17. nov
TAP: Elverum Håndball Herrer gikk på sesongen første tap søndag kveld mot Haslum. En kamp som bar preg av dårlig forsvarsspill fra Elverums side.
 
Haslum stoppet seiersrekken til Elverum
Elverum Håndball Herrer spilte søndag kveld sin 11. kamp i GRUNDIGligaen denne sesongen. Det endte med seksmåls-tap mot Haslum.

Publisert: 11.des.2016 21:23
Oppdatert: 11.des.2016 21:23

Lagene holdt hverandre med selskap ganske lenge. Men fra 7-7 og utover i 1. omgang var det så og si enveiskjøring. Haslum og Eirik Köpp scora på alle skuddene sine, og Köpp satte nesten alle målene alene. Han scora 11 mål gjennom hele kampen, hvor minst ni av de kom i 1. omgang.

Det var altså bakover at Elverum tapte kampen, og kampen var kjørt allerede etter 30 minutter, da ledet Haslum 22-15. Allerede da var løpet kjørt for Elverum.

Men spillerne ville noe annet. Vel 14 minutter ut i 2. omgang, tar Elverum grep om kampen. De retter litt på resultatet og ligger plutselig bare fire mål bak. Tre ganger senere har laget mulighet til å kneppe innpå ytterligere ett mål på Haslum, men mislykkes i alle tre forsøkene. I stedet er det Haslum som igjen får blod på tann og setter punktum med 35-29-seier. Dette blir det første tapet til Elverum denne sesongen i Norsk liga.

Gikk ikke som planlagt

David Wattström har tatt store skritt i den siste tiden, og også han er skuffet etter søndagens tap.

- Det gikk ikke etter planen i dag. Og det er mye som ikke fungerte, spesielt bakover. Det er Eirik Köpp som virkelig hadde dagen for Haslum. Han setter minst 10 mål i 1. omgang og punkterer vel egentlig kampen. Jeg mener vi taper fortjent, dessverre, sier David Wattström.

Han har ikke noen forklaring på hvorfor Elverum spilte så dårlig og har oppskriften på hvordan Elverum skulle ha vunnet kampen.

- Det er så enkelt at vi skulle ha stått bedre i forsvar. Da hadde vi hatt muligheten, sier David Wattström.

Marginene uteble

David er klart skuffet over tapet mot Haslum, og forteller at marginene ikke var på Elverums side.

- De har en målvakt som virkelig hadde marginene med seg, og vi ikke har det. Da blir det vanskelig i tillegg til at vi ikke er gode nok, sier Wattström.

Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer, gratulerer Haslum med seieren, den fortjente de.

- Det er bare å gratulerer Haslum med seieren i dag. De vinner fortjent, og med Köpp som er virkelig het i 1. omgang og scorer så mange som 22 mål til pause, så er det bare å gratulerer de med seieren, sier Michael Apelgren.

Men nå merkes kampprogrammet virkelig, for skadene står i kø. Håkon Ekren er ikke 100 prosent, og skuldra til Tine Poklar er heller ikke tipp topp.

- Det begynner å merkes at vi har hatt en tøff høst, det er mange som er ute nå. Også under kampen er det flere som blir tvunget til å bytte fordi de har behov for det. Tine Poklar har en skulder som han har slitt med en liten stund, og nå når han blokkerte noen skudd så tok det på skuldra, sier Michael Apelgren.

Etter å ha spilt over 20 kamper denne høsten, så er det en god uke nå som kommer elverumspillerne i møte. For nå er det ikke kamp før lørdag 17. desember. Så nå får spillerne trent litt lettere og får litt pusterom.

Skjønte tidlig at Elverum ikke kom til å vinne

Den svenske treneren forstod ganske tidlig i 1. omgang at Elverum ikke hadde det som skulle til for å slå Haslum som gikk ut i 100 og økte utover i 1. omgang.

- Det er ganske tungt om dagen, og vi har kjent en stund at vi har levd litt på «lånt tid» med å være ubeseiret. Men jeg kjente ganske tidlig i kampen at vi ikke hadde det som skulle til for å mobilisere å ta seieren i Nadderud Arena. Og jeg vil sei at vi gjorde en veldig god 2. omgang. Da gjør vi det bedre i forsvar, Morten Nergaard kommer tilbake i mål og serverer noen redninger og vi får bedre flyt i angrepsspillet vårt. Vi kommer opp og iallfall gir Haslum noen bekymringer og skremmer de litt, men det holdt ikke helt inn i dag, sier Michael Apelgren.

Nå skal de bruke uka godt frem mot lørdag hvor de gjester Sør Amfi og ØIF Arendal.

- Nå skal vi samle krefter, for kampen mot ØIF Arendal blir vanskelig. Kanskje Petter er tilbake, men vi må se på om Tine og Håkon kanskje er ute. Men det får vi se utover i uka. Får vi noen flere poeng når før jul, så må vi være fornøyde. For stallen er ganske tynn nå, avslutter Michael Apelgren.

Noe som han har helt rett i. For det var bare 13 spillere som var med ned til Nadderud Arena søndag kveld. Vanligvis er det opp mot 19 spillere med på kamper. Så det vises at Elverum er preget av skader.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GJENGANGER: Morten Nergaard måtte se ballen passere seg 11 ganger da Eirik Köpp hos Haslum bestemte seg for å storspille.
Fakta
  • GRUNDIGligaen, runde 11.
  • Haslum - Elverum 35-29 (22-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegar Bakken Øien (målvakter), Torbjørn Eide, David Wattström (2), Aleksander Børresen (3), Tamas Ivancsik (10), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (3), Erik Toft (1), Jonas Burud (2), Håkon Ekren (1), Tine Poklar (3)
  • Tilskuere: 656
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no