12. nov
FORNØYD: Kinosjef i Elverum, Mette Kynsveen, er fornøyd med kinobesøket i juli. Fortsatt ligger Elverum foran fjoråret i antall kinogjengere.
 
Kinobesøket godt i juli
Kinosjef og kulturhusleder, Mette Kynsveen, er fornøyd med besøkstallene på Elverum kino i juli. Sjøl om besøket er noe mindre enn juli i fjor, så er juli fortsatt en god kino-måned.

Publisert: 05.aug.2016 11:14
Oppdatert: 05.aug.2016 11:14

Men noe skuffet er hun over at den nye Independence Day-filmen ikke slo like godt an som hun hadde trodd på forhånd.

- I juli har besøket vært litt under juli i fjor. Det er ikke snakk om mer enn 200 personer mindre som besøkte oss i år enn i fjor. Filmene som slo an var Istid og Tarzan. Jeg trodde at Independence Day skulle bli skikkelig stor, men det har den ikke blitt, sier Mette Kynsveen.

Noe av grunnen til det tror hun er generasjonsskiftet og at dagens ungdom kanskje ikke har sett den første Independence Day-filmen. Men hun gleder seg stort over besøket på barnefilmene.

- Alle Istid-filmene har gått kjempegodt på kino. Om det er den femte eller sjette filmen i rekken, så kommer folk på Istid-fimene, sier Mette Kynsveen.

Juli er kinotid

Mange vil nok ikke tro at juli er en god måned for kinoene. Men i følge Kynsveen er juli og august noen av de beste månedene for kinoen.

- Juli pleier å være en av de beste kinomånedene i året. Folk synes kanskje det er litt rart. Men jeg tror det har med to ting å gjøre. For det første slippes det mange store filmer fra USA i juli, i tillegg har mange ferie så de har tid til å gå på kino. Mange bruker nok dagen på stranda og går på kino på kvelden, sier Mette Kynsveen, kinosjef i Elverum.

Men allerede nå gleder kinosjefen seg til september. Da kommer nemlig storfilmen «Kongens Nei».

Førpremiere i Elverum

- Vi har store forventinger til høstens storfilm «Kongens Nei». Den har première 23. september, men vi i Elverum er så heldige at vi har en førpremière den 16. september. Den visningen skal gå i Terningen Arena. Der gjør vi om hele hallen til en av norges største kinosaler. Vi har sluppet 1.700 billetter, sier Mette Kynsveen.

Billettene rives bort raskt, så har du lyst til å få med deg verdenspremièren på «Kongens Nei» 16. september, bør du være rask. Bestill billetter her.

Premierer i august

Det er ikke de store filmene som kommer på kinoen denne måneden, men Kynsveen har stor tro på at «Oppdrag Dory» kan bli en hit.

- Det er oppfølgerfilmen til «Oppdrag Nemo» og jeg har stor tro på den filmen. Ellers er det to filmer til som går opp, men som jeg ikke tror kommer til å bli like store. Den ene er «SVK - Store Vennlige Kjempe» av Roald Dahl og «Løvekvinnen» av  Jostein Gaarder, sier Mette Kynsveen.

Mette Kynsveen tror at 2016 kommer til å bli et godt kinoår, og med over 3.000 flere besøk hittil i år, sammenlignet med i fjor, så har hun klokketro på at 2016 blir et godt kinoår.

- De aller fleste, og bransjen sjøl tror at 2016 kommer til å bli det beste kinoåret på over 20 år, avslutter Mette Kynsveen.

 
Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
  • Juli 2015: 4.107 besøkende. 
  • Juli 2016: 4.359 besøkende.

  • Det er en nedgang i antall besøkende på 5 prosent fra juli i fjor.
  • Så langt har Elverum kino hatt 27.283 besøkende i 2016. Noe som er 3.175 flere besøkende enn på samme tid i fjor.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no