17. nov
PRISOVERREKKELSE: Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, måtte ta prisutdelingen sjøl ettersom kultursjef Line M. Rustad holdt sengen grunnet sjukdom. Prisvinner Jan Lillegrend var strålende fornøyd med å ha blitt utropt til «Årets Elverumsing 2016».
 
Han ble årets elverumsing
2. juledag ble det kjent at Jan Lillegrend ble «Årets Elverumsing» i 2016. Under Veterankorpsets julekonsert i Terningen Arena fant utdelingen av prisen sted, og prisvinneren ble møtt av stående applaus.

Publisert: 26.des.2016 23:54
Oppdatert: 26.des.2016 23:53

I følge ordfører, Erik Hanstad, var det ikke den lengste diskusjonen i Formannskapet for å avgjøre hvem som skulle bli «Årets Elverumsing» i år.

- Jan har vært nominert i mange år, men det har latt vente på seg. Nå syntes vi det var på tide å gi prisen til han, forteller en glad Erik Hanstad under utdelingen.

- Ikke en hvilken som helst kar

Når Erik Hanstad skulle presentere årets elverumsing på konserten til veterankorpset, brukte han god tid på hvorfor Jan Lillegrend er den rette for årets pris.

- Det er ikke første gang årets prisvinner har fått priser. I 2015 ble han kåret til årets ildsjel av Norsk motorklubb og tidligere i år fikk han utdelt "Ludvigprisen" av Hedmark trafikksikkerhetsutvalg. Begrunnelsen for disse prisene er ikke fordi han er så god til å skru på bil, men fordi han har gjort en unik innsats og bidratt til å gi ungdommen gode holdninger både i trafikken og i hverdagen i over 30 år, sa Erik Hanstad og la til:

- I følge ungdommen sjøl er han veldig snill og veldig flink til å lære videre. Og han gir de et sted å være for å utvikle sine talenter. Og sjøl om han har en velfylt premiehylle, så er vi sikre på at den flotteste premien hans er at han har lykkes i å gi mange unge bedre sjøltillit, fordi han sørger for at de lykkes i det de holder på med, sa Erik Hanstad.

Da prisvinnerens navn ble ropt opp fra scena, var det mange som braste ut i full glede og ga ham en stående applaus.

Sjøl synes prisvinneren at det var stas å få prisen.

Stas å få pris, men overraskende

- Det er veldig stort, og jeg ble overrasket. Det gikk litt tid før det sank inn at det var nettopp jeg som vant prisen, sier Jan Lillegrend.

Til daglig jobber han innen motorsporten, og har vært med biler og reparasjoner samt å ha kjørt sjøl. Jan Lillegrend har jobbet målrettet med ungdom, som kanskje har gått seg litt vill.

- Det at Jan gir de ungdommene som ikke har noe annet å drive med gir de et sted å være og hjelper de med alt de trenger hjelp til. Dette er virkelig en verdig vinner, sier ordfører Erik Hanstad.

Nå gir prisen en ny giv for prisvinneren.

- Ja, det gir mer inspirasjon til å fortsette med dette. Det er bare kjempemoro å få være med ungdommen og hjelpe de og vise de hvordan ting fungerer i motorsporten. Og til slutt så blir de sjøldrevne, da er det ekstra stas å få være med å se på de og hvordan de gjør det. Spesielt når jeg har drevet med motorsport sjøl, avslutter årets elverumsing, Jan Lillegrend, med et smil.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no