12. nov
NY SEIER: Elverum valser til slutt over Bodø og vinner komfortabelt 24-34 i Bodø Spektrum onsdag kveld.
 
Etter en forsiktig start valset Elverum over Bodø
Kampen mellom Elverum Håndball Herrer og Bodø ble en spennende affære. Lagene holdt jevnt med hverandre lenge, men så sa Elverum takk for sist.

Publisert: 08.feb.2017 23:56
Oppdatert: 08.feb.2017 23:56

1. omgang hadde mye, både fart, spenning og mange mål. Elverum ledet 15-18 til pause. Og at det scores nesten 35 mål i én omgang, er sjeldent. Det viser at tempoet var på topp i kampen.

Men i 2. omgang bestemte Elverum seg for å storspille i forsvar, Morten Nergaard reddet og de slapp bare inn ni mål den omgangen. Noe som resulterte i at Elverum til slutt vant 24-34 i Bodø Spektrum.

Trener Michael Apelgren var faktisk overrasket over at Elverum skulle vinne med så mange mål.

- Jeg ble faktisk overrasket over at vi skulle vinne med så mange mål. Jeg hadde aldri i verden trodd at vi skulle «cruise» inn en såpass stor seier nei, sier Michael Apelgren.

Mange som melder seg på

Apelgren brukte samtlige spillere han hadde med til Bodø. Og nesten samtlige meldte seg på scoringslista. Gledelig er det å se at sjøl om store deler av laget byttes ut, så faller ikke nivået ned på spillet. Spillere som gjorde det bra, som bør nevnes var Håkon Ekren og Morten Nergaard. I tillegg må Jonas Burud nevnes fordi han finner gode løsninger og spiller opp til gode sjanser.

Men også Tine Poklar må nevnes i denne sammenhengen. Han har spilt på seg et tonn med sjøltillit og skulderskaden han har slitt med i noen måneder, er nå nesten bra igjen. Noe som gjør at Poklar får vist sitt fulle potensiale. Og det er ikke lite!

Treneren har heller ikke mye å utsette på spillerne eller spillets gang.

- Jeg liker det jeg så i dag, sjøl om vi har noen feilskjær her og der. Det er ikke mange lag som vinner mot Bodø her i Bodø Spektrum. I tillegg var det mange som snakket om innsatsen og nivået vårt etter Falk Horten-kampen. Jeg synes det er herlig at vi nå tenner litt ekstra når det er en så vanskelig kamp som mot Bodø på bortebane. Gutta finner det lille ekstra da vi har en så tøff motstand, sier Michael Apelgren.

Ser fremover

Nå ser hele laget fremover, først og fremst til helga hvor Elverum møter Franske Montpellier til siste kamp i Champions League for sesongen. Skulle Elverum slå Montpellier i Frankrike, vil de overgå seg sjøl på flere måter.

Men det de også nå ser frem imot å ta titler her hjemme i Norge. Første mulighet er å vinne Grundigligaen 2016/2017 å ta seriegullet. Noe Morten Nergaard har veldig lyst til å gjøre, for andre gang i hans karriere.

- At vi slo Bodø betydde veldig mye. Vi hever oss alltid mot bedre mostand, og vi gjorde det også mot Bodø fra kampen mot Falk Horten, sier Morten Nergaard og legger til:

- Vi har igjen en del kamper før sesongen er over, men vi er i en god posisjon nå for å ta seriegullet. Det må til en skikkelig smell og sprekk for at vi ikke skal vinne det nå, forteller Morten Nergaard med et stort smil.

Bækkelaget er det laget som nå står mellom Elverum og seriegullet denne sesongen. Søndag kveld vant de 27-33 over Haslum i Nadderud Arena. Haslum er på en måte «hektet» av i gullkampen, om ikke Elverum skulle gå på en skikkelig smell. Elverum har igjen å møte både Bækkelaget og Haslum hjemme før serien er slutt, og med seier mot Bækkelaget søndag 19. februar, er gullet ganske sikret for Elverum. Da vil det være sju poeng ned til Bækkelaget og minst ni ned mot Haslum.

Champions League 

Fredag drar håndballgutta fra Elverum ned til Montpellier i Frankrike for å kjempe om de to siste poengene i Champions League. Kampen spilles søndag klokka 17.30 og vil bli overført direkte på ElverumsRadioen.

Den svenske treneren har stor tro på hard motstand fra franskmennene.

- Det blir interessant og se hvordan Montpellier tar den kampen, ettersom vi overrasket alle, inkludert oss sjøl med å slå de på hjemmebane. Spiller Montpellier opp mot sitt beste, så har vi ingen ting å stille opp med. Men jeg tror det blir en spennende og morsom kamp, avslutter Michael Apelgren med et smil rundt munnen. 

 
Fakta

        GRUNDIGligaen runde 15

  • Bodø - Elverum 24-34 (15-18)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (1), Torbjørn Eide, Petter Øverby (2), Tamas Ivancsik (6), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (5), Erik Toft (3), Jonas Burud, Håkon Ekren (7), Tine Poklar (5), Kristian Bliznac (2), Josef Pujol (2)
  • Tilskuere: 911

Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no