15. nov
MIRAKEL: Elverum Håndball Herrer utførte intet mindre enn et mirakel da de vant 32-31 over Montpellier fra Frankrike søndag kveld.
 
Håndballsensasjonen i Terningen Arena
Stemningen var på topp, laget var på topp og den største håndballsensasjonen i Norsk klubbhåndball på herresiden var et faktum! Elverum Håndball Herrer slo storfavoritt Montpellier 32-31.

Publisert: 10.okt.2016 00:20
Oppdatert: 10.okt.2016 00:20

- Dette er bare helt sykt at vi vinner denne kampen, sier en stolt Michael Apelgren til iElverum etter kampen.

Det er nesten så svensken feller tårer når han får tenkt seg litt om hvor stort dette egentlig er.

- Vi så vel ikke helt at denne skulle komme, hverken vi eller franskmennene. Iallfall ikke franskmennene, smiler Apelgren.

Elverum Håndball Herre sendte sjokkbølger ut i håndball-Europa. Noe de også har gjort før, men disse kunne kjennes helt på den Spanske sør-kysten. For å vinne over et stjernespekket lag som Montpellier, det gjør man ikke hver dag.

- Dette er noe av det sykeste jeg har vært med på. At lille Elverum skal kunne slå Montpellier, det er egentlig helt sykt, sier en tydelig rørt Michael Apelgren.

Stolt

Denne prestasjonen kan ikke sammenlignes med noe av det Elverum har prestert tidligere. Om man synes at Elverum gjorde en god kamp mot Chekhovskie Medvedi, gjorde de en enda større prestasjon søndag kveld. Ingen lag i Norsk klubbhåndball på herresiden har gjort en større prestasjon og en bedre kamp enn det Elverum gjorde søndag mot Montpellier, noe Apelgren støtter opp om.

- Elverum har aldri gjort en så god kamp som i kveld. Vi gjør alt riktig, får et meget godt angrepsspill som gjør at vi nesten scorer på alle sjansene, samtidig som vi har et veldig tett forsvar som hjelper Morten i mål. Nei, dette er bare helt sykt, oppsummerer treneren.

Han er stolt av gutta og ikke minst hva de gjorde på banen. Det er tydelig at Michael Apelgren er rett mann til rett jobb. Han har på de siste to sesongene løftet Elverum opp på Champions League-nivå.

Gunnar Pettersen, håndballekspert på Viasat 4, kunne ikke rose Apelgren nok da han ble intervjuet på ElverumsRadioen før avkast.

- Apelgren er så rolig og han har en trenerstil som jeg liker, uttalte Pettersen.

Stort

Michael Apelgren vil trekke frem angrepsspillet som det som virkelig gjorde seieren mulig.

- Vi gjør en veldig god kamp fremover, og jeg hadde trodd og håpt på seier søndag kveld. Men håpet var ikke så stort. Men innerst inne visste jeg at vi var kapable til å slå Montpellier om vi spilte på vårt beste. Og i kveld spilte vi kanskje over vårt beste, nei for en herlig kamp, sier Apelgren.

Lagets kaptein, Morten Nergaard, har også bare godord om kampen. Han innrømmer at dette er en sensasjon.

- Ja, jeg er enig i det ja. I dag spiller vi godt i angrep og scorer fra alle posisjoner og i fra alle vinkler. Alle står frem og denne seieren kan vi takke hele laget for, sier Morten Nergaard.

Han har ikke stort tro på at franskmennene undervurderte Elverum foran kampen.

- Nja, jeg tror egentlig ikke det. Om de gjorde det, så gjorde de noe dumt i alle fall. Vi har vist at vi kan slå alle og vi vinner fortjent. Jeg føler at vi endelig fortjener at vi vinner, og spesielt mot et stjernespekket lag som Montpellier, sier Morten Nergaard.

Nå kan alt skje, for Montpellier var favoritter i gruppa. Men nå ligger Elverum foran de på tabellen. Etter tre kamper ligger Elverum på 3. plass i gruppe C og ligger ett poeng foran Montpellier som ligger på plassen bak. Gruppa ledes av La Rioja fra Spania og har fem poeng. Elverum har tre poeng.

Fantastisk moro

Kampen beste spiller, Josef Pujol, har et bredt smil rundt munnen og det har han all grunn til å ha. Han satte inn sju mål og sammen med Nikolaj Mehl ble han kampens toppscorer.

- I kveld var det kjempemoro å spille. I de to forrige kampene i Champions League har vi vist at vi har noe i ligaen å gjøre, men vi har ikke helt fått det til slik vi vil. Søndag kveld gjorde vi opp for de kampene og tok samtidig en viktig seier, sier Pujol og legger til:

- Det er dette vi trener for hver dag. Vinne viktige kamper mot store lag som Montpellier. Jeg er bare så utrulige glad nå, og jeg synes vi gjøre en helt kjempegod kamp, sier Josef Pujol.

- Nesten litt absurd

Michael Apelgren har tenkt litt på kampen, og han kan nesten ikke tro at Elverum vant mot Montpellier.

- At vi nå går forbi Montpellier i gruppa er ganske rått. Det er nesten litt absurd at vi slår det Franske laget. Nå skal vi nyte seieren i kveld, og det er lov til å nyte dette nå, avslutter Michael Apelgren.

Tabellen:

Plassering - Lag -       Seier - Uavgjort - Tap  - Poeng

1. Naturhouse La Rioja     2  1  0        5
 
2. Chekhovskie Medvedi    1  2  0       4
 
3. Elverum Handball         1  1  0       3
 
4. Montpellier HB             1  0  2       2
 
5. TATRAN Presov            1  0  2       2
 
6. HC Metalurg                1  0  2       2

 
Fakta
  • Elverum - Montpellier 32-31 (18-14)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Petter Øverby (5), Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (4), Nikolaj Mehl (7), André Lindboe (4), Erik Toft, Håkon Ekren (1), Tine Poklar (4), Josef Pujol (7)
  • Tilskuere: 1.879
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no