17. nov
ENDELIG: Elverum jubler foran publikum, etter årets første seier. Vant meget forjent 2-1 mot Strømmen.
 
Endelig tok Elverum alle 3 poengene, veldig fortjent!
Elverum hadde før kampen fortsatt ikke tatt sin første seier i OBOS-ligaen, men nå er det slutt på det maset og årets første seier er i boks! Elverum vant meget fortjent 2-1 hjemme mot Strømmen.

Publisert: 16.mai.2017 20:55
Oppdatert: 16.mai.2017 23:10

«Fotballens festdag» som 16. mai blir kalt, vartet ikke opp med det beste været, med sprutregn og 7 grader. Folk møtte ikke opp i strie strømmer, og det var fullt forståelig med værforholdene.

Elverum stilte med samme lag som mot Mjøndalen, ergo var Carlos Moggia fortsatt ute med trøbbel med leggen.

Strømmen stilte med blant annet Emil Sildnes (ex HamKam), Kristian Jahr (ex KIL), Steinar Strømnes (ex KIL) og Magnus Solum (ex KIL)

Det første kvarteret inneholdt stort sett bare cornere til begge lag, og begge lag var like upresise. 

Etter 19 minutter fikk vi kampens første sjanse, og den var stor! Strømmen kontret og en Ulrich Ness blir spilt fri på første stolpe. Men utrolig nok satte han ballen utenfor mål og Elverum kunne puste lettet ut. 

Amor Layouni var meget frisk i åpningen av kampen, og holdt et eget nivå ute på Elverum stadion. Han ble litt mer «borte» etter hvert utover i kampen, men skulle bli meget avgjørende rett før slutt.

Ellers må det kommenteres at dommeren blåste veldig mange «billige» frispark til begge lag i denne perioden, til like stor frustrasjon for begge lag.

Etter 38 minutter var Sivert Solli på farten igjen, med et bra skudd – men keeper slo til ny corner for hjemmelaget. 

5 minutter før pause måtte Strømmens kaptein Strømnes ut med skade, inn kom Henrik Bredeli.

Det stod 0-0 ved pause. Ingen stor omgang fra noen av lagene, men Strømmen hadde den eneste målsjansen. Mange cornere til begge lag, ellers var det tynt med målsjanser i 1. omgang.

Elmadhi Bellchen fikk blomster for 100 kamper for Elverum i pausa.

cirak ga elverum ledelsen

10 minutter ut i 2. omgang fyrte Sivert Solli av et meget bra skudd, men dessverre for hjemmelaget gikk det like over. Men så etter 60 min tok Elverum ledelsen! Jonas Enkerud slo et perfekt innlegg på første stolpe, der måltjuven Adnan Cirak hadde løpt seg fri og satte inn 1- 0 til ellevill jubel på Elverum stadion!

Men Elverum var ikke lenge i «paradis». Bare 6 minutter etter at hjemmelaget tok ledelsen, utlignet Strømmen på en av sine få sjanser i kampen. Keeper Tervaniemi bokset et frispark ut i feltet, og der brassesparker Magnus Solum inn utligningen. En kjempescoring, men litt uheldig inngripen av Tervaniemi. 

Etter 73 minutter gjorde Elverum sitt første bytte, Sivert Solli gikk ut og Elmadhi Bellchen kom inn. Bellchen markerte seg tidlig med frispilling av Adnan Cirak, men skuddet ble reddet av Strømmens keeper. 

hjelmeseth matchvinner

3 minutter før slutt trodde alle at kampen fikk sin avgjørelse: Bellchen ble spilt fint fri av Rebin Sulaka - men Strømmens keeper gjorde en kjemperedning! Da trodde nok de fleste på Elverum stadion at det - nok en gang - skulle ende med poengdeling. 

