13. nov
KLAR FOR EN SYKKELTUR: Heidi Skoglund fra Elverum er eneste fra Hedmark og Oppland som er plukket ut til å sykle fra Oslo til Paris sammen med Team Rynkeby.
 
Elverumsing sykler til Paris for barnekreftsaken
Heidi Skoglund fra Elverum skal sammen med Team Rynkeby sykle fra Oslo til Paris neste sommer. Laget skal samle inn penger til barnekreftforeninga og «Gullsløyfe-aksjonen».

Publisert: 27.okt.2016 14:25
Oppdatert: 27.okt.2016 14:25

I Norge er det fem team som sykler hver sin rute til Paris i uke 28 neste år. Men det er ikke et eget team for Hedmark, derfor har Heidi Skoglund etter søknad blitt plukket ut til å sykle til Paris. Hun er den eneste utøveren fra Hedmark og Oppland som skal bli med på sykkelturen.

- Det er ikke et eget team for Hedmark, derfor skal jeg sykle for Oslo. Jeg har hørt visse rykter om at det skal etableres et lag fra Hedmark, men jeg har så langt ikke sett noe lag ennå, sier Heidi Skoglund.

Hennes deltakelse i neste års sykkelritt blir hennes første.

- Ja, det er første gang jeg deltar på dette. Det lengste jeg har syklet før er fra Gjøvik til Oslo, så det blir en smule lenger, smiler Heidi Skoglund.

Startet i Danmark

Team Rynkeby er et ritt som ble startet i Danmark i 2002, hvor det var noen gutter som ville sykle fra Danmark til Paris. De fikk sponsorer og etter hvert som de syklet strømmet pengene inn. De satt igjen med et overskudd på over 45.000 kroner.

- Dette overskuddet besluttet de at skulle gå til Barnekreftforeningen, og siden har det gjort det, sier Heidi Skoglund.

Men det var tilfeldigheter som gjorde at Heidi meldte seg på.

- Jeg kom tilfeldigvis over og hørte om Team Rynkeby. Det er et Nordisk veldedighetsprosjekt hvor hobbysyklister sykler for å tjene inn penger til Barnekreftforeningen. Så alle sponsormidlene vi får inn går uavkortet til det formålet. Det som vi syklistene må skaffe oss, må vi stå for sjøl. Så ingen av de midlene vi samler inn går til innkjøp til utøverne, sier Heidi Skoglund.

5.700.000 innsamlede kroner

Årets aksjon ga hele 5.700.000 kroner til Barnekreftforeninga. Team Rynkeby Oslo samlet inn 1.500.000 kroner av disse. Nå satser de på å få flere sponsorer og bidragsytere.

- Selvfølgelig håper vi å få inn flere penger. Vi ønsker å slå årets tall, så det betinger stor giverglede blant sponsorer og andre bidragsytere. Nå ønsker vi å promotere dette, slik at flere blir med å gir, sier Heidi Skoglund.

Totalt er det 44 lag som drar ut fra de Nordiske landene til Paris og Champs-Élysées.  Skoglund opplyser at det til sammen er det rundt 1.800 syklister som har forskjellige veier og ruter frem til Champs-Élysées. 

Har startet kronerulling

For å få samlet inn flest mulig penger til det gode formålet, har Heidi Skoglund startet en egen kronerulling for familie og venner på Facebook. Der har hun sagt at venner og familie skal gi én kroner pr. treningstime hun har frem til turen går til Paris neste sommer.

- Men det er bare småpenger som kommer inn der. Derfor håper jeg at næringslivet rundt om i Elverum og Hedmark stiller opp, sier Heidi Skoglund.

Sjøl om laget hennes er fra Oslo, håper hun allikevel på giverglede fra Hedmark.

- Ettersom det ikke er et eget lag fra Hedmark ennå, sykler jeg med Oslo. De som vil være med å gi penger, kan bare ta kontakt med meg så skal jeg bringe det gode budskap videre, avslutter Heidi Skoglund.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DRAKT: Heidi har fått rett drakt til neste års sykkelløp til Paris. (Foto: Privat)
Fakta
  • Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier.
  • Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten?Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no