19. nov
PÅGANGSMOT: Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer, har vært gjennom en turbulent tid etter kortskandalen. Nå er han tilbake, og sulten på sluttspillgull.
 
En tøff finale, men ventetiden er nesten tøffere
Elverum Håndball Herrer må vente i litt over tre uker på sluttspillfinalen. Det er litt i meste laget synes Michael Apelgren. Samtidig sier han at Norges Håndballforbund gjør så godt de kan.

Publisert: 03.mai.2017 14:19
Oppdatert: 03.mai.2017 10:45

- Det er en stund til første finalekampen, noe som er litt spesielt. Jeg forstår at det alltid ikke er så lett å legge opp kampprogrammet for Norges Håndballforbund heller, noe jeg har forståelse for. Men det er uheldig at vi har den roligste perioden gjennom sesongen, nå når det gjelder som mest, sier Michael Apelgren som ikke vil kommentere lengden på pausen noe ytterligere.

Nå har han fokus på å bygge opp spillerne og laget frem mot sluttspillfinalen mot ØIF Arendal. Apelgren er glad at det nettopp er Elverum og ØIF Arendal som møtes i finalen.

- Det er det laget ved siden av oss, som har store ambisjoner og muligheten til å kunne gjøre det godt i Champions League. Så om vi skulle tape mot et lag og ikke får spille Champions League, så er ikke Arendal det dummeste laget å tape mot. Arendal er den klubben, ved siden av oss, som har noe i Europa å gjøre, sier Apelgren og legger til:

- Slik Arendal mobiliserer med både spillere og rammen rundt, så det er den beste finalen for Norsk håndball, sier Michael Apelgren og poengterer at de skal vinne sluttspillfinalen og gå til Champions League.

Verdige finalister

Sjøl om Bodø var sultne på seier i Sparebanken Sør Amfi, var det som kjent ØIF Arendal som trakk det lengste strået og utklasserte Bodø på hjemmebane 29-25 søndag 30. april. Det betyr at ØIF Arendal har vist at de er i form, noe som ikke overrasker den svenske treneren i Elverum.

- Nei, jeg er ikke overrasket. ØIF Arendal hadde en avgjørende kamp på hjemmebane og jeg hadde hele vegen tro på Arendal. De har vist gjennom flere år at de har gjort det veldig bra, men at de ikke har fått ut potensialet i sluttspillet. Så i år har de virkelig gjort det bra også der, så det kommer til å bli ganske intense finalekamper, sier Michael Apelgren.

Han har tro på en tøff finalerunde mot laget fra sørlandet.

- Det kommer til å bli en herlig finalerunde med «fest på lektern», og med to lag som har gode supportere så kommer det til å bli en ganske heftig stemning på kampene. Noe vi gleder oss til, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi skal gå inn med at vi har, for det blir en tøff finale. Det er finale og det hadde vært rart om det ikke kom til å bli tøft. Målet til klubben er å vinne mot ØIF Arendal og ta sluttspillgullet for sjette året på rad, smiler svensken.

Prøver å holde koken oppe

Med den lange landslagspausa midt i sluttspillet, blir også treningene noe amputerte. Med flere spillere ute på landslagsoppdrag, får Michael Apelgren og Raymond Hamar noen utfordringer med mannskapet.

- Det viktigste nå er å holde maskineriet i gang. Jobbe med fysikken og holde hjulene igang. Det gjelder å håndtere dette på best mulig måte. Også får vi en ganske normal uke neste uke og oppladning mot kamp, sier Apelgren.

Og om det skulle være noen tvil om hvem som går får gull i sluttspillet, kan svensken berolige alle som nå har hjertebank.

- Det er Champions League som gjelder, noe vi har siktet oss inn på gjennom hele sesongen. Målet er å vinne sluttspillet og komme til Champions League for tredje året på rad, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer, med et stort smil.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no