17. nov
KLARE FOR SEMIFINALE: Elverum Håndball Herrer er klare for semifinalen i cupen etter å ha slått Drammen 31-22 i kvartfinalen i Terningen Arena onsdag kveld.
 
Elverum tok seg til semifinale i cupen
Elverum Håndball Herre storspilte de siste 15 minuttene av kvartfinalen i cupen mot Drammen onsdag kveld. Elverum vant de siste 15 med 9-5.

Publisert: 26.okt.2016 22:17
Oppdatert: 26.okt.2016 22:17

Elverum åpnet hardt, men fikk fort problemer mot et revansjesugent Drammen. De ville nemlig vise at seieren til Elverum forrige kamp de møttes, ikke skulle gjenta seg.

Drammen gikk opp i føringen 2-3, Elverum utlignet på straffekast men Drammen ville ikke gi seg. Fra 5-5 var det for øvrig Elverum som tok tak i kampen, og gikk foran med 7-5. Christian Spanne og Drammen bet seg fast og hentet inn Elverum på 9-8. Men derfra og ut så ikke Elverum seg tilbake. Til pause ledet Elverum behagelig 17-14.

2. omgang startet litt trått for Elverum, men de vant til slutt kampen 31-22 og kunne heve armene over hodet og konstatere at de tok seg videre til semifinalen i cupen.

Hadde god kontroll

Elverumtrener, Michael Apelgren, oppsummerer kampen sånn:

- Jeg synes kampen var litt rotete, men vi tar oss sammen og vinner. Samtidig som det var litt rotete, så føltes det ut som om vi hadde god kontroll allikevel. Igjen er det enkeltspillere som står opp og viser gode prestasjoner. Til slutt står det pluss ni på resultattavla og da skal vi være fornøyde, sier Michael Apelgren.

Han forteller at med en ni-målseier er bra, med tanke på at Drammen virkelig bet fra seg, spesielt i 1. omgang, medgir svensken.

Drammen kom med noen endringer, spesielt i forsvar. Men Elverum tok godt vare på sjansene og hadde bedre uttelling på sjansene denne kampen enn mot La Rioja helga før.

- I 2. omgang ventet vi bare på rykket for at vi skulle komme såpass langt foran så det skulle være trygt. Så kommer det mot slutten av kampen og vi vinner med ni mål og vi hadde en god dag på jobben, konstaterer Apelgren.

Drammen kom med noen endringer både fremover og bakover i sitt spill. Derfor var forsvarspillet så som så i 1. omgang.

- Drammen kommer med noen nye taktiske trekk i angrep, som gjør at vi ikke helt klarer å holde følge med dem. Men når vi vinner med ni mål må vi være fornøyde, smiler Michael Apelgren.

- Tine, Jonas og Håkon gjør en god kamp

Det er spesielt tre spillere som Apelgren vil trekke frem. Undertegnede vil tilføye Morten Nergaard som stenger buret de siste fem minuttene og varter opp med kanonredninger.

- Jonas gjør en veldig god kamp i dag, men jeg synes også at Håkon Ekren også er veldig stabil i dag. Og ikke minst Tine Poklar. Men som jeg har sagt, så synes jeg at det er mange som spiller veldig bra i dag. Det er ingen som er fantastiske, men mange melder seg på og gjør en god kamp, sier Michael Apelgren.

Et annet aspekt med spillet til Elverum Håndball Herrer, er at de har tatt til seg regelen som gjør at de har lov til å ta ut keeperen og sette innpå en ekstra utespiller. Sjøl om ballen havner i tomt mål ved tre anledninger, så vil ikke Apelgren kutte ut den muligheten de har.

- Joda, men det er dette som er vår styrke. Vi skal ikke bare «sveve» av gårde og endre på spillet om det går litt i mot. Vi skal stole på det vi holder på med, og da handler det bare om å gjøre det bedre. At vi får mål bakover i kveld, er at vi slurver i forsvar. Mot La Rioja lurte de oss i angrep, derfor kom det bakovermål for oss i tomt bur i den kampen. Men i kveld var det vår skyld, så vi skal fortsette med spill sju mot fem, sier Michael Apelgren.

Godt få noen mål igjen

En som har slitt litt de siste kampene med å finne nettmaskene er Jonas Burud. Men onsdag kveld var det Burud-show i sju minutter på bana. Han stod godt i forsvar, bet fra seg og satte to mål på rappen. Sjøl synes han det er godt å få score mål igjen.

- Det er godt å få noen mål igjen. Jeg kommer til gode skuddmuligheter og vi er i overtall, så da måtte jeg bare sette de, sier Jonas Burud.

Han erkjenner at han var litt hardhendt i forsvaret, men svaret forklarer det meste.

- Ja, jeg stod godt i dag. Jeg må jo ta i litt, for motstanderne våre skal kjenne at de er i Elverum, smiler Jonas Burud.

Ser frem til landslagspause

Både Michael Apelgren og spillerne synes det skal bli godt med en pause fra kamper på 14 dager. Spesielt Apelgren.

- Nå blir det godt å ikke måtte sette med ned med en video og begynne å analysere neste kamp allerede i morgen. Nå har det gått i ett siden seriestart, så det skal bli veldig godt med litt fri fra akkurat det, sier Michael Apelgren.

Også Jonas Burud gleder seg til håndballfri.

- Vi skal trene, men tar fri fra kamper en to ukers tid. Skal bli godt å få tenke på litt annet også, samtidig som vi trener og skal gjøre oss klare for bortemøtet med FyllingenBergen den 9. november, sier Jonas Burud.

Håkon Ekren er heller ikke lei seg for at det nå kommer en velfortjent pause.

- Dette tror jeg bare vil gjøre oss godt. Vi kjenner at vi er slitne, derfor blir det godt å ha egentrening nå frem til mandag, da vi begynner å trene sammen igjen. Da blir det mest fysisk trening, og prøve å bygge opp litt energi. Det trenger vi mot FyllingenBergen og La Rioja borte, avslutter Håkon Ekren.

 
Fakta
  • Elverum - Drammen 31-22 (17-14) (Kvartfinale cupen/NM)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Didrik Linderud, Thorbjørn Fredriksen Eide (1), Petter Øverby (3), David Wattström, Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (6), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (6), Erik Toft (2), Jonas Burud (3), Håkon Ekren (3), Tine Poklar (4), Josef Pujol (1)
  • Tilskuere: 1.063
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no