12. nov
BADER I SOL: Elverum skal bade i sol resten av uka, skal vi tro Vibeke Thyness, vakthavende meteorolog ved Meteorologsik Institutt.
 
Finværet fortsetter ut uka i Elverum
Det vil fortsatt være litt kaldt om natta, men nattefrosten ser ut til å slippe taket. Nå går vi mot varmere tider, og i løpet av uka kan gradestokken vise over 20 grader.

Publisert: 03.mai.2017 10:00
Oppdatert: 03.mai.2017 10:00

Det har vakthavende meteorolog, Vibeke Thyness, stor tro på.

- Det er et høytrykk som vil prege resten av uka her i Elverum. Det vil være tørt ganske fint vær og gradvis litt varmere, sier Vibeke Thyness.

Dagtemperaturene viser opp mot 15 grader midt på dagen, men de er ventet å stige enda mer.

- Varmere luft kommer inn fra sør, spesielt i slutten av uka. Da kan nok 20-tallet være innenfor rekkevidde og sommertemperaturene vil gjøre seg gjeldende i Elverum også. Kongsvinger har snust på 20-tallet tirsdag ettermiddag, men det er blir mer og mer sannsynlig at 20-tallet skal vises i slutten av uka, sier Thyness.

Vil ikke vare lenge

Meterologen har dystre spådommer hva gjelder neste uke.

- Det er mye som tyder på at dette høytrykket ikke blir liggende veldig lenge, så man behøver ikke å være redd for at man får sommeren allerede nå i mai. I neste uke vil nok høytrykket bli brutt ned. Så nå får vi en forsmak av sommeren som vi må nyte til sitt fulle, sier vakthavende meteorolog, Vibeke Thyness, ved Meteorologisk Institutt.

Hun forteller at høytrykket som nå gir finvær i Elverum ligger litt utsatt til i Atlanterhavet utenfor Trønderlag. Derfor har hun ikke tro på at vi får finvær i uoverskuelig fremtid.

Men sjøl om det er tidlig i mai, så bør man ta sine forhåndsregler med tanke på sola.

- Hvis man tenker avstand til St. Hans, så er det halvannen måned igjen, og ser man det også etter så er vi midt ute i august. Så solstyrken er like sterk nå som på sensommeren. Derfor bør man smøre seg med solkrem om man skal være ute i sola hele dagen, sier Thyness.

Natteforsten tar en pause

Dagtemperaturene er ganske behagelige og temperaturene på natta har steget noe, men Thyness har ikke tro på at nattefrosten er over for denne gang.

- Det har vært frost og nær null grader på natta frem til nå. Og det vil nok bli noe mindre kaldt nå mot helgen, og da er det et håp om at natteforsten vil ta en pause. Jeg er ganske sikker på at vi får frostnetter også til uka, slik at plantingen bør la vente på seg, sier Vibeke Thyness.

Hun tør ikke se alt for langt frem i tid, men tror allikevel at Elverum vil få et stabilt høytrykk i løpet av sommeren.

- Nå må vi ta frem solbrillene, småsko og nyte sola når vi har den denne uka. Også blir det nok et lite tilbakeslag neste uke med noe kjøligere vær. Men det vil nok komme varmere vær igjen etter neste uke også, men stabilt høytrykksvær får vi nok ikke lengere enn i helga, avslutter vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Vibeke Thyness.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no