19. nov
FØRSTE STIKK: Tine Poklar (foran) og resten av Elverum Håndball Herrer tok første stikk da de slo Kolstad med knappest mulig margin, 27-26 i første semifinale i sluttspillet i Terningen Arena onsdag kveld.
 
Elverum vant en veldig tett kamp
Det var svette, blod og tårer da Elverum Håndball Herrer vant første semifinalekampen mot Kolstad i Terningen Arena onsdag kveld. En kamp som Kolstad ledet mesteparten av.

Publisert: 20.apr.2017 01:13
Oppdatert: 20.apr.2017 01:13

1. omgang var preget av for raske avslutninger fra Elverums side. Noe som gjorde at Patrick Bols i målet til Kolstad fikk en kunstig høy redningsprosent. Mens i andre enden tok Kolstad seg god tid, og fikk skutt på de gode mulighetene. Noe som resulterte i en veldig lav redningsprosent på Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien.

Kolstad ledet 15-11 til pause, men det var ingen i elverumsleieren som var noe nervøse.

- Vi følte vi hadde god kontroll gjennom hele kampen. Det er litt av vår oppgave også, det å tenke at vi har kontrollen og finne de gode mulighetene for å ta kontrollen, sier Raymond Hamar i trenerteamet til Elverum Håndball Herrer.

Noe de viste i 2. omgang. For der var det et helt annet lag enn det vi så i første halvdel av kampen. Om man kunne sammenligne spillerne fra Elverum med zombiene i TV-serien «The Walking Dead», så hadde de ikke vært så ulike.

Noe som ble endret radikalt på i 2. omgang. Da strålte spillerne og fikk skrudd opp tempoet betraktelig. Det resulterte i at Elverum kom likt, 19-19 og derfra og ut var det ganske jevnt. Helt til Elverum vant 27-26 etter en scoring 20 sekunder før slutt av Josef Pujol.

- Kanskje et ran

André Lindboe var godt fornøyd med seieren og første stikk i semifinalene, som spilles best av tre kamper.

- Kolstad gjør en veldig god kamp, og vi må ikke undervurdere Kolstad. De slo ut Haslum av sluttspillet og Kolstad gjør en god kamp mot oss onsdag kveld. Vi hadde ikke fortjent mer enn en ettmåls-seier. Noen vil kanskje kalle det et ran, men til sjuende og sist så er vi best når det gjelder til slutt, sier André Lindboe.

Nå har han virkelig tro på avansement når de spiller sin returkamp mot trønderne lørdag førstkommende.

- Vi har overtaket i en tøff bortekamp i Trondheim Spektrum. Nå skal vi tro på oss sjøl og gjøre det vi er gode på. Vi drar fredag for å få slappet av litt før kamp, også har vi trening fredag. Så nå skal vi vinne kampen på lørdag, sier Lindboe.

Også trener Raymond Hamar har tro på seier i Trondheim.

- Nå får vi tilbake Petter Øverby og Kristian Bliznac. Det å få tilbake Petter betyr veldig mye for Aleksander Børresen som vi har måtte bruke både i angrep og forsvar. Han blir det en veldig slitasje på nå, men når vi nå får tilbake Petter så gjør nok det at vi kommer til å bli mer stabile i spesielt forsvarsspillet, sier Hamar.

Tre dager til neste kamp

Returkampen mot Kolstad spilles allerede lørdag klokka 17.00 i Trondheim Spektrum. Sjøl om spillerne bare for to dager fri fra kamp, tror Hamar at de skal få restituert seg godt nok inn mot den kanskje avgjørende semifinalen.

- Ja, vi tror at vi skal være klare til å prestere på lørdag. Vi ser ikke noen grunn for at vi ikke skal klare det. Restitusjonen startet allerede etter kampen onsdag kveld, med at spillerne fikk i seg ordentlig med mat etter kampen. Alle de tingene ved restitusjonen tar apparatet rundt klubben seg av, så de er i de beste hender, avslutter Raymond Hamar i trenerteamet til Elverum Håndball Herrer.

 
Fakta

    Første semifinale i sluttspillet

  • Elverum - Kolstad 27-26 (11-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1), Vegard Bakken Øien (målvakter), Torbjørn Eide (1), Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (8), Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (7), Erik Toft (1), Jonas Burud (1), Håkon Ekren, Tine Poklar (1), Josef Pujol (4)
  • Tilskuere: 1.472

Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no