20. nov
LANGSIKTIG: Martnsgeneral Tore Hagen er i rute, og lover ordentlig martnstemning i Elverum den første helga i mars. Maskinutstillingen blir i år å finne helt sør i Storgata ved Kremmertorget. foto:Monika Søberg
 
Martnstenger flere av gatene i Leiret
Flere gater stenges i Leiret i forbindelse med Grundsetmartn. Deler av Torget blir stengt i ei drøy uke, og Storgata stenges fra rundkjøringa ved kirka til Lokket. Med unntak av et lite stykke fra Gaarderbakken til krysset Storgata/Elvarheimgata.

Publisert: 06.mar.2015 10.44
Oppdatert: 06.mar.2015 10.44

– Det vi ønsker å få til med Grundsetmartn er på nærmeste å få med hele gata. Vi har flyttet tivoliet til Torget slik at det ikke bli gjørmete om det blir varmt i været. Vi har alle konsertene og underholdningen inne i Elverumshallen, slik at det blir godt og varmt og forhåpentligvis bedre for publikum, sier martnsgeneral, Tore Hagen fra Joker Event AS.

Gatene i Leiret stenges omtrent som de ble stengt under Elverumsdagene. Mens maskinutstillingen de siste årene har vært i gata utenfor Esso, er den og en del andre boder flyttet sør i Storgata til området utenfor Kremmertorget.

Håper på 40.000

40.000 besøkende er tallene fra en faktisk telling av antallet besøkende til Grundsetmartn for en fire-fem år siden.

– Så vi tror det blir minst like bra i år. Dette er selvfølgelig væravhengig, men blir været slik det har vært i vinter, ser jeg ikke det som usannsynlig, sier Hagen.

Aktivitetene i Leiret i tillegg til salgsboder av forskjellig slag, er mange. En av de mest eksotiske er kanskje helgrilling av elg.

– Det er en elgkalv på 80–90 kilo som skal grilles, og det stilles med gratis smaksprøver til alle. Dette er i regi av Det Norske Skogselskapet, sier Hagen. Planen er at elggrillingen skal foregå på Rådhusplassen såframt det ikke tar for stor plass.

– Gammeldager-martn skal også være der, samtidig som de renoverer rådhuset, så vi får se om det blir plass der eller om vi må flytte den grillinga et annet sted, sier han. Selv om alt er planlagt til minste detalj, er det alltid ting som det må improviseres på i gjennomføringen i et så stort arrangement.

Spisset program

– Det er kanskje ikke like mange programposter i år, men vi har spisset programmet litt mer, sier Hagen.

Han forteller at de har erfart at det å spisse programmet inn mot ungdom ikke slår an, så vi har valgt å spisse det på denne måten, sier Hagen. Han lover mange nye utstillinger som ikke har vært her tidligere. Samtidig som noen av de vante utstillerne også vil være her.

– Av aktiviteter så kjører vi martnsskirenn i parken. grilling av hel elg, sildakongen kommer og deler ut smakebiter av silda si, sier han.

Torsdag er det gratis åpningsshow med Erik Lukashaugen og Sigbjørn johnsen med tekster av Hans Børli i Elverumshallen, lørdag blir det dansegalla med Contrazt fra Solør og Flamingokvintetten fra Sverige.

– Lørdag blir det et gratis show fra Dalarne og Femund Spelemannslag. De skal skyte en person ut av en kanon, så de venter på tillatelse fra kommunen, sier han. Lørdagskvelden blir det Eau de Vill som oppvarming før Vassendgutane.har konsert.

 
Fakta
  • Grundsetmartn arrangeres i Elverum fra torsdag 5. mars til og med lørdag 7. mars.
  • Elverum handelstand har sammen med Elverum kommune innhentet Joker Event AS for å snekre arrangementet og stå for den praktiske gjennomføringen.
  • Tradisjonelle salgsboder, konserter og tivoli vil sammen med maskinutstilling og hendelser gatelangs sette preg på byen disse dagene.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no