17. nov
KLARE FOR KONSERT: Per Sundnes skal være konferansier under fredagens nyttårskonsert i Terningen Arena. Daglig leder for Ungdomssymfonikerne, Cathrine Halland Bering, forteller at det kommer til å bli et fyrverkeri på scena.
 
Et fyrverkeri av en konsert
Ungdomssymfonikerne med dirigent Peter Szilvay, solist Isa Katharina Gericke, Sveinung Bjelland på klaver, Sølvguttene og Per Sundnes som konferansier blir dette bra lover arrangørene.

Publisert: 06.jan.2017 16:18
Oppdatert: 06.jan.2017 16:17

Daglig leder i Ungdomssymfonikerne, Cathrine Halland Bering, forteller at den over 35 år lange historien Elverum og Ungdomssymfonikerne har er gull verdt. Og noe av dette får man oppleve i Terningen Arena fredag kveld.

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester. Denne uka har 86 ungdommer vært innlosjert på idylliske Elverum folkehøgskole, for å spille sammen i et stort symfoniorkester.

- Studentene plukkes ut på grunnlag av prøvespill. I år var det 190 søkere, 86 studenter fikk plass på kurset. Hver dag øves det seks til ni timer, og i tillegg kommer egenøving og kammermusikk, sier Cathrine Halland Bering og legger til:

- Dirigenter, instruktører og solister er i verdensklasse, og det er klassisk kjernerepertoar som spilles, smiler Halland Bering.

Ungdomssymfonikerne er en verdifull utdanningsinstitusjon for orkestermusikere.

- Rundt 50 prosent av Norges profesjonelle orkestermusikere har deltatt på kurset. Kursdeltakerne deltar år etter år, flere av årets musikere er faktisk andregenerasjons deltakere! Vi utdanner Norges klassiske toppmusikere i generasjon etter generasjon, sier Halland Bering.

Blir tatt godt i mot

Den daglige lederen forteller at Ungdomssymfonikerne alltid blir tatt godt i mot i Elverum.

- Vi er godt kjent i byen og mange kommer bort til oss og ønsker oss velkommen, sier Cathrine Halland Bering.

Fredag kveld skal hennes studenter viser de fremmøtte i Terningen Arena et fyrverkeri av en konsert. Og det er nok det klassiske som preger konserten.

- Det blir en helt utrulig flott konsert og en fin opplevelse. Det blir repertoar fra det klassiske, som kommer til å dominere programmet. Men vi får operaer, en pianokonsert med Sveinung Bjelland på klaver. Sølvguttene kommer også, så dette er en konsert som alle må gå på, smiler Cathrine Halland Bering.

En sprek konferansier

Halland Bering forteller at en annen god grunn for å komme til Terningen Arena fredag kveld er at Per Sundnes er konferansier. 

- Ja, han er en flott fyr og dere bør komme og få med dere han, sier Cathrine Halland Bering.

Sjøl gleder Sundnes seg til å få være med Ungdomssymfonikerne i Terningen Arena.

- Jeg har aldri vært inne i Elverum, bare kjørt igjennom. Men disse konsertene med Ungdomssymfonikerne er vidnekjent i hele Norge. Så det er jo en god nok grunn til å stanse her i Elverum for en gang skyld. Og det kommer nok låter som du garantert har hørt under fredagens konsert. Det blir både fotballmusikk og klassisk musikk. Jeg gleder meg fryktelig mye, sier Per Sundnes.

Han har ikke nerver foran fredagskveldens jobb, tvert i mot.

- Dette er bare å hente frem overskuddet. Jeg har vært i Elverum et døgn nå, og ble tatt godt i mot av både ordfører og kultursjefen. Dette blir bra, for det er ikke jeg som skal prestere. Jeg skal bare gå på mellom og drive med litt ablegøyer, sier Per Sundnes og legger til:

- Jeg har fått med meg at det viktigste jeg må holde styr på, er at jeg ikke må si «på Elverum» med «i Elverum». Det er viktig har jeg fått med meg, ler Sundnes.

Genialt

Han oppfordrer nå alle som kan krype og gå til å møte opp i Terningen Arena fredag kveld.

- Elverum er litt privilegerte. En nyttårskonsert er vanligvis noe man kan oppleve i de store byene ute i Europa og USA. Nå får vi oppleve det i Norge og Elverum. Da bør alle kjenne sin besøkelsestid å ta turen fredag kveld. Det er nesten 90 ungdommer som har trent og øvd nå ei uke, og de er topptrent. De er jo også håndplukket på en audition, så de er ikke en «hvem som helst heller. Så kommer du fredag kveld, kommer du til å se en verdensstjerne som ikke har blitt det ennå. Også kan du om noen år si: «Han eller hun så jeg første gang på nyttårskonsert i Elverum», avslutter Per Sundnes.

Nyttårskonserten spilles igang klokka 18.00 i Terningen Arena fredag kveld.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no