20. nov
NABOHJELPEN: Omsetningen fra salget i låven i Elverum går til IKEAs nabofond, der vi to ganger i året skal dele ut midler til gode prosjekter og kreative tiltak for barn og miljø i regionen.
FOTO: Tor Lie
 
IKEA smugåpnet i en låve i Elverum
Mer enn 650 tok turen innom da IKEA Ringsaker i helgen tjuvåpnet markedshallen til det kommende varehuset – på en låve i Elverum!

Publisert: 09.mar.2015 11.39
Oppdatert: 09.mar.2015 11.56

– Dette var skikkelig moro! I og med at det var Grundsetmart’n, visste vi at det kom til å være en del folk i Elverum, men at så mange skulle ta turen innom, det hadde vi ikke turt å drømme om engang, sier Kristian Willanger i IKEA Norge.

Vil bli kjent med naboene

Tjuvåpningen i Elverum ble arrangert av IKEA Ringsaker, som åpner dørene 19. mars og skal betjene befolkningen i innlandsfylkene Hedmark og Oppland.

Siden IKEA har varehus verden over, bruker de mye tid og ressurser på å bli kjent med regionene de etablerer seg i, og skreddersyr tilbudet på de enkelte varehusene ut fra dette.

– Tjuvåpningene har flere funksjoner. Ikke bare korter de ned ventetiden frem mot åpning for de mer enn 200 IKEA-ansatte som nå klør i fingrene etter å komme i gang. Men gjennom å reise ut og møte folk der de er, får vi også mye verdifull kunnskap om regionen, som vi kan bruke for å tilpasse oss etter befolkningens ønsker og behov. Blant annet blir IKEA Ringsaker verdens første varehus med egen traktorparkering, sier Willanger.

3000 ville huse tjuvåpning

Gjennom de siste helgene har IKEA tjuvåpnet avdelinger av de nye varehuset rundt om i regionen, og gitt befolkningen på innlandet en smakebit av både baderom-, kjøkken-, stue- og soveromavdelingen sin. Dette er første gang i historien at IKEA åpner avdelinger hjemme hos folk, og Willanger forteller at de i forkant var veldig spente på responsen.

– Dette har gått over all forventning! Vi fikk inn flere hundre søknader alt samme dag vi gikk ut og søkte etter tjuvåpningshjem, og i alt kom det inn over 3000 søknader fra hele innlandet. Vi setter enormt pris på den gjestfriheten vi har blitt møtt med i Hedmark og Oppland, og gleder oss om mulig enda mer til åpningsdagen nå, sier han.

 Til inntekt for nærmiljøet

Og at tjuvåpningen til IKEA falt i smak hos elverumsingene var det ingen tvil om. Til sammen 650 tok turen innom låven på Elverum, som i anledning Grundsetmart’n var omgjort til IKEAs småvareavdeling Markedshallen. Her kunne de som tok turen plukke med seg inntil tre ting de likte – og bestemme prislappen selv!

– Inntektene fra tjuvåpningen av Markedshallen går rett inn i IKEAs nabofond, der vi to ganger i året skal dele ut midler til gode prosjekter og kreative tiltak for barn og miljø i regionen. Vi var lenge usikre på om vi kom til å få til tjuvåpningen av markedshallen. De andre tjuvåpningene har vært i privathjemmene til folk, men en hel markedshall krever jo litt mer plass enn de fleste har til rådighet. Derfor ble vi veldig glade da Gunnar sa at vi kunne låne låven hans, sier Willanger.

Vert for tjuvåpningen var elverumsingen Gunnar Aakrann Eek, som syntes det var ekstra morsomt at tjuvåpningen sammenfalt med Grundsetmart’n i Elverum.

– Låven står jo stort sett tom, så å låne den bort til dette var bare hyggelig. Jeg syntes det var et veldig morsomt stunt, og så er det jo hyggelig å være med på å skape litt liv og røre i nabolaget – særlig når inntektene går til en så fin sak, sier Aakrann Eek.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no