15. nov
JULETREFEST: Lena Jørgensen (til venstre) ønsker alle velkommen til juletrefest i Siljuberget 4. juledag. Her sammen med Magne Ingar Jørgensen under Siljubergslunken som arrangeres hver påske.
 
Inviterer til god gammeldags juletrefest
Siljuberget Skilag inviterer 4. juledag til tradisjonell juletrefest ved lokalet Høivang i Siljuberget. Grenda som teller rundt 35 fastboende, har lang tradisjon med juletrefest.

Publisert: 28.des.2016 12:17
Oppdatert: 28.des.2016 12:17

Leder i Siljuberget Skilag, Lena Jørgensen, ser frem til at både folk fra grenda, men også fra resten av kommunen kommer til en god gammeldags juletrefest.

- Ja, for det er nettopp en god gammeldags juletrefest det er. Vi serverer kakao, går rundt juletreet og så har vi sendt bud på nissen, og han har sagt at han skal komme, sier Lena Jørgensen.

Hun forteller at det er gratis inngang, men at de voksne tar med seg et brett med påsmurte rundstykker eller brødskiver, slik at de kan sette frem god mat til alle som kommer.

- Om man ikke tar med seg mat, så holder det med et brett med kaker også, sier lederen i skilaget.

Godt besøk

Sjøl om den lille grenda helt innerst i østre Elverum bare teller litt over 35 fastboende, så er Høivang og juletrefestene godt besøkt.

- Vi har mange som kommer både fra fjern og nær til juletrefestene våre. Jeg tror nok at det er litt den gode gamle følelsen av juletrefester slik de var før, med kakao, mat og ikke minst gang rundt juletreet som fenger. Også at nissen kommer er nok også ganske populært blant de unge, sier Lena Jørgensen.

Skilaget har lang tradisjon med å arrangere juletrefester, og i år er de ekstra glade for å kunne følge tradisjonen.

- Tidligere i desember ble vi møtt med oppbrutt vindu og skader på klubbhuset etter at noen hadde brutt seg inn hos oss. Vi var en kort tid redde for at vi ikke kunne arrangere juletrefest i år som vanlig. Men heldigvis var det ikke mye tyvene hadde fått med seg, og derfor ble det bestemt at vi også i år skulle feire juletrefest, sier Lena Jørgensen.

Nissen kommer

Jørgensen har god kontakt med nissen fra Risberget, nabogrenda til Siljuberget. Og hun forteller at sjøl om de lokale nissene har mye å gjøre, så var det ikke noe spørsmål om de skulle komme.

- Etter å ha sendt bud til Risberget om juletrefesten, så fikk vi svar tilbake at nissene skulle komme også i år, sier Lena Jørgensen.

Nå venter både liten og stor på at klokka skal bli 17.00 og at den gode kakaoen igjen skal strømme ut fra kjøkkenet.

- Hvert år lager vi ekte hjemmelaget kakao som vi serverer, og den er det mange som liker. I alle fall om vi skal høre på tilbakemeldingene vi får fra gjestene våre, smiler Lena Jørgensen, leder i Siljuberget Skilag.

Noko attåt

Det er gratis inngang på juletrefesten og det kan skilaget gjøre når de voksne tar med seg et brett med noe å spise. I tillegg vil laget ha utlodning av forskjellige premier.

- Det blir nesten som julekvelden det også, med pakker som vi lodder ut. Det er litt av sjarmen også, sier Jørgensen og legger til:

- Vi vil ønske alle sammen hjertelig velkommen til Siljuberget klokka 17.00 for en trivelig og tradisjonell juletrefest, smiler Lena Jørgensen, leder i Siljuberget Skilag.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no