18. nov
VINNER AV FOTOKONKURRANSEN: Ida Kristine Teien i Norsk Skogmuseum overrekker premien i deres fotokonkurranse i forbindelse med utstillingen «Det fantastiske treet». Jørn Kristensen fra Elverum ble den heldige vinneren.
 
Jørn Kristensen vant fotokonkurransen til Norsk Skogmuseum
Det er neste ett år siden Norsk Skogmuseum åpnet utstillingen «Det fantastiske treet». Etter åpningen av utstillingen ble det utlyst en fotokonkurranse. Hver måned har det blitt kåret en månedsvinner. Nå er hovedvinneren kåret.

Publisert: 25.jan.2017 11:08
Oppdatert: 25.jan.2017 11:08

Og det ble Jørn Kristensen fra Elverum som vant i fotokonkurransen til Norsk Skogmuseum. Bildet han har tatt har nå fått en plass i utstillingen «Det fantastiske treet» på Skogmuseet.

Tirsdag ettermiddag var det duket for overrekkelsen av pris og ikke minst at prisvinneren skulle kåres. Det var Ida Kristine Teien i seksjon for kultur- og naturhistorie ved Skogmuseet og Jørn Løken som er fotograf ved museet som overrakte pris til vinneren.

Bildet til Kristensen er tatt i Femund i Engerdal og er tatt ved en bjørk som av de lokale kalles for «fotobjørka» fordi den er et yndet tre som alle vil ta bilde av.

- Dette er fotobjørka til Femund billedgruppe som er fotogruppa i Engerdal, sier Jørn Kristensen.

Inspirerer til å ta flere bilder

Prisen består av et opphold i «Tretopphytta» i Engerdal, inngangsbillett til De nordiske jakt- og fiskedager i 2017 og en del «Det fantastiske treet»-effekter.

Prisvinneren som bor i Elverum, har bodd en del år i Engerdal, men har aldri besøk tretopphyttene.

- Dette var en flott premie. Jeg har bodd i Engerdal en del år, men har aldri vært på disse tretopphyttene. Så dette blir moro, sier prisvinneren.

Dette bildet ble også sendt inn til NM i foto, og sjøl om den ikke fikk en pris så ble den «antatt», noe som også på en måte er en pris.

- Fotografiet ble antatt i kategorien «natur». Det er ganske stort at et bilde også blir antatt i et NM. Så dette bildet har vakt en del interesse, forteller Jørn Kristensen og legger til:

- Det er klart at dette gir en inspirasjon til å fortsette å ta bilder, sier hobbyfotografen.

Mange deltakere

Ida Kristine Teien ved Norsk Skogmuseum forteller at det har vært ganske stor interesse rundt fotokonkurransen til museet. Bildene har strømmet på.

- Vi har fått inn over 1.000 bilder som har vært med i konkurransen og bildene har strømmet inn fra både fjern og nær. Det har til og med kommet bilder fra utlandet, smiler Ida Kristine Teien.

Alle som har deltatt i konkurransen har tatt et bilde av et tre de synes var fint eller noe spesielt ved, så har de lagt det ut på Facebook eller Instagram med «hashtag» "detfantastisketreet".

- Hver måned ble det kåra en månedsvinner, som vises på en liten skjerm inne i utstillingen «Det fantastiske treet». I tillegg ble vinnerbildet printet ut i stort format som henger her inne i utstillinga, sier Teien.

Fotograf ved museet, Bård Løken, kan fortelle at de har gjort en liten vri med fotografiet som vant.

- Det har blitt printet ut på aluminium i et passe stort format, slik at alle få en følelse av hvordan det ser ut, sier Bård Løken.

Nattbilde

Jørn Kristensen forteller at han brukte lang tid til å ta dette bildet.

- Det å ta bilder om natta er en lang prosess. Jeg bruker ikke lys eller lommelykt, for å tilvende meg mørket og nattsyn. Også må jeg bare ta et bilde, som blir utgangspunktet for hvordan jeg skal stille inn kameraet. Det er et møysommelig arbeid og det tar tid. Men det var verd det, avslutter Kristensen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VINNERBILDET (Foto: Jørn Kristensen)
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no