20. nov
BYTTER NAVN: Yngres Cup har hatt mange navn i Elverum. Nå har Norges Håndballforbund Innlandet og arrangørene omdøpt turneringen til Elverum Yngres Cup.
 
Elverum Yngres Cup kastes i gang fredag
Hvert år er det duket for håndballturnering i Elverum og årets Elverum Yngres Cup arrangeres for 49. gang. Fredag ettermiddag starter cupen, og da vil det gå kamper i fem haller i distriktet.

Publisert: 14.apr.2016 16.15
Oppdatert: 14.apr.2016 16.15

For 49. gang kastes det håndball i Yngres Cup i Elverum. Det har blitt en lang tradisjon, og turnerningsleder Bjarne Fluto medgir at tradisjonen nok har blitt utviklet i årenes lange løp.

- VI må si at dette er en tradisjon, en tradisjon som har utviklet seg gjennom årene. Men vi holder fast ved at dette er en god breddeturnering for spillere i alderen ni til 16 år, i Elverumsområdet, sier Bjarne Fluto.

Sjøl om turneringen startet med lag rundt Elverum, har den utviklet seg til å få deltakende lag både fra Trondheim og sør over i landet.

- Dette er jo en avslutningsturnering. En turnering som for mange av lagene er avslutningen på håndballsesongen. Vi har deltakende lag fra midt-Norge, øst-Norge og Trønderlag. Det er jo hovedsakelig region Innlandet og Trønderlag som utgjør de områdene med flest spillere, sier Fluto.

Største klubben

Med cirka 1.700 spillere i 140 lag fra 36 forskjellige klubber så er det mange som kommer til Elverum i helga. Men den største klubben er jo arrangørklubben, Elverum.

- Elverum er den største klubben og ligger langt foran de andre klubbene. Men Sparbu er en klubb som blir representert med flest lag som kommer utenfor regionen, sier Bjarne Fluto.

Når så mange skal spille håndball så trenger de også mat. For uten mat og drikke, duger helten ikke, heter det jo i ordtaket. Og på matsiden er det litt forandringer denne helga i forhold til tidligere arrangerte cuper.

- Det er skolene som brukes til innkvartering av lagene. Og det er på skolene de spiser mat, med unntak av middagen. Frokost og kveldsmaten får de på skolene, mens middagen blir servert som før om årene, hos Thon Hotel i Leiret, sier Fluto.

Bredde mer enn toppen

Elverum Yngres Cup er en ganske stor turnering, sett i målestokk for Norges Håndballforbund Region Innlandet. Med rundt 1.700 barn og unge som skal spille håndball, får man spillere med forskjellige nivåer og mestring. Fluto poengterer at i Elverum Yngres Cup er alle velkommne.

- Profilen til turneringa er at det er en klubbturnering og en avslutningsturnering som samler bredden, mer enn toppen, sier Fluto og legger til:

- Her er det absolutt rom for alle. Dette er en turnering hvor klubbene kan samle lagene sine for å ha en avslutningsturnering for sesongen, men også sosialt, sier turnerningsleder Bjarne Fluto.

Fair paly

Elverum Yngres Cup vektlegger "fair play" både på og utenfor banen. Håndballen er opptatt av å tilføre spillerne verdier som er gode. Det gjelder både medspillere og ikke minst foreldrene og publikum.

- Jeg vil fremheve for de som følger litt med på håndball, så ønsker vi også i år å vektlegge at håndball skal være moro. Håndballarenaen er en viktig del av barns oppvektst. Verdiene vi vektlegger er begeistring, innsatsvilje, respekt og fair play. Disse fire verdiene ønsker vi skal prege turneringen, sier Bjarne Fluto.

Og spesielt legger de vekt på fair play. De to siste årene er turnerningen også vært en utviklingsarena for dommerne. Det vil si at nyutdannede dommere fra regionen får mulighet til å være med på turneringen.

- De unge nyutdannede dommerne får i helga mulighet til å utvikle seg. De skal få lov til å få en helg med masse trening og kamper, under kyndig veiledning av dommerveiledere. Da er det viktig for de som møter opp i hallene rundt om å tenke på disse verdiene jeg nevte, da får vi en flott helg sammen alle sammen, avslutter Fluto, som ønsker alle velkommen til Elverum Yngres Cup.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no