17. nov
RULLESKIKARUSELL: Kjell Nystuen og Sørskogbygda Idrettslag ønsker for 14. gang velkommen til Kjell Nystuens Rulleskikarusell. (Foto: Privat)
 
Kjell Nystuens rulleskikarusell utvider tilbudet
Kjell Nystuen og Sørskogbygda Idrettslag arrangerer for 14. året på rad Kjell Nystuens rulleskikarusell i Elverum.

Publisert: 10.aug.2016 15:18
Oppdatert: 10.aug.2016 15:18

I år utvides tilbudet med et renn søndag 11. september. Dette gjøres for å trekke mer langveisfarende deltakere. Ellers blir det som i fjor, med sju konkurranser på torsdager med start i Julussdalen 11. august og en avslutning i Sørskogbygda 25. september.

Kjell Nystuen har jobbet hardt med denne rulleskikarusellen de siste 14 årene. Nå merker han en liten nedgang i interessen, men han håper på at flere nå vil få øynene opp for rulleski.

- Jeg ønsker at interessen for langrenn i Elverum skal bli større. Og ungdommen bør komme seg mer ut og være ute, dette er midt i blinken for langrennsløperne, sier Kjell Nystuen.

mange deltok

I de 14 årene som har gått, så har det vært stor interesse rundt denne rulleskikarusellen. Men i de senere årene har interessen dessverre dalt.

- Da vi startet var det mange som sa at dette var det beste som har hendt for ungdommen. Dette var en god treningsarena for langrennsløperne. Når vi la opp rutene, ville vi få best mulig underlag til deltakerne. Så god asfalt var høyt prioritert fra vår side. Men i de senere årene har vi fått færre og færre som deltar på rulleskikarusellen, noe vi syns er litt leit. For dette er et godt tilbud til alle som vil være med, sier Kjell Nystuen.

Løypene er varierte og inneholder alt fra korte distanser, til lengere og klatre og bakkeløp. Nystuen håper interessen vil øke, og at flere blir med på rulleskikarusellen som rulles igang torsdag 11. august.

noen hensynsløse

I lengre tid har vi hørt om syklister som klager på bilistenes dårlige oppførsel i trafikken, og Nystuen har noen historier han også.

- Vi fartes jo etter vegene, og mange er hensynsfulle da de ser skiltene som vi setter opp som forteller at det pågår rulleskirenn. Men så har vi noen som gir blaffen og parkerer på gangveger, kjører fort og andre som ikke bryr seg om at vi er på vegene. Men det er ikke mange, poengterer Kjell Nystuen.

Nystuen sier at de er forberedte på hensynsløse bilister, så de tar noen forhåndsregler kan han fortelle.

Bruker det som trening

Noen av lagene som deltar på rulleskikarusellen legger rennene, eller løpene inn i treningsopplegget sitt. Noe som gleder Nystuen veldig.

- Noen av deltakerklubbene legger rulleskikarusellen inn i det ordinære treningsopplegget sitt, og mange av deltakerne synes det er greit å ha et rulleskirenn en gang i uka, sier Kjell Nystuen.

Om man vil delta, kan man gå inn på kondis.no og finne igjen rulleskikarusellrennene. Det er åpent for alle, men det er flest aktive løpere som er med.

- De aller fleste som deltar er aktive skiløpere og de aller ivrigste av de. Men dette tilbudet burde være midt i blinken for alle i Elverum. Vi har distanser som passer for alle, sier Kjell Nystuen.

Nå vil det være renn hver torsdag fra 11. august til 29. september.

Årets nyhet

Hvert år prøver Nystuen å ha en nyhet, med nye traséer med varierete distanser. I år er denne lagt til Jømna og Heradsbygd.

- Årets nyhet er et løp på gang- og sykkelstien fra Jømna og nordover. Det går torsdag 25. august, og jeg håper mange vil delta på den distansen, sier Kjell Nystuen.

Når man blir med på rulleskikarusellen, kan man selv velge om man vil stake eller skøyte. Men en ting som er påbudt det er hjelm. Nystuen påpeker at sikkerhet er viktig. Ellers vil det være årsklasser fra J/G 12 til 17 år, K/M 17/18, KS/MS, KV/MV 35-39 osv. I tillegg vil det være en egen trimklasse opplyser Kjell Nystuen.

Rennene

Rulleskikarusellen starter torsdag 11. august klokka 19.00 fra Snippen Gård i Julussdalen. De andre rennene er som følger:

Torsdag 18. august klokka 19.00 - Løvbergsmoen. Fire og åtte kilometer.

Torsdag 25. august klokka 19.00 - Jømna. Fem og 18 kilometer.

Torsdag 01. septemeber klokka 19.00 - Bronka, Våler. Fem og 40 kilometer.

Søndag 11. september klokka 11.00 - Vestad, Elverum. Fem og 10 kilometer.

Torsdag 15. september klokka 19.00 Hogstadgrenda, Heradsbygd. 3.5 kilometer.

Torsdag 22. september klokka 19.00 Circle K Hernes/Sætre. 3.5 kilometer og 7.5 kilometer bakkeløp.

Torsdag 29. september klokka 18.00 Circle K Hernes/Sætre. 3.5 kilometer og 7.5 kilometer bakkeløp.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no