19. nov
KAPTEIN MED SCORING: Jonas Enkerud var kaptein for 2. kamp på rad, og satte sitt 2. strake mål.
 
Elverum med uavgjort i tøff bortekamp mot Tromsdalen
Søndag kveld var det duket for et nytt tøft oppgjør i OBOS-ligaen, mot Tromsdalen på bortebane. Elverum spilte en meget taktisk bra gjennomført kamp og fikk med seg 1-1 og et sterkt bortepoeng.

Publisert: 06.aug.2017 20.13
Oppdatert: 06.aug.2017 20.14

Tromsdalen rykket opp sammen med Elverum før årets sesong, og har klart seg veldig bra. De lå på en fin 7. plass på tabellen før søndagens kamp, bare ett poeng bak Ull/Kisa på kvalifiseringsplass for Eliteseriespill. Elverum derimot har hatt en litt magrere poenguttelling, selv om spillet stort sett har vært jevnt med motstanderne. Før kampen var Elverum på nest siste plass, men bare ett poeng bak Fredrikstad på kvalifiseringsplass og 3 poeng bak KIL på sikker plass.

Moustapha N'Diaye som scoret 2 mål hjemme mot Florø sist, måtte dessverre stå over kampen med 3 gule kort, ellers var «alle mann alle» klare for spill. I vårkampen på Elverum stadion, endte det 1-1 etter at Amor Layouni utlignet for Elverum på overtid.

Elverum ble presset hardt i starten av 1. omgangen, men etter 5 minutter kontret Elverum og Silas Songani fant kaptein Jonas Enkerud på bakerste stolpe og Enkerud knuste Jo Nymo Matland i lufta og ballen gikk i en fin bue over keeper. 0-1 og en kjempestart for Elverum!

Men bare minuttet etterpå kom utligningen! Rett fra avspark ble det 1-1, etter at hjemmelagets kaptein også ville på scoringslisten. Et innlegg 45 grader ut i feltet og Mohammed Ahamed Jama utlignet med en fin volley! 

2 mål på 6 minutter!

Etter 2 mål på de første 6 minuttene, roet kampen seg noe ned. Tromsdalen presset Elverum veldig høyt, og Elverum lå i tillegg dypt den første halvtimen. Etter en drøy halvtime hadde hjemmelaget løpt fra seg det verste, og Elverum viste fram fint angrepsspill, men det endte med en resultatløs corner. Uansett positive takter fra bortelaget, og Enkerud, Songani og Solli var meget friske utover i omgangen. 

Etter 36 minutter testet Silas Songani skuddfoten på et frispark fra 30 meter, og keeper fikk såvidt bokset ballen unna! Minuttet etterpå var det Sabri Khattab som avfyrte et prosjektil som gikk like utenfor målet til hjemmelaget, men Elverum var gode i denne perioden. 

Etter 40 minutter kontret Elverum etter at hjemmelaget hadde corner, og Jonas Enkerud avsluttet med en kanon i nettveggen, etter glimrende kontringsspill! Det stod 1-1 til pause, i en omgang som svingte voldsomt. Elverum var best det siste kvarteret av omgangen, og gjennomførte en meget god taktisk omgang på bortebane. 

store sjanser begge veier

2. omgang startet som den første, med at hjemmelaget hadde ball og Elverum lå lavt og ventet på brudd og kontringer. Men etter 53 minutter burde hjemmelaget tatt ledelsen på en kontring, men spissen Vegard Lysvoll satte ballen utenfor fra meget kort hold! 

I det 77. minutt var det nære på igjen for Tromsdalen, et innlegg gikk i bue over keeper da Silva som feilberegnet ballbanen og i stolpen og ut!

5 minutter før slutt var det Elverum sin tur til å å brenne en kjempesjanse. Silas Songani ble spilt fri på bakerste stolpe, etter en fin pasning fra Sivert Solli - men avslutningen til Songani gikk like utenfor! 

Det endte uavgjort 1-1 og Elverum er nok hakket mer fornøyd med uavgjort enn Tromsdalen. Elverum kom mye høyere i banen i 2.omgang, og spilte en meget god bortekamp. Det var store sjanser begge veier, men det endte altså uavgjort. Kaptein Jonas Enkerud og Silas Songani var meget gode offensivt, og spesielt Enkerud løp ufattelige mange kilometer på spissplass. Sabri Khattab viste også fram gode fotballferdigheter på midtbanen og er viktig for Elverum med sin store ro i spillet. 

Kampen ble en liten opptur for Elverum, som skal spille 4. runde i NM på torsdag - borte mot Vålerenga. 

Neste kamp i OBOS-ligaen, er hjemme på Elverum stadion søndag 13. august mot serieleder Bodø/Glimt. 

KAMPFAKTA:

Tromsdalen - Elverum 1-1 (1-1)

TUIL Arena 

MÅL: 0-1 Enkerud (5), 1-1 Ahamed (6)

Kort: Jo Nymo Matland - TUIL (44 min), Anders Jensen - TUIL (93 min) og Goran Antonic - Elverum (93 min)

Elverum stilte med følgende mannskap:

Neydson Da Silva, Erlend Eggen Persgård - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad (Nersveen fra 46), Remi Svindland - Sabri Khattab - Marius Hagen, Sivert Solli - Jonas Enkerud (kaptein) - Silas Songani (Bellchen fra 88).

På benken: Fredrik Tervaniemi, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Peder Nersveen og Adnan Cirak.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no