15. nov
KORPS: De tre korpsene Elverum Barne- og Ungdomskorps, Rena Skolekorps og Hernes Skolekorps fremførte forestillingen «Korps - en kjærlighetshistorie» onsdag kveld. (Foto: Elverum Barne- og Ungdomskorps)
 
Korps - en kjærlighetshistorie
Teater Innlandet leverte Knut Nærum en liten ide og fikk tilbake et digert prosjekt. Onsdag var forestillingen i Elverum. Og, for et prosjekt det ble; latter, alvor, musikk og litt kyssing. Ideen ble realitet i forestillingen Korps - en slags kjærlighetshistorie.

Publisert: 26.okt.2017 16:15
Oppdatert: 26.okt.2017 17:59

Teater Innlandet har i det siste turnert med dette stykket, og onsdag kveld var det duket for å vises i Elverum. Vel 1.000 korpsmusikanter fra hele Innlandet deltar i forestillingen, skrevet av Knut Nærum.

Teaterstykket Korps er to historier. En om ett år i livet til et korps, og en historie om klarinettisten Silje og Emil som spiller baryton. Korpset de spilte i, og fortalte sine historier gjennom onsdag, var Elverum barne- og ungdomskorps, Rena skolekorps og Hernes skolekorps.

Skal vi dømme etter publikums reaksjoner har Knut Nærum fått med seg essensen i det å være korpsforelder, styreleder, dirigent, nabo til en øvingsvillig musiker og selvfølgelig ung musiker med øye for mer enn notene.

Latteren satt løst og gjenkjennelsesfaktoren var stor. Forestillingen har humor og harselas om «korps-tut-og-bært» og knirkete klarinetter. Men gjør det likevel med varme og respekt.

Ungdomsforelskelse

Silje og Emil, spilt av Ida Holten Worsøe og Tom Styve, som forøvrig spiller alle andre roller som er med i stykket, opplever både den gryende forelskelse og de store vanskelighetene som kan oppstå som ungdomskjærester. Det var nok flere voksne i salen som mimret tilbake til skolekorpset, og ikke bare kjente seg igjen i jobben med loppemarkedet.

Korpset satte stemninger og følelser til teaterstykket. Vi ble tatt med ute i gatene på 17. mai med Den Norske Løve, inn i de vanskelige tankene med Nobody knows, men kom oss ut av mørket med Har du fyr.

For det er et stykke med happy ending, og da «korpset dro til NM» med godt innøvd «Celtic Air» and «Dance», ville både Silje og Emil fortsette. Som de sa; korps er litt som kjærlighet - det lønner seg å gå i takt og det er alltid finere om man er mer enn én.

Videre til Rena

Elverum barne- og ungdomskorps, sammen og Hernes skolekorps drar til søndag til Rena, hvor de tre korpsene stiller til konsert igjen. I en uttalelse fra korpset heter det:

- Vi sier som Knut Nærum: jo mer du hører på korpsmusikk, jo finere blir det.

Sså fikk du ikke med deg teaterforestilling onsdag spilles den også i Kulturhuset på Rena, søndag.

Elverum barne- og ungdomskorps rekker bare en kort pause, før de tar sats for siste finpuss på jubileumsprogrammet. 17. november inviterer de til stor jubileumskonsert sammen med fysiker, formidler og TV-mann, Andreas Wahl.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no