20. nov
ENDELIG I GANG: Per Gundersen fra Elverum er glad for endelig å være i gang. Nå håper han mange legger turen til Skogen Restaurant i ukene som kommer.
 
Elverumsing i bresjen for storsatsing på Finnskogen
Når Blostrupmoen Medical Equipment satser millioner av kroner på Åsnes Finnskog, er det med Per Gundersen fra Elverum i spissen. Han skal drive Skogen Restaurant som hadde offisiell åpning sist helg. Tilbudet applauderes av lokalbefolkningen.

Publisert: 24.feb.2017 13.00
Oppdatert: 24.feb.2017 13.00

Lars Håkon Blostrupmoen og Blostrupmoen Medical Equipment satser millioner av kroner på Åsnes Finnskog. Blostrupmoen ser på Finnskogen som det største satsingsområdet i hele Norge.

Tidligere Dæsbekken Villmarksenter er døpt om til Skogen, og Skogen Restaurant blir en viktig del av satsingen. Her er det Per Gundersen fra Elverum som er ansatt som daglig leder.

- Dette blir en knallsuksess, uten tvil. Det var utrolig god mat fra forrett til dessert, og de bruker varer fra skogen. Dette er midt i blinken, og jeg har stor tro på dette, sa Kristian Botten Pedersen, som er varaordfører i Åsnes etter å ha prøvde tilbudet sist fredag.

De omlag 30 gjestene som var invitert til en prøvesmak kom fra kommunen, næringslivet og lokale foreninger. Trubadur Bayer var leid inn for å spille noen låter før serveringen, og det til stor applaus fra de fremmøtte.

Per Gundersen var storfornøyd med åpningshelga, og gleder seg til å ta i mot gjester utover våren og sommeren. Stedet har flere spennende ting på gang, og venter å trekke tusenvis av gjester til store konserter på stedet.

Ville ikke selge stedet

Eieren selv, Lars Håkon Blostrupmoen, var forhindret fra å komme på grunn av reise i Kina, men Sigbjørn Ringvold fra administrasjonen i Blostrupmoen Medical Equipment var på plass  og fortalte litt om bakgrunnen for den nye driften.

- Vi kjøpte dette anlegget for å bruke det til et annet formål som mange vet. Da asylmottaket ble lagt ned var vi inne på tanken om å selge stedet igjen, men det ville ikke Lars Håkon. Dermed satte vi oss ned for å se på hvordan vi kunne bruke stedet videre i vår drift, sa Ringvold.

Selskapet jobber for å redde liv. Blant annet gjennom salg av hjertestartere, men ikke minst også kurs- og konferansevirksomhet. I fjor kurset selskapet omlag 10.000 personer, og 1.500 kunder har årlige kurs gjennom Blostrupmoen.

- Tanken var å bruke anlegget til kurs- og konferansevirksomhet. Men da måtte vi jo også ha noe å servere gjestene våre. Slik ble Skogen Restaurant til, og alt henger sammen med alt, sier Ringvold.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORNØYDE GJESTER: De inviterte gjestene kom fra kommunen, næringslivet og lokale foreninger. Fra venstre John Holen, Bjørn Benny Åslie, Olav J. Berg, Eva Molberg og Kristian Botten Pedersen.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no