MEN i det 89 minutt kom det avgjørende målet! Elverum fikk frispark på høyre side, og Amor Layouni slo et meget bra innlegg. Der kom fjorårets toppscorer Robin Hjelmeseth og viste at han fortsatt kan score mål. Han headet ballen elegant i mål og Elverum gikk opp i ledelsen 2-1 rett før slutt!

Selv ikke med 4 minutter tillegg klarte Strømmen å skape noe trykk på Elverum og hjemmelaget viste stor ro og beholdt ballen i laget. Det fåtallige publikum vartet opp med trampeklapp og var meget fornøyd!

Det endte dermed med årets første seier i OBOS-ligaen, og den smakte nok ekstra godt på hjemmebane!

Robin Hjelmeseth fikk sin første scoring for året, og den var viktig! Amour Layouni ble av en lokal jury kåret til dagens spiller, men Marius Hagen var også meget god i hele kampen. 

- unner gutta dette! 

Elverum-trener Tore Fossum var naturlig nok en blid mann etter kampen.

- Nå føler jeg en enorm lettelse! Først og fremst synes jeg gutta fortjener det noe helt inn i ..... Vi har prestert bra over tid nå, og det er fullt fortjent at vi vinner i dag, sier en fornøyd Fossum.

Elverum hadde flere sjanser til scoringer, men seieren satt langt inne.

- Vi har mange sjanser til å score, men heldigvis fikk vi inn seiersmålet! Det er spenning hele veien inn, og det er egentlig OBOS-ligaen i et nøtteskall. Vi maler på hele kampen, og jeg synes gutta viser at de har blitt «voksne» menn, smiler Fossum.

Selv med scoring rett før slutt og 4 minutter tillegg, ble det aldri noe stormløp mot Elverums-målet.

- Jeg synes vi er veldig rolige etter 2-1 scoringen, vi håndterer situasjonen veldig bra. De siste kampene ser det ut som vi har «tatt nivået», de siste 4 kampene har vært solide. Vi må bare jobbe på videre for å bli enda litt bedre, så skal vi hevde oss i OBOS, sier Fossum.

- gleder oss til neste kamp

Seieren var etterlengtet og det var mye som var bra for hjemmelaget i årets første seier. 

- Jeg er veldig fornøyd med de fire bak, de gjør et solid håndtverk i dag. Begge spissene scorer, det er alltid bra. Det er flere som melder seg på, og jeg synes at Marius Hagen gjør en enda bedre kamp i dag, enn mot Mjøndalen, sier Fossum.

Kampene kommer tett som hagl framover nå, og allerede på søndag er det bortekamp mot Arendal.

- Det er veldig tett med kamper nå, og det er jo det som er gøy, spesielt nå da vi er i så god form. Nå blir det kamper onsdag og søndag framover et par uker, og vi bare gleder oss til neste kamp, sier en meget fornøyd Elverum-trener, Tore Fossum. 

KAMPFAKTA:

Elverum – Strømmen 2-1 (0-0)

Elverum stadion

229 tilskuere – imponerende tross alt med det været!

1-0 Adnan Cirak (61 min), 1-1 Magnus Solum (66 min), 2-1 Robin Hjelmeseth (89 min)

Gule kort: 

Elverum - Igor Cukovic og Rebin Sulaka

Strømmen - Anders Bakken Dieserud, Mathias Blårud og Sami Loulanti

Elverums lag:

Fredrik Tervaniemi, Peder Nersveen – Igor Cukovic – Rebin Sulaka (kapt) – Erlend Eggen Persgård, Remi Svindland – Marius Hagen – Jonas Enkerud, Sivert Solli (Elmadhi Bellchen fra 73) – Adnan Cirak (Robin Hjelmeseth fra – Amor Layouni.

På benken:

Vegard Berntsen, Magnus Pedersen, Stian Simenstad, Shadi Alli og Farid Rahim.

Dagens dommer: Jan Morten Tennøy (Nore Neset)

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BLID MANN: Elverum-trener Tore Fossum var selvsagt fornøyd etter kampen, og syntes seieren var meget fortjent.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no