17. nov
 
Grundsetmart'n åpnet med egen låt
Årets Grundsetmart'n ble torsdag ettermiddag høytidelig åpnet fra Rådhusplassen i Elverum. Denne gangen hadde de fått med seg Glenn Luijbregts som konferansier og sanger.

Publisert: 10.mar.2017 02:17
Oppdatert: 10.mar.2017 02:17

Og det var nettopp Luijbregts som hadde laget en liten tekst til en veldig kjent Ole Paus-låt som skulle få åpne årets Grundsetmart'n.

«Grundsetmart'n du er langt ifra ung. 400 år men du har fortsatt litt svung. Elverum jages av slikt fest og kallas. Men stedet kommer år på år så da vet vi at det blir stas. Men penger brukes år på år, så da vet vi at det blir stas» sang Glenn Luijbregts.

Mart'nsgeneral, Tore Hagen, ble overrasket av den lille «jinglen» men synes det var et artig påfunn.

- Kjempeartig! Jeg må innrømme at jeg ikke var helt oppdatert på det som ville komme på åpninga, men jeg synes det var kjempeartig at de hadde laget en liten sang til mart'n, sier Tore Hagen.

Forsmak på mart'nsshowet

Under åpninga på Rådhusplassen var det duket for en forsmak på mart'nsshowet som skal arrangeres i Elverumshallen fredag kveld. Kine Evensen og Robin Tinholt ble presentert fra Rådhusplassen og begge fremførte en låt hver.

I tillegg ble Lasskjørera presentert i god gammal stil. Kultursjef i Elverum, Line M. Rustad, og varaordfører Arnfinn Uthus fikk også i år presentere hesteskyssen som hadde kommet til Grundsetmart'n. Det var Uthus som presenterte de og fortalte hvor de forskjellige ekvipasjene kom fra.

- Lasskjørera er viktige for Grundsetmart'n. De skaper den rette stemningen og mart'n er et over 400 år gammelt varemerke, noe vi må ta godt vare på. Derfor legger jeg også vekt på at ungdommen skal delta, slik at de kan videreføre tradisjonene inn i de neste åra, sier Arnfinn Uthus.

Han føler at det arbeidet går bra, men at de fortsatt har en veg å gå.

- Jeg føler vel at vi har noe mer å gå på. Det er viktig at ungdommen blir med på mart'n slik at vi kan videreføre tradisjonene, sier Uthus.

- Det finnes ingen godstol under Mart'n

Også kultursjef Line M. Rustad ønsker at tradisjonen med Grundsetmart'n blir videreført.

- Det er en storvårfest og det er mange som gleder seg til mart'n. Det er noe eget å kunne stå på Rådhusplassen og ta imot Lasskjørera som har pyntet seg for å være med på mart'n. Det er stort, men jeg er også veldig stolt av den kulturen vi har her i Elverum og alle de som skal stå på ei scene og glitre gjennom helga, sier Line M. Rustad.

Tradisjon er et ord som klinger godt med mart'n, men også nyvinning.

- Det å komme seg til Elverum om vårdagene da det er varmt om dagen og kaldt om natta, så er det ingen tvil om at Elverum var møteplassen fra gammelt av. ELverum er midt imellom alt, så det å bytte varer var naturlig å gjøre i byen vår, sier Line Margrethe Rustad.

Mart'nsgeneral Hagen forteller at nå er det bare et sted å være, nemlig på Grundsetmart'n.

- Det finnes ikke noe som heter for «godstolen» i helga. Nå skal alle opp på bena og ut på byen for å se på alt det folk har å tilby. Kulturen er også viktig men også det gode humøret, stemninga og trivselen som er i Elverum nå, avslutter Tore Hagen i THEvent.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no