12. nov
PRISVINNER: Kersti Grindalen er årets vinner av Ola Ødegaards hederspris. (Arkivfoto: May-Britt Bjørlo Henriksen)
 
Hederspris deles ut til Kersti Grindalen og Tunet
Det er Ola Ødegaards hederspris, «Følgesvenn til rettferd», som i år deles ut til Kersti Grindalen og elverumbedriften Tunet Elverum.

Publisert: 30.mai.2017 10:47
Oppdatert: 30.mai.2017 10:45

Østerdalen Festivalforening står bak prisen og utdeles i år for sjuende gang. Tidligere generalsekretær i stiftelsen «Rettferd for Taperne, Ola Ødegaard, er hedersprisens inspirator.

Om årets prisvinner sier juryen følgende:

«Hun viste allerede i oppveksten en ansvarsfull og uredd oppførsel. Dette bar hun med seg inn i arbeidslivet sammen med et menneskesyn som gjør at hun ser den enkelte og dens behov.

Hun evner å tenke nytt, tørr å gå nye veier. Er ikke redd for å korrigere kursen om noe ikke fungerer. Er også en person som står på med stor arbeidskapasitet. Siden 1998 har hun vært ansatt ved Tunet as på Elverum. Hun har vært med å organisere jobb klubb for ungdom, jobb klubb for flykninger. Var pådriver når «Pøbelprosjektet» ble et tilbud i vår region. Siden 2011 har de i samarbeid med pøbelprosjektet bistått mange unge mennesker i Hedmark på veg til arbeid.

Hun har gjennom sin jobb vært sentral i utøvelsen av Tunets samfunnsfunksjon.

Som de sier selv; I Tunet arbeider mennesker som, av ulike årsaker har utfordringer med å nyttiggjøre sine ressurser i arbeidslivet. Gjennom produksjon av varer og tjenester med metodisk og faglig veiledning, styrkes den enkeltes kvalifikasjoner og karrieremuligheter.»

Varer og tjenester fra Tunset skal inneha høy kvalitet og det skal oppleves som ryddig, personlig og enkelt og handle hos oss, heter det i en pressemelding.

Tidligere vinnere

Prisen har blitt delt ut seks ganger tidligere, og tidligere har følgende fått prisen:

  • Eddi Eidsvåg, leder av Pøbelprosjektet (2010)
  • Øivind Karlsen, Jessheim videregående skole (2011)
  • Camilo Heredia, GatekunstAkademiet (2012)
  • Vidar Bøe, Østmarka IL (2013)
  • Kronprinsparets fond (2014)
  • Katrine Olsen Gillerdalen, Odinstiftelsen (2015)
  • Trivselsleder A/S (2016)

Flott pris

Prisen består av en treskulptur laget av Ragnar Nysæter og et bilde fra en elev på Nordstumoen, Midt-Østerdal videregående skole.

- Det har vært en tradisjon at ungdom har bidratt til prisen og vi er spesielt glade for bidraget fra Midt-Østerdal videregående i 2017. Det har vært en elev konkurranse hvor vinner gir sitt bilde til prisvinner. Prisen overrekkes av stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen og Ola Ødegaard under fløterfestivalen i Trysil lørdag 17. juni kl. 16.00, sier Espen Brekke, leder i Østerdalen Festivalforening.

Skolested Nordstumoen består av en skole- og en miljøpedagogisk avdeling. Medarbeiderne fra avdelingene arbeider tett sammen for en best mulig helhetlig opplæring for den enkelte elev.

- Vi har valgt å involvere skolested Nordstumoen fordi de gir et heldøgnstilbud til 27 elever med behov for særskilt tilrettelagt opplæring i videregående skole. Elevene kommer hovedsakelig fra Hedmark, men elever fra andre fylker kan også søke skolen, avslutter Espen Brekke.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no