18. nov
SØBAKKEN SKOLEKOR: Skolekoret på Søbakken skole skal synge sammen med gjengen fra Vennebyen torsdag kveld. Fremst har vi Nathalie Knashaug (f.v), Ronja Solberg og Per Sivert Indset. Like bak er korets leder og lærer, Susann Nysveen.
 
Kulturuka på Søbakken skole
Kulturuka blir behørig feiret og gjennomført på Søbakken skole denne uka. Og skolas eget barnekor skal synge og holde konsert torsdag kveld.

Publisert: 25.okt.2016 22:34
Oppdatert: 25.okt.2016 22:34

Søbakken skole arrangerer i fellesskap med FAU Kulturuka 2016 i tidsrommet 24. til 28. oktober. Denne uka vil det være mange aktiviteter både på dagtid og kveldstid. Alle inntektene går til lekeplassprosjektet på Søbakken.

Og det hele startet mandag og avsluttes torsdag med stor konsert utenfor skola. Tirsdag klokka 18.00 fortalte skolas rektor, Roar Vingelsgaard, om historien bak tre bilder fra krigen. Alle tre bildene er sterkt knyttet til Elverum og Trysil, og ikke minst til Kongens flukt fra tyske bombefly 11. april 1940.

Stort loppemarked

Onsdag fra klokka 07.00 til 16.00 vil FAU ved skola ta i mot lopper som de skal selge under det store loppemarkedet de skal ha. Loppemarkedet foregår torsdag fra 07.00 til 09.00 og fra 13.00 til 18.00. I tillegg holder FAU auksjon etter konserten torsdag kveld.

Det er ingen annen ringere enn skolas eget skolekor som står for konserten. Temaet er venner og vennskap, og uten tvil var det da sanger fra «Vennebyen» kjent fra barne-tv som skal synges.

- Torsdag er det stor konsert på Søbakken skole med «Vennebyen» fra barne-tv. De kommer hit med Apa, Ted og Elfie som skal være med på konserten, sier Susann Nysveen.

Konserten er en del av kulturuka for Søbakken og Nysveen gleder seg til at unga skal vise frem det de har øvd på.

- Det blir en utekonsert hvor alle som vil kan komme og oppleve Vennebyen sammen med unga i skolekoret. Det er bare å møte opp på skola hvor man får kjøpt billetter, sier Susann Nysveen.

Morsomt med vennebyen

Tre av elevene i skolekoret gleder seg ekstra mye til konserten torsdag kveld.

- Vi skal synge med Vennebyen og det gleder vi oss kjempemasse til, sier Nathalie Knashaug.

Hun, Ronja Solberg og Per Sivert Indset gleder seg til utekonserten. Og det å synge ute, er nesten noe nytt for skolekoret. For de opptrer mest innendørs, sjøl om koret flere ganger har hatt konserter ute.

- Sangene som vi skal synge er blant annet Apas sang, Velkommen til Vennebyen og Elfies brannslokkevise. Vi pleier å synge inne, men noen av konsertene foregår ute sånn som denne, sier Nathalie Knashaug.

- Det blir ganske kult å bli med å synge sammen med Vennebyen, sier Ronja Solberg.

Hun kan fortelle at de har øvd en god stund allerede, og det er ikke bare sanger fra Vennebyen de skal synge.

- I løpet av skoleåret skal vi ha tre konserter, og dette er en av disse tre. Og nå har vi øvd ganske lenge, sier Ronja Solberg.

Kan sangene

Per Sivert Indset er den siste som vil snakke om konserten torsdag kveld. Han kan røpe at figurene fra Vennebyen kommer til å bli med opp på scena.

- Det vil komme forskjellige figurer opp på scena, ialle fall komme Ted, Elfie og Apa. De kommer og går noen ganger, smiler Per Sivert Indset.

Alle de tre gleder seg kjempemasse og håper at mange kommer på konserten.

- Vi gleder oss veldig, vi kan nesten ikke vente, sier de tre i kor.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no