15. nov
FEIRING: Lørdag feirer Kiwi Fjeldset ett år i nye lokaler. Butikksjef, Øystein Børresen, lover både frokost og kake.
 
Kiwi Fjeldset feirer ett år i nye lokaler
Det er ett år siden Kiwi Fjeldset åpnet dørene i den nye miljøvennlige butikken i Fjeldsetlia. Året har vært fruktbart og omsetningen har skutt i været.

Publisert: 23.feb.2017 20:08
Oppdatert: 23.feb.2017 20:08

Butikken er én av to miljøprofilbutikker innen Kiwi-kjeden. Det planlegges ytterligere tre butikker til i samme stil i 2017. Kundene har omfavnet den nye butikken, og lørdag feirer de ett år i nye lokaler.

Butikksjef, Øystein Børresen, er strålende fornøyd med hvordan det første året i ny butikk har vært.

- Det året vi har lagt bak oss har gått veldig bra. Vi visste jo at potensialet i Fjeldsetlia har vært godt, og at vi kanskje ikke fikk utnytta hele potensialet fult ut i den gamle butikken. Målene som ble satt i 2016 var ganske høye, men vi nådde dem og er veldig fornøyde med omsetningen, sier Øystein Børresen.

Han tror at det har vært en del uutnyttet potensiale i området, og at også 2017 skal ha en fin økning i omsetningen. Det er et mål de nå har satt seg.

- Vi klarte målene i fjor og vi følger de kanskje litt drøye målene vi satte for 2016. Man må være litt offensiv når man setter opp budsjett, noe vi også var. Men vi har klart budsjettet og fått en fin omsetningsøkning i forhold til den gamle butikken, sier Børresen.

Opp 40 prosent

Den gamle butikken var rundt 350 kvadratmeter mindre enn dagens butikk, slik at salgsfalten har blitt mye større. I tillegg er det en mye mer romslig og oversiktlig butikk, så det er ikke bare varene som har fått bedre plass men også kundene.

Børresen tror at hvordan kunden opplever butikken og trives i den, har alt å si. Samtidig er han klar på at det først er nå de kan se det reelle potensialet i Fjeldsetlia og områdene rundt.

- Vi hadde en relativt god omsetning også i de gamle lokalene. Det var ganske utrolig og imponerenede hvor mye omsetning vi klarte å trykke ut av den gamle butikken med kun to kasser, sier Øystein Børresen og legger til:

- Når vi ser på økningen i omsetningen fra den gamle butikken, så har vi økt med omtrent 40 prosent. Noe vi er veldig fornøyd med. Det er en del milloner kroner mer, men jeg ønsker ikke å kommentere noe nærmere om tall, sier butikksjefen.

I 2017 har Kiwi Fjeldset budsjettert med enda en økning, men hvor mye det er snakk om vil ikke Børresen kommentere.

Har vært størst i store deler av 2016

Kiwi Fjeldset har stadig tatt markedsandeler i Elverum siden åpningen av den nye butikken i februar 2016. Børresen forteller at 2016 har vært et rotete år innenfor dagligvarebransjen.

- Ja, det vil jeg si. Vi hadde jo oss, som holdte stengt frem til slutten av februar i fjor. Så la Kiwi Foseid ned og gjennoppstod som Kiwi Trysilvegen. I tillegg ble Rema 1000 Glommen lagt ned og vi fikk Rema 1000 Elgen. Så 2016 har vært et heller uvanlig år i Elverum hvor omsetningen har flyttet seg rundt i året som har vært. Det skjer ganske mye spennende på Vestad, og det er ganske interessant, sier Øystein Børresen uten å utdype det noe nærmere.

Kiwi Fjeldset har etter åpningen vært den største butikken på omsetning av Kiwi-butikkene i Elverum.

- Tradisjonelt sett har vi ikke vært den største butikken, men etter åpningen har vi ligget på topp. Vi fikk i fjor en hyggelig utfordrer i Kiwi Trysilvegen som med oss kjemper om å være den største Kiwi-butikken i Elverum, smiler Øystein Børresen.

Feirer stort lørdag

Lørdag 25. ferbruar feirer Kiwi Fjeldset seg sjøl og kundene deres. Børresen kan friste med blant annet frokost og kake.

- Vi serverer frokost lørdag fra klokka 09.00 til 11.00. Også blir det kaffe og kake for de som vil ha det også. I tillegg kjører vi en konkurranse, sier Øystein Børresen.

Han forteller at man må markere ettårsdagen, både med kundene og for seg sjøl.

- På dagen feierer vi sammen med kundene og på kvelden har vi en egen markering med de ansatte, avslutter Øystein Børresen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no