18. nov
LAV LEDIGHET: Ifølge Nav er fortsatt arbeidsledigheten i Elverum lav.
 
Færre arbeidsledige i Elverum
Arbeidsledigheten i Elverum er fortsatt lav, og fortsetter å synke noe fra februar til mars. Ved utgangen av mars var det 255 personer som var helt arbeidsledige her i kommunen. Det er en nedgang på 11 personer sammenlignet med mars i fjor.

Publisert: 04.apr.2017 13:38
Oppdatert: 04.apr.2017 13:38

255 helt ledige arbeidssøkere i Elverum tilsvarer 2.4 prosent av den totale arbeidsstyrken her i kommunen. Sett mot ledighetstallene i februar, er det uendret fra forrige måned. Ledigheten i antall personer har gått ned med to personer, viser ferske tall fra NAV Hedmark.

Ledigheten i fylket fortsetter å synke

Ved utgangen av mars var det registrert 2.067 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 2.1 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2.9 prosen, kommer det frem av en pressemelding fra NAV Hedmark.

- Ledigheten i Hedmark var dermed hele 16 prosent lavere enn på samme tid i fjor, sier fylkesdirektør Bjørn Lien.

Sammenlignet med samme måned i fjor var Hedmark det fylket som hadde størst nedgang i bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak. Nedgangen var på hele 12 prosent. Også den sesongjusterte ledigheten falt i mars måned.

Lav ledighet i Hamar

Også i mars var det Alvdal som hadde lavest ledighet i fylket med 0.2 prosent. Våler hadde høyest ledighet med 3.1 prosent. I alle de fem store kommunene våre var ledigheten lavere nå enn på samme tid i fjor.

- Særlig Hamar hadde lav ledighet denne måneden. Ledigheten her var på bare 1.7 prosent, og var 20 prosent lavere enn på samme tid i fjor, sier Lien.

Lavere ledighet innen nesten alle yrkesgrupper

Det var lavere ledighet innen nesten alle yrkesgruppene i forhold til i mars i fjor. Flest ledige var det innen industriarbeid og bygg og anlegg, med henholdsvis 285 og 278 helt ledige arbeidssøkere. Størst nedgang i ledigheten, både i antall og prosent, var det innen butikk- og salgsarbeid.

- Her var det hele 96 færre ledige personer, som tilsvarer en nedgang på 29 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor, kommenterer Lien.

Stor stillingstilgang i Hedmark

I mars måned var det en tilgang på 924 ledige stillinger her i fylket.

- Dette er omtrent på samme nivå som i mars i fjor. Flest stillinger var det innen helse, pleie og omsorg og undervisning med henholdsvis 271 og 157 nye stillinger. Selv om det var flest nye ledige stillinger i Hamar, er det verd å merke seg at Kongsvinger hadde en tilgang på hele 161 ledige stillinger, sier Lien og legger til:

- Dette er tre ganger så mange stillinger som for ett år siden, og kan være en indikasjon på at arbeidsmarkedet her er i ferd med å bedre seg, sier fylkesdirektøren.

I Elverum var det ved utgangen av mars tilgang på 84 ledige stillinger. Noe som er fem prosent færre ledige stillinger enn for ett år siden. Fra februar til mars har antall ledige stillinger stått uendret.

Søk sommerjobber nå

NAV-direktøren oppfordrer nå alle studenter og skoleelever om å søke sommerjobb.

- En sommerjobb er ofte det første møtet med arbeidslivet for mange unge, og en svært nyttig erfaring å ha med seg. For dem som ikke allerede har fått seg sommerjobb, er det på tide å begynne å lete. Benytt muligheten til å skaffe deg nyttig jobberfaring i sommer. Følg med på utlyste stillinger, og ta kontakt med arbeidsgivere på eget initiativ. Ofte kan det by seg en mulighet til sommerjobb selv om stillingen ikke er utlyst, avslutter Lien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no