12. nov
«EL CLASICO»: Kampene mellom Elverum Håndball Herrer og Haslum har de senere årene blitt kalt for «El clasico». Onsdag klokka 20.00 møtes de to lagene igjen, i Terningen Arena.
 
Et klassisk oppgjør - El clasico
Det er duket for årets kamp i Terningen Arena onsdag kveld da Elverum Håndball Herrer får besøk av Haslum. Det har alltid vært spennende kamper mellom disse to lagene, men onsdagens kamp blir litt spesiell.

Publisert: 15.mar.2017 00:48
Oppdatert: 15.mar.2017 00:48

For Elverum Håndball Herrer ble allerede seriemestere for to serierunder siden. Derfor blir det fortsatt en mental prøvelse i kveldens kamp, for å holde motivasjonen hos spillerne oppe. 

Elverumtrener Michael Apelgren legger heller ikke skjul på at det blir en tøff mental kamp mot Haslum onsdag kveld.

- Det handler om for oss å konsentrere oss om kampen. Vi må gjøre det vi har blitt enige om, men kveldens kamp blir litt annerledes enn de kampene vi har spilt mot de før ettersom vi allerede har tatt seriegullet. Vi kommer til å møte et veldig gira Haslum som vil holde ØIF Arendal bak seg på tabellen, sier Michael Apelgren.

Han sier at det blir tøft å skulle spille mot Haslum, og det er ikke bare for at det kommer til å bli jevnt men også at det sitter i hodene til spillerne.

- Vi håper vi skal klare å ta revansje etter det sure tapet i cupen. Men å komme fra en dårlig kamp mot FyllingenBergen for så og mentalt forberede oss mot Haslum som må vinne onsdag kveld. Det var ingen som syntes det var morsomt det som skjedde mot Fyllingen, men det er sent på sesongen og vi har allerede vunnet serien, sier treneren.

Har hatt krisemøte

Nå jobber Apelgren og Raymond Hamar for å spisse spillet foran onsdagens kamp. Og et ledd i det å forberede seg bedre mentalt inn mot disse kampene som «ikke betyr noe», så har trenerteamet hatt et krisemøte.

- Ja, vi har hatt et krisemøte. Vi holder på nå og sammenfatte hva vi kom frem til på dette møtet, og det kom mange gode tilbakemeldinger og innspill på krisemøtet, sier Michael Apelgren.

Nå håper svensken på at spillerne holder seg til taktikken og at det blir seier mot Haslum onsdag kveld. Men for å få til det, må de gjøre noen grep.

- Vi skal ikke tape mot Haslum og går «all in» for å vinne kampen. Og for å gjøre det må vi løpe hjem i forsvar, ha tydelige roller i forsvarsspillet vårt og så handler det om å komme til ordentlige avslutninger i angrep slik at vi rekker hjem i forsvar på Haslums kontringsspill, sier Apelgren og legger til:

- Det er ingen tvil om at Haslum kommer til å få mål på kontringene sine, men det gjelder bare at vi ikke tillater at de får så mange av de, sier den svenske treneren.

Revansjens time har kommet

Elverum Håndball Herrer har flere ting å revansjere, tapet mot FyllingenBergen og cupfinale-tapet mot Haslum i romjula. Og Apelgren ser nå realiteten og forteller at det er uaktuelt å tape mot Haslum i Terningen Arena.

- Det har vært et spesielt bånd mellom oss og Haslum. Men det er nok ikke helt det samme i dag som for noen år siden, men vi skal gjøre vårt for å vinne kampen. Det er vel mange som har cupfinalen friskt i minnet, og Haslum har uttalt at de har det beste laget de har hatt noen sinne. Derfor må vi opp mange hakk og vi vil gjerne ville denne kampen, avslutter Michael Apelgren.

Kampen direkteoverføres på radio

Kampen mellom Elverum Håndball Herrer og Haslum kan du høre direkte på ElverumsRadioen, som alltid overfører kampene til Elverum. Du kan høre ElverumsRadioen via DAB i store deler av Hedmark, FM 88.2 og FM 99.3 samt nettradio og app på mobilen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no