13. nov
 
Internasjonalt verksted på Glomdalsmuseet
Onsdag 26. oktober var det mange barneskolebarn som besøkte Glomdalsmuseet i Elverum. Da ble det nemlig arrangert internasjonalt verksted.

Publisert: 26.okt.2016 18:14
Oppdatert: 26.okt.2016 18:15

For andre år på rad samarbeidet Glomdalsmuseet med Elverum læringssenter for å få til et formidlingsopplegg utenom det vanlige. Internasjonalt verksted på Glomdalsmuseet ble et spennende møte mellom elever fra læringssenteret og elever i 3. og 4. trinn.

Elevene fra læringssentret var lærere for en dag og lærte bort teknikker fra og kunnskap om sin egen kultur. 150 elever var påmeldt var med på et mylder av aktiviteter, alle ledet av og med instruktører fra læringssenteret. 

Fatima Shirwa og Leyla Mohamed var to av elevene ved læringssenteret som var lærere for en dag på Glomdalsmuseet.

- Vi lærte barna om hvordan det er å være fra Somalia, og hvordan det er å være i Somalia. Også snakket vi om mat og kultur til barna, og hva vi har på oss 1. juli som er en stor dag i Somalia, sier Fatima Shirwa.

Dans og lek

De Somaliske jentene smiler opp når de snakker om hvordan det var å være lærere for barna som kom til Glomdalsmuseet. I tillegg til å snakke om mat, klær og kultur skulle de også lære bort dans.

- Vi lærte de også noen danser. Vi har over 100 forskjellige kulturdanser, hvor vi lærte barna fem av disse. Barna var glade og de sprettet rundt og danset så godt de kunne. Det var nok mest jentene som danset mest, men guttene danset de også, sier Leyla Mohamed med et smil.

Fagkonsulent for flerkulturelt kunnskaps- og kompetansesenter ved Anno museum, Christine Furuberg, hadde nok å gjøre da over 150 elever kom på besøk. Med denne dagen ønsker de å bringe kulturene tettere sammen, og lære hverandre å kjenne.

- Vi arrangerer denne dagen for å gi de unge et tilbud og en kunnskap om det flerkulturelle samfunnet vårt. Det er viktig syns vi at elever kan komme hit og treffe elever ved læringssenteret og elevene ved læringssenteret får treffe unger fra Elverum, sier Christine Furuberg.

Papirbretting  og drager

Tre av de 150 elevene som var på Glomdalsmuseet, Milosz Cichosz, Aleksander Hanestad og Elida Malm Utgård, storkoste seg sammen med de andre elvene.

- I dag har vi blitt flettet, laget navneskilt som vi kan henge på klærne våre, og vi har laget drager, sier Elida Malm Utgård.

Det å bli flettet falt kanskje ikke helt i smak hos guttene, skal vi tro de to vi har snakket med.

- Det var veldig rart å få fletter i håret, og når vi skulle ta de på så var det vondt, sier Aleksander Hanestad. 

- De dro ganske hardt i håret og det gjorde litt vondt ja, skyter Milosz Cichosz inn.

Navneskiltene er ganske spesielle, for de har også fått inn navnene sine skrevet på Arabisk.

- De har skrevet navnet vårt på Arabisk også, det var ikke vi som skrev dette. Det gjorde de fra læringssenteret, sier Elida Malm Utgård.

Hadde litt tid til kongens nei

Milosz Cichosz forteller at de også hadde litt tid til å se på utstillingen til «Kongens Nei». De fikk også tid til å lage drager. Og da drager som kan fly i lufta.

- Min drage ble litt liten, men jeg tror den fungerer, sier Aleksander Hanestad og legger til:

- Dragen min ble nok litt liten fordi jeg gjorde det feil, men det gjør ingenting, sier Aleksander Hanestad.

En tradisjon

I år var det andre året at Internasjonalt verksted ble arrangert. Furuberg kan nå fortelle at dette ble så godt mottatt at de også fortsetter til neste år.

- Ja, vi fortsetter også neste år. Vi ser at barna liker seg her, og ikke minst elvene ved læringssenteret, avslutter Christine Furuberg hos Glomdalsmuseet.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no