12. nov
MYE LIV I GATENE GIR AVKASTNING: Under Elverumsdagene, Festspillene i Elverum og Jakt- og fiskedagene besøker rundt 40.000 Elverum gjennom helga. Senterlederne håper på minst like godt besøk som årene før. (Foto: Hans Olav Osbak)
 
En viktig uke for Elverum
De som driver med handel i Elverum er ikke i tvil om betydningen Elverumsdagene, Festspillene og Jakt- og fiskedagene har for byen.

Publisert: 11.aug.2016 16:25
Oppdatert: 11.aug.2016 16:24

Lene Faraasen er senterleder ved Amfi Elverum og gleder seg til helga.

- En folkefest fra morgen til kveld der det nærmest er sydenstemning i gatene, smiler Faraasen.

Hun er selvfølgelig glad for at det omsettes for mye disse dagene, men er mest av alt opptatt av at folk trives og at det er kvalitet på det som tilbys. Gratis servering av blant annet kveldsmat og kake, heliums-ballonger og lørdagsgodt til barna er noe av det som skal skape trivsel hos de som er innom Amfi Elverum disse dagene.

Martin Haugen er senterleder på Kremmertorget og mener også at de nærmeste dagene definitivt betyr mye både for Elverum som by og for butikkene på Kremmertorget.

- Med økt handel, mange nye fjes i butikkene og god stemning er nok Elverumsdagene de dagene i året som betyr mest for handelen i Elverum i tillegg til julehandelen, sier Haugen.

Utemarkedet er tilbake

I fjor startet Kremmertorget en ny tradisjon, der en rekke butikker ved senteret trakk ut i gata og skapte et utemarked, og dette vil de fortsette med i år.

- Det ble en stor suksess i fjor, og i år vil rundt femten butikker bli finne i området utenfor senteret. Vi så i fjor at hver butikk trengte større plass, så i år får hver butikk et eget telt til dette markedet, forteller Haugen.

I år blir det dessuten utemarked ved Kremmertorget både fredag og lørdag. Haugen mener det er viktig at man får en helhet gjennom byen, slik at det ikke stopper med boder og utstillere lenger ned i gata, men at det skjer noe hele veien, og det er utemarkedet ved Kremmertorget med på å bidra til. I tillegg til utemarkedet så har Kremmertorget også vært med på å få til showene med Piratpappa som skal være utenfor senteret freda og lørdag.

Sammen er vi sterke

Lene Faraasen på Amfi Elverum mener kombinasjonen av alt som skjer, og det at det er kvalitet på det som presenteres til publikum, er en stor styrke:

- Jakt- og fiskedagene er et kjempearrangement som har klart å holde på profilen sin, Festspillene kan alltid by på fantastiske musikere, Elverumsdagene som i år tilbyr store konserter både fredag og lørdag, samtidig som vi i butikkene gjør det vi kan for å få folk til å trives, vi rydder og ordner opp og flytter ut på gata, til sammen blir dette en kjempeuke, smiler Faraasen.

Hun er blant annet glad for tivoliet som befinner seg rett utenfor senteret og bidrar til ekstra mye liv i denne delen av byen.

Martin Haugen på Kremmertorget tror grunnen til at så mange velger Elverum denne uka nettopp er det at det skjer så mye forskjellig.

- Med så mye som skjer samtidig favner det veldig mange forskjellige interesser, og det har nok en større tiltrekningskraft enn om man «bare» hadde Jakt – og fiskedager eller «bare» Festspill denne uka. Med så mange arrangementer er det viktig at ikke alt skjer på samme tidspunkt, og det synes jeg Joker Event som arrangør gjør en veldig god jobb på, slik at de ulike aktivitetene spres utover på en fin måte disse dagene, smiler Haugen.

Gode tilbud er viktig

Mange av de som er i Elverum denne uka er på utkikk etter en god handel. Hos Amfi Elverum lokker de blant annet med eksklusive tilbud for de som er med i Kundeklubben under Elverumsdagene.

- Meld deg inn i klubben, gjerne i forkant av dagene , smiler Lene Faraasen.

Martin Haugen forteller om gode timestilbud på Kremmertorget fredag kveld, og ekstra billig kan du handle i bodene på utemarkedet.

- Folk forventer gode tilbud disse dagene, mange er ute etter å gjøre det kupp. Elverumsdagene markerer jo også slutten på sommersesongen og dermed er dette en flott anledning for butikkene til å selge ut sommervarene til svært gode priser, avslutter Haugen.

 
FLYTTER BUTIKKENE UT: Martin Haugen, senterleder ved Kremmertorget, flytter butikkene ut i Storgata under Elverumsdagene.
SAMARBEID: Lene Faraasen, senterleder ved AMFI, tror på smarbeid og håper på godt besøk under Elverumsdagene.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no