15. nov
DYNAMISK DUO: Hotelldirektør Nina Bogerud Caspari og eier John Tømte har bygget opp Scandic Elgstua til å bli et av de beste hotellene i landet. Nå ser de to at besøkstallene bare øker. (Foto: Karoline Almås Sørensen)
 
Flere overnatter på hotell i Elverum
En statistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at Hedmark har fått flere overnattingsdøgn de siste månedene. Og spesielt sommerferien har vært bra. Samme trenden ser man også i Elverum.

Publisert: 02.sep.2016 11:20
Oppdatert: 02.sep.2016 11:20

Hotelldirektør ved Scandic Elgstua, Nina Bogerud Caspari, kan fortelle at de har hatt en merkbar økning, både i antall overnattinger men også beleggsmessig.

I følge SSB var juni en god måned for hotellene i fylket. Hele 45.396 overnattinger hadde fylkets hoteller i juni måned, noe som er hele seks prosent bedre enn juni i 2015. Bogerud Caspari sier at tallene for deres hotell i Elverum er større.

- Vi ligger rundt 12 til 15 prosent over fjoråret, så vi er godt fornøyde, smiler Nina Bogerud Caspari.

Hun trekker frem sommeren som en periode som har vært veldig god for Scandic Elgstua.

- Vi har hatt en fantastisk sommer og har hatt veldig mange fornøyde gjester. Vi har sett en økning både omsetningsmessig og beleggsmessig. Da snakker jeg opp mot 15 prosent omsetningsøkning og tilsvarende på belegg, sier Nina Bogerud Caspari.

Kommer tilbake

Hun kan fortelle at flere gjester som i fjor bodde ett døgn, gjerne har kommet tilbake i sommer og bodd lengre.

- Det som er spesielt moro er at de som bodde et døgn hos oss i fjor, har kommet tilbake til oss i år og bodd både to og tre døgn. Noe som er verdifullt for hele Elverum, for da oppholder gjestene seg lenger i Elverum og bruker penger som vil gjøre næringslivet godt i Elverum, sier Bogerud Caspari.

Hun trekker frem Elverum som et turistmål. Og hun ser en klar økning i antall overnattinger gjennom årene etter at storhotellet ble åpnet.

- Elverumsregionen har mye og by på, blant annet Skogmuseet og Glomdalsmuseet samtidig som Elverum har blitt en by med masse handel, sier hotelldirektøren.

I skuddet

Scandic Elgstua er et tradisjonelt kurs- og konferansehotell, men også et overnattingssted for de som måtte passere og trenge et sted å sove. Hotellsjefen nevner at deres fordelsprogram har gitt mye til hotellet.

- Når vi ble med i Scandic fikk vi et flott fordelsprogram som heter Scandic Friends. Det gjør at vi får mange kunder fra Sverige. Og for vårt vedkommende er det en klar økning gjennom de tre årene vi har hatt storhotellet. Elverum er i skuddet og i utvikling, både næringsmessig og ellers. Det er en veldig positiv trend i næringslivet i Elverum. Gjestene våre er kanskje her på et kurs eller en konferanse, og på ettermiddagen og kvelden tar de med familien ut på bytur i Elverum, smiler hotelldirektøren.

Flere arbeidsplasser

Med økt belegg og økte overnattingsdøgn så trengs flere i arbeid. Bogerud Caspari forteller at med suksessen så har de måtte opp-bemannet.

- For vår del har disse årene vært veldig bra. Flere gjester betyr flere årsverk, vi startet med 43 årsverk og nå er vi på godt over 50 årsverk. Vi har ansatt flere på kjøkkenet og vi vurderer en utbygning av hotellet, smiler Nina Bogerud Caspari.

Hun har tro på resten av året, etter en knallgod sommer. 

- Vi ser at vinteren er god. Også utover høsten ser vi at vi har godt belegg. Vi har mye igjenkjøp på kurs og konferansesiden. Nå opplever vi at store eventselskap velger å legge sine arrangementer til Elverum og Scandic Elgstua. Dette er både konferanser, kick-off og andre samlinger, sier Nina Bogerud Caspari.

Bare i slutten av augutst og begynnelsen av september er det flere dager hvor hotellet har hatt 100 prosent belegg, altså utsolgt. Dette gleder hotellsjefen.

- Når det går bra for oss og vi er fullbooket, så ser vi også at vår samarbeidspartner og det andre hotellet i sentrum også har godt belegg. Når det regner på presten, drypper det også litt på klokkeren også vet du, avslutter en smilende hotelldirektør ved Scandic Elgstua.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no