12. nov
INVITERER TIL KONSERT: Simen Ekeberg fra Elverum håper mange tar turen til Hamar og Kirsten Flagstad-salen fredag 5. mai.
 
Elverumsing med ansvar for radiokonsert på Hamar
Simen Ekeberg er et kjent navn i artistmiljøet i Elverum. Han studerer for tiden ved Høgskola i Innlandet og fredag 5. mai arrangerer han konsert sammen med 60 andre avgangsstudenter.

Publisert: 28.apr.2017 19:46
Oppdatert: 28.apr.2017 19:46

Etter endt studie, vil Ekeberg være utdannet musikklærer. Nå tar han med seg 60 av sine medstudenter og arrangerer en to timer lang vårkonsert.

- Det er en tradisjon at avgangsstudentene ved musikklinja ved Høgskola i Innlandet arrangerer vårkonsert på våren. Forhåpentligvis får vi fylt opp Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus. Det er 500 plasser der, og vi har mange seter ledige ennå, sier Simen Ekeberg.

I Sverige har studentene en tradisjon med at de «synger våre inn», og nå håper Ekeberg at man kan videreføre den tradisjonen her i Norge også.

- Den svenske tradiosjonen er ikke like sterk i Norge, men det ønsker vi å gjøre noe med. Så vi håper på et godt besøk 5. mai, hvor vi har konserten, sier Simen Ekeberg.

Et høyaktuelt tema

Sjølve konserten er rundt to timer lang, og inneholder gode gamle hiter fra Rolling Stones og noen ukjente låter, ifølge Ekeberg.

- Ja, temaet vi får konsert er ganske høyaktuell for tiden. Vi har kalt den for «En radioaktiv aften, fra FM til DAB», og det er litt på grunn av det skiftet som de nasjonale kanalene nå går gjennom. Nettopp å skru av sine FM-sendere og kun sende på DAB. Og det er nettopp etter dette vi har lagt opp konserten vår også, sier Ekeberg.

Han kan fortelle at konserten er delt i to, en analog og en digital.

- Bakgrunnen for at vi valgte temaet er at det er inn i dagen og at vi akkurat nå er en del av radioskiftet her i Hedmark. NRK har slått av sine FM-sendinger, og er nå kun på DAB i fylket vårt. Det er litt nostalgi knyttet til det suset man har på FM mellom kanalene. Akkurat den susen må vi ha med i konserten vår. Radio som medie i Norge har stått ganske sterkt, og kunne nå ut til innbyggerne på kort tid. Det er ganske fascinerende, sier Ekeberg.

Fra analogt til digital

I første del av konserten vil man «sende» på FM, mens i andre del vil man ha gått over til DAB.

- Det er en to timers forestilling, inkludert en halvtimes pause. I første del vil vi ha analoge sendinger hvor vi hører radiosus og hyller gode gamle klassikere. Så i andre del går vi over til DAB-virkeligheten. Og den blir litt mystisk, for vi vet ikke hvordan radiovirkeligheten blir i fremtiden, sier Simen Ekeberg.

De har nå øvd på konserten siden oktober i fjor og nå er det snart klart for den store kvelden.

- Vi har holdt på siden oktober i fjor til nå og forberedt konserten. Nå er vi snart klare for å vise publikum hva vi har gjort i løpet av disse månedene. Vi studentene spiller alle låtene sjøl, og det blir en del kule tolkninger av blant annet Nora Brochstedts «Voi Voi», avslører Ekeberg og legger til:

- Man kan også forvente gitarsoloer, trompetsoloer og vokalharmonier, så for å virkelig få en musikalsk helaften er det bare å møte opp i Hamar kulturhus for å være med oss i Kirsten Flagstad-salen. Billetter kan man kjøpe på kulturhusets hjemmeside, avslutter Simen Ekeberg. 

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no