14. nov
VIDERE I CUPEN: Elverum Håndball Herrer er videre i cupen etter å ha vunnet 33-29 over Halden onsdag kveld.
 
Elverum videre til kvartfinale i cupen
Elverum Håndball Herrer satte opp tempoet, tett igjen bakover og fikk satt sjansene sine. Noe som resluterte i en 33-29-seier over Halden onsdag kveld. Elverum er i kvartfinale i årets cup.

Publisert: 20.sep.2017 22:58
Oppdatert: 20.sep.2017 22:58

Lagene fulgte hverandre veldig tett i store deler av kampen. Elverum gikk i fra først etter 50 spilte minutter. Og i de siste 10 minuttene er det Elverum som dominerer kampen.

Elverum gikk til pause med uavgjort 15-15 og kampen var jevn. I 2. omgang fikk Halden et lite forsprang på fire mål og så ut til å ha kampen i sine hender. Men så setter Elverum inn nådestøtet og hentet inn ledelsen i de siste 15 minuttene. Elverum vant til slutt 33-29 og er videre til kvartfinale i cupen.

Godt å få bevist at elverum er gode nok

Håkon Ekren fikk se store deler av kampen fra benken, men kom innpå og fikk avlastet Magnus Fredriksen litt. Noe som også er litt av taktikken Elverum kjører denne sesongen. Ekren er godt fornøyd med å få bekreftet at Elverum fortsatt kan.

- Ja, jeg er absolutt glad for at vi er videre i cupen. Vi klarer å sette et bedre forsvar mot Halden i kveld enn det vi gjorde forrige gang vi møtte de. Og når vi først får en god ledelse, så gir vi den ikke fra oss heller, sier Håkon Ekren.

Han synes at Elverum får vist de fremmøtte at de er gode.

- Vi tar i mer i forsvaret denne kampen, og det legger grunnlaget for kampen. For oss var det veldig viktig å komme videre i cupen, for vi skal til Oslo Spektrum. Det ser ut som om elverumsingene trives der, så dit skal vi, fastslår Ekren.

«kong magnus»

En spiller som virkelig har "bitt ifra seg" på Elverum Håndball Herrer er nyervervingen, Magnus Fredriksen. To kamper på rad har han blitt kåret til banens beste spiller for Elverum. Og det er ingen tilfeldigheter at han nettopp gjør det.

Han viser en stor spilleforståelse og ikke minst er han en sjef på banen. Noe som Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer er enig i.

- For et talent Magnus Fredriksen har. Man glemmer at han er «97'er» og bare er 20 år gammel. Magnus kan bli veldig god om han holder seg skadefri, sier Michael Apelgren.

Sjøl tar Magnus det med knusende ro, og gleder seg over seieren og avansementet til kvartfinalen i NM.

- Det var veldig deilig å vinne hjemme i Terningen Arena, sjøl om vi skulle ha vunnet med flere mål, ler Fredriksen.

Den unge playmakeren sikter, som de andre på laget, mot Oslo Spektrum og finale i cupen.

- Vi lå bak store deler av kampen, men vi har stor tro på det vi driver med. Så når vi holder oss til det vi har blitt enige om, så vinner vi. Det er viktig å ta oss videre i cupen, for det er dit vi har et mål om å komme, sier Magnus Fredriksen.

- Det var gött å se fighter-viljen

Elverum-trener, Michael Apelgren, er veldig fornøyd og stolt over mannskapet sitt etter at de slo Halden onsdag kveld.

- Nå føler jeg bare mye glede. Det var en veldig god håndballkamp, og ikke minst en morsom håndballkamp. Halden er gode og det er godt at vi kjempet oss til en seier. De er veldig gode når de kommer raskt opp i angrep men jeg synes vi gjorde det veldig bra i forsvar denne kampen, sier Apelgren.

Sjefen legger ikke skjul på at det fortsatt er noe å jobbe med.

- Det er et par ganger vi blir rundspilt i forsvaret også, men samtidig så må vi bare erkjenne at Halden er veldig gode en-mot-en, sier Apelgren.

Han skryter også av Kevin Gulliksen, som ble møtt av en levende dør i motstandermålet i 1. omgang.

- Den fighter-viljen han viser i 2. omgang, etter at han bommer på en del skudd i 1. omgang er bra! Det er godt å se at han ikke gir opp. Og Kevin er en spiller som vil få tillitt sjøl om han bommer, for vi tror på han. Noe han viser i 2. omgang, sier Michael Apelgren.

Nå tenker han inn mot kampen mot danske Skjern lørdag.

- Det blir en helt annen kamp med en annen håndball og spill. Det blir en heftig håndballdag med Anders Eggert og co. Jeg ser virkelig frem mot den kampen, avslutter Michael Apelgren.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PLAYMAKER: Magnus Fredriksen gjør det veldig godt som playmaker i Elverum. For andre kampen på rad blir han kåret til banens beste, vel fortjent.
Fakta

4. runde NM

  • Elverum - Halden 33-29 (15-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1)(målvakt), Didrik Linderud, Aleksander Børresen (3), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (8), Kristian Ørsted (1), Jonas Burud (1), Håkon Ekren (1), Tine Poklar (4), Magnus Fredriksen (5), Richard Hanisch (2), Kevin Gulliksen (4), Thrainn Orri Jonsson (1)
  • Tilskuere: 937
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no