18. nov
FORNØYD: Senterleder ved AMFI, Lene Faraasen, er fornøyd med senterets omsetning og dens utvikling.
 
Julehandelen gir AMFI en halv milliard i omsetning
AMFI Elverum passerer i år 500.000.000 kroner i omsetning. Noe av grunnen til det er den gode julehandelen.

Publisert: 15.des.2016 15:49
Oppdatert: 20.des.2016 20:17

Senterleder ved AMFI Elverum, Lene Faraasen, forteller at julehandelen hos AMFI er viktig, og ikke minst stor.

- De siste ukene nå før jul er veldig viktige for oss som driver med handel. Vi ser nå, tre år etter nyåpningen, at vi har hatt en økende omsetning ved senteret. Og i år runder vi en halv milliard, smiler Lene Faraasen.

For hun har all grunn til å smile. Etter åpningen 14. november 2013 har omsetningen økt hvert år.

- Vi ser at de siste tre årene har vært veldig gode. Vi har gått fra 330 millioner kroner i omsetning i 2014 til at vi i år passerer en halv milliard, det sier sitt om at elverumsingene velger å handle lokalt, sier Lene Faraasen.

Kommer til å ligge foran fjoråret

Julehandelen er godt i gang og butikkene er fylt med julevarer og gaver i alle fasonger. Og at julehandelen har gått bra hittil, er det ingen tvil om. Nå tror senterlederen at de kommer til å slå fjoråret.

- Desember er den beste tiden i året når du lever innenfor handel. Jeg vil tippe at vi kommer til å ligge foran landsgjennomsnittet og slik det ser ut akkurat nå, så kan vi komme til å ligge på en økning på rundt 5.5 prosent fra i fjor, sier Lene Faraasen, senterleder ved AMFI Elverum.

Når iElverum var innom senteret, var det mange som stresset seg rundt i butikkene for å handle inn gaver til nær og fjern. Senterlederen tror ikke at senteret alene kan stoppe handelslekkasjen, men at den kan være med på å bremse den.

elverumsingen handler lokalt

- Det vi ser er at helgehandelen har økt her på AMFI. Men det henger også sammen med utbyggingen vi gjorde slik at vi får flere butikker og større utvalg. Men det er klart at med CC Stadion og det som skjer på Hamar, så er de et attraktivt handelssted. Så vi i Elverum må være flinke til å gjøre vår by attraktiv slik at elverumsingene handler lokalt, sier Lene Faraasen.

Så hun kan ikke si at deres senter alene demmer opp for at elverumsingene drar til Hamar for å handle. Men hun ser altså en økning i antall kunder.

- Vi har hatt en god økning hvert år, og vi får mange gode tilbakemeldinger. Veien vår blir til mens vi går, for vi har mange planer også for fremtiden, sier Lene Faraasen.

Passerer 2.000.000 besøkende

Lene Faraasen jobbet som leder ved Norsk Skogmuseum før hun ble ansatt som senterleder ved den gang Mart'n Senteret. Hun kan fortelle at det har blitt stadig flere og flere besøkende innom AMFI etter at de nyåpnet dørene for litt over tre år siden.

- Jeg har sett litt på kundetellingene at vi kommer til å passere 2.000.000 besøkende i år. Det er mye toalettpapir, det er mye gulvvask og det er mye såpe. Når jeg jobbet ved Skogmuseet så hadde vi 120.000 besøkende, så 2 millioner er ganske mye. Men vi ønsker jo selvfølgelig flere besøkende, så alle er velkommen innom senteret vårt, sier Lene Faraasen, senterleder ved AMFI Elverum.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no