17. nov
ÅPNET: Galleri T ble lørdag åpnet av ordfører Erik Hanstad (til høyre). Her sammen med divisjonsleder for Galleri T på TUNET, Ulf Ertsås.
 
Et nytt tilbud til kunstinteresserte i Elverum
Lørdag ble Galleri T offisielt åpnet. Over 50 personer tok turen til TUNET og lokalene som gjennom tidene har huset både bruktbutikken og rammeverkstedet. Nå kan man skue utover et kunstgalleri i disse lokalene.

Publisert: 29.aug.2016 11:00
Oppdatert: 29.aug.2016 11:01

Sjølve åpningen var det ordfører Erik Hanstad, som stod for. Og han kunne fortelle at dette galleriet var som et kinderegg.

- Det skjer så mye på TUNET, og det er positivt. Dette galleriet som nå står ferdig er helt i tråd med intensjonene om å skape ny aktivitet som kan trekke flere til TUNET. Her kan man se på flott kunst, ta en kaffekopp og noe å spise på. Og har du bestemt deg for å kjøpe et bilde, så kan du stikke innom rammeverkstedet og finne en ramme som passer bildet. Det er rene kinderegget, sa Erik Hanstad under åpningen lørdag.

Divisjonsleder for Galleri T, Ulf Ertsås, kan konstatere at åpningen gikk bra.

- Jeg er mange kilo lettere nå, og det var gledelig at det kom så mange på åpningen. Vi har jobbet hardt frem mot åpningen, og alt fra vår side var klart. Men vår store redsel var om det kom noen på åpningen, og det gjorde det til gangs, sier en fornøyd Ertsås.

kunst og kultur

Først og fremst kan folk nå se billedkunst fra kjente og kjære kunstnere fra Norge. Men planen er å utvide det hele.

- Nå har vi billedkunst fra 21 kjente kunstnere fra Norge. Vi har flere verker av disse, men vi skal øke antallet kunstnere og utøvere. Det skal være en permanent salgsutstilling her på Galleri T. Selger vi noen bilder, kjøper vi inn flere fra andre eller samme kunstner og stiller ut, smiler Ulf Ertsås.

TUNET er så mye mer enn kunst og kultur. Oppgaven til Ertsås var å utvide TUNETs virksomhet, noe han har brukt litt tid på.

- Poenget vårt er å skape nye aktiviteter og virksomheter innenfor TUNET. Det har vi klart nå, og siden 15. februar har jeg jobbet frem mot denne dagen. Vi må utnytte de gode verdiene vi har allerede i dag, nemlig kafeen og rammeverkstedet, sier Ulf Ertsås.

Økt arbeidsmengde

Ertsås håper nå på at kunstgalleriet skal gi eksisterende virksomheter innen TUNET flere muligheter.

- Vi håper nå at Galleri T gir rammeverkstedet og kafeen et oppsving. Det er alt for lite besøk i vår flotte kafé her på TUNET, og rammeverkstedet vil få mer å gjøre da vi rammer inn all kunsten sjøl. Dette håper vi nå skal gi mer arbeid både til kafeen og til rammeverkstedet, sier Ulf Ertsås.

Galleri T holder åpnet hverdager fra klokka 09.00 til 16.00, torsdager holder galleriet åpnet helt til klokka 17.00.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MANGE DELTOK: Det var mange som hadde tatt turen til Galleri T på åpningen lørdag.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no