20. nov
KJÆRLIGHET: Hjertefred 2016 inneholder alt fra sorg til kjærlighet. Cecilie Bjørneby Skullerud håper mange finner vegen til Sagtjernet søndag klokka 18.00. (Foto: Privat)
 
«Hjertefred» arrangeres nok en gang på Sagtjernet
Søndag 6. november klokka 18.00 inviteres alle som ønsker å minnes de som de har mistet noen de er glad i eller stod nærme. - Her blir det tid for sorg, kjærlighet og gode minner, sier Cecilie Bjørnebye Skullerud.

Publisert: 31.okt.2016 23.55
Oppdatert: 31.okt.2016 23.55

Cecilie Bjørnebye Skullerud har stått i front for dette arrangementet i Elverum og Sagtjernet. Hun kan fortelle at «Hjertefred» arrangeres allehelgensdag og er åpent for alle.

- Her kan alle, uavhengig av religion og politisk ståsted, komme og minnes de som har gått bort. Hos oss er arrangementet åpent for alle som ønsker å komme. Det skal være et inkluderende arrangement hvor man kan komme og minnes de man har mistet, sier Cecilie Bjørnebye Skullerud.

Pyntes til «Hjertefred»

I Elverum skal arrangementet være på Sagtjernet søndag klokka 18.00. Og Bjørnebye Skullerud kan fortelle at de skal lage til et fint arrangement, som blir fint pyntet blant annet med masse lys.

- Det vi gjør er at vi pynter rundt Sagtjernet med masse lyd, og da mener jeg masse lys. Vi har noen tablåer hvor vi plasserer noen barn og ungdommer, og noen voksne som vi utkler som engler. Slik blir det et visuelt inntrykk med en fantastisk ramme rundt en minnekonsert, sier Cecilie Bjørnebye Skullerud.

Arrangementsstaben har hentet inn mange gode artister til årets «Hjertefred» ved Sagtjernet. Blant annet kommer Annar By og Kine Evensen bare for å nevne noen av artistene.

- Torill Beate Nilsen har vært med oss i alle år, og det har egentlig sin helt gode forklaring. Hun lagde en sang til en av sine elever på Løten som døde av kreft så alt for tidlig. Hun var 11 år da hun døde. Hennes familie synes det var veldig fint at Nilsens låt skulle være «Hjertefred»-låta. Det er vi glade for, sier Cecilie Bjørnebye Skullerud.

Arrangeres for fjerde gang

Første gang «Hjertefred» ble arrangert ved Sagtjernet var i 2012. I år blir det den fjerde gangen i rekken at «Hjertefred» samler mange til en hyggelig kveld sammen.

- Vi håper på at det kommer mange, og vi har sett at det har kommet flere og flere hvert år vi arrangerer dette. Arrangementet går fra 18.00 til 19.00 på søndag, og det er et tidspunkt som passer for de aller fleste. I tillegg kan også barn delta på dette her, sier Bjørnebye Skullerud.

Hun forteller at dette er en arena for alle som ønsker å komme sammen for å minnes de som har gått bort, og hun kan røpe at de skal gjøre en liten sak når alle kommer.

- Når de kommer til Sagtjernet så får alle utdelt en fyrstikkeske, der vil det ligge en liten papirlapp og en blyant nedi. Der kan alle skrive en liten lapp til noen de har mistet. Og når alle har gjort dette, legges det i en bålpanne og vi tenner på alle beskjedene. Så går røyken oppover, og kanskje også budskapene, forteller Cecilie Bjørnebye Skullerud.

- vi skal feire livet

Bjørnebye Skullerud håper at de som kommer til Sagtjernet søndag kveld, ikke bare skal være triste men også feire livet.

- Folk har forskjellige måter på å takle sorg, og hvordan de kommer seg igjennom en sånn periode hvor de har mistet noen. Men vi ønsker ikke bare at kvelden skal fylles med sorg, men også at vi skal feire livet. Det er viktig, sier Cecilie Bjørnebye Skullerud og legger til:

- Vi frivillige får ikke igjen noe for at vi arrangerer dette. Det vi får igjen er en voldsom glede av å arrangere dette år etter år, når vi ser hvor mye det betyr for de som kommer for å delta på «Hjertefred», avslutter Cecilie Bjørnebye Skullerud.

Arrangementet er gratis og åpent for alle som ønsker å komme sammen med andre som har mistet noen de er glade i.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no