18. nov
 
Formannskapet har endret budsjettforslaget
Fredag 25. november holdt Formannskapet møte om budsjettforslaget fra rådmannen. Her ble det gjort noen justeringer.

Publisert: 28.nov.2016 11:58
Oppdatert: 28.nov.2016 12:05

I formannskapets behandling av rådmannens forslag til Handlings- og økonomiplanen for 2017 – 2020 ble det gjort noen forandringer. Samtidig er politikerne enige om at de store investeringene, og at nøkternhet er viktig i årene som kommer.

Rådmannen og organisasjonens ansatte høstet ros under fredagens behandling av økonomiplanen for de neste fire årene. De er fornøyd med jobben med å få økonomien på rett kjøl igjen, og at effektiviseringstiltakene gir effekt, skriver Elverum kommune på sine hjemmesider.

Helsehus, ny skole og aktivitetspark

Politisk gir formannskapet uttrykk for at det er mange gode investeringer og tiltak som vil komme innbyggerne i Elverum til gode i kommende økonomiplan.  Både Helsehus, bygging av ny skole i Ydalir og prioritering av aktivitetspark ved Elverum ungdomsskole, mener de er viktige for veksten i kommunen. I tillegg er de fornøyd med at det er rom for 31 millioner i nye driftstiltak.

Noen endringer

I formannskapsmøtet fredag ble det allikevel gjort noen endringer i budsjettforslaget fra rådmannen. Disse endringene er ikke store, men formannskapet synes allikevel at de gir en positiv virkning.

Høyre, FRP, Venstre og Senterpartiet hadde følgende forslag til endring:

  • Tilskuddet på 160.000  til Musikk i Hedmark tas ut av budsjettet.  Det begrunnes med at Hedmark fylkeskommune har vedtatt å avvikle prosjektet.
  • Legge inn et byutviklingsprosjekt på 160.000 til utvikling av Sagtjernet.
  • 50.000 i økt støtte til Nambiaforeningen.

Forslaget fikk støtte av flertallet i formannskapet, og ble derfor vedtatt.

I tillegg hadde Arbeiderpartiet og SV innveninger mot det opprinnelige forslaget og foreslo følgende:

  • Skisseprosjekt i slutten av økonomiplanperioden for et nytt badeanlegg i sentrum, med varmtvannsbasseng og svømmehall.
  • De legger også til at de ønsker å se nærmere på å trappe opp lærlingordningen, og øke verneombudstillingen fra 70 til 100 prosent.  Dette skal det jobbes videre med til kommunestyrets behandling.

Disse forslagene falt under formannskapsmøtet, og ble derfor ikke vedtatt.

Endringsforslag fra rådmannen

På bakgrunn av kommunestyrets vedtak onsdag 23. november, kom rådmannen med en endring i budsjettforslaget knyttet til eiendomsskatten. 

Det ble under kommunestyremøtet vedtatt en reduksjonsfaktor på 15 prosent av eiendomsverdien og skal legges til grunn i beregningen av eiendomsskatten. For å få budsjettet til å gå opp må dermed promillen økes, fra 3,5 til 4,1 promille. I utgangspunktet vil ikke det gi utslag for hva den enkelte husstand skal betale i eiendomsskatt, skriver Elverum kommune på sin hjemmeside.

I tillegg kom rådmannen med en kommentar i forhold til befolkningsveksten. Befolkningsveksten har ikke vært like høy som tidligere år, og i budsjettet er inntekten beregnet i forhold til tidligere vekst. Hvis utviklingen fortsetter slik som de to siste kvartalene viser så kan Elverum risikere å tape 3,6 millioner i overførte inntekter fra staten, heter det på kommunens hjemmeside.

Kommunestyret skal behandle denne saken, samt vegsaken i kommunestyremøtet den 15. desember.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no