plasser. Han er akkurat en sånn spillertype vi trengte nå, sier Michael Apelgren.

Ser frem til å spille for Elverum

Tine Poklar er en spiller med en god merittliste. Poklar kommer fra Slovenia, og klubben Maribor Branic, hvor han har spilt de siste sesongene. Han har tidligere spilt i RK Cimos Koper som spilte kvartfinale i Champions League da Poklar var spiller i klubben. i 2010/2011-sesongen vant han også Challange Cup med samme laget. Altså en ganske så merittert spiller.

Poklar gleder seg nå til å spille kamper for Elverum, og sier at han har flere styrker som spiller.

- Jeg er en rask spiller, og jeg vil gi mitt beste på banen. Jeg gjør alt for at vi skal vinne hver kamp. Min styrke kan nok være at jeg skyter hardt, sier Tine Poklar.

Og hardt skyter han, det fikk vi merke da vi var på trening tirsdag kveld. Nå starter jobben med å spille han inn i systemet til Elverum, og trener Michael Apelgren har stor tro på Sloveneren. 

- Vi trenger nok litt tid på å spille han inn i laget, og det beste hadde vært om han kom hit tidligere. Men vi skal gjøre det beste ut av det, og på video har han sett bra ut, sier Michael Apelgren.

Distanseskudd 

Poklar gleder seg stort til å begynne å spille for Elverum, men er usikker på om han rekker cupkampen mot Storhamar.

- Jeg vil spille, men er usikker på om overgangspapirene blir i orden til den kampen. Men jeg skal være med på seriestarten, sier Poklar som trekker frem noen av sine sterke sider:

- Mine sterkeste sider må være distanseskudd og hurtigheten min. Jeg kan være ganske rask til bens, så det gir meg en liten fordel, smiler Tine Poklar.

Det kommer til å bli en omveltning for den 26 år gamle Sloveneren, men både Poklar og Apelgren tror det skal gå fint og at han kommer raskt inn i spillesystemet.

En annen som er ny i drakta for Elverum er Josef Pujol. Han har nå vært i Elverum og trent med gutta i fem uker, og har kommet seg godt inn i laget.

- Spille sjakk med forsvaret

- Jeg har kommet meg godt inn i laget, blitt tatt godt i mot og har funnet meg til rette. Det har vært mye nytt, men iløpet av de fem ukene jeg har vært her så merker jeg at mer og mer faller på plass etter hvert som treningene går, sier Josef Pujol. 

Han begynner å bli varm i elverumstrøya og er klar for de store utfordringene når Elverum nå skal begynne sesongen for fult.

- Storhamar blir nok ikke den vanskeligste oppgaven, men etter den kampen så begynner hardkjøret. Der vil vi møte tøff motstand, men jeg føler meg klar for de oppgavene som venter, sier Josef Pujol.

Også trener Michael Apelgren skryter av sin landsmann.

- Det føles bra å ha en spiller som Josef med oss i Elverum. Jeg tror det blir bra både for Elverum, men også for Josef. Det blir interessant og se hvor gode vi blir til slutt, sier Michael Apelgren.

Toft ute med skade

Som i fjor, åpner Erik Toft sesongen med en skade i kneet. Denne gang er det høyrekneet som har blitt presset hardt, og ikke fungerer helt som han vil. På spørsmål fra iElverum om hva som er feil, svarer Toft at det fortsatt er kneet, men nå det andre kneet. Også Apelgren er litt bekymret.

- Det som er det positive er at det, bank i bordet, ikke så alvorlige skader. Men jeg er litt usikker på om Toft kan presses veldig hardt med to kamper i uka, derfor er det flott med Tine som kan komme inn og avlaste Toft, sier Apelgren og legger til:

- Ellers er Thorbjørn (Eide) ute med strekk i magen og det er noen andre også som har småskader, men alle er med og trener. Forrige sesong var jeg mer stresset enn det jeg er i år, for forrige sesong hadde vi mange stygge skader, sier Michael Apelgren.

Forandret spillestil

Morten Nergaard kunne tidligere i uka avsløre at det kommer noen nye spillemønstre og taktikk foran årets sesong, og Apelgren letter ikke veldig mye mer på sløret men sier at det kommer noe nytt.

- Vi utvikles hele tiden, og jeg har sett videoer fra Champions League-kampene i fjor og vi spiller helt annerledes i Champions League enn det vi gjorde i sluttspillet i mai, sier Michael Apelgren.

Søndag starter sesongen for alvor med bortekamp mot Storhamar i cupen. 

- Nå har vi gledet oss hele sommeren til å få spille kamper som betyr noe igjen, og gleder oss stort til å spille mot Storhamar. Jeg synes det er kjempemorsomt å se at de har fått stablet et lag på bena, og det betyr mye for håndballen i Innlandet. Det blir moro å komme til Hamar og spille første kampen i sesongen. Jeg håper at mange tar turen til hallen for å se kampen, avslutter Michael Apelgren.

Hør kampene på radioen

Også i år vil ElverumsRadioen overførere alle kampene til Elverum Håndball Herrer direkte på radioen. Cupkampen mellom Storhamar og Elverum vil derfor sendes direkte fra Boligpartner Arena. Har du ikke mulighet til å komme deg til Hamar på kamp, så kan du høre den direkte på radioen. ElverumsRadioen sender på DAB digitalradio, FM, nettradio og via app på mobil.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no