14. nov
BRÅSTOPP: Elverum Håndball Herrer tapte 25-26 mot FyllingenBergen søndag kveld.
 
Elverum tapte på en dårlig dag
Elverum Håndball Herrer snublet på målstreken da de søndag spilte seriekamp i Terningen Arena. De gikk til pause med 14-11-ledelse. Men ble regelrett overkjørt av FyllingenBergen i 2. omgang.

Publisert: 06.mar.2017 01:31
Oppdatert: 06.mar.2017 01:31

For det var et sultent bergenslag som kom til Elverum og Terningen Arena søndag kveld. Ikke bare hadde de trent veldig på sju mot seks-spill i angrep, men de hadde også god greie på Elverum og deres spill.

Noe som var godt synlig, spesielt i angrepet til Elverum. Som i tillegg ble preget av mange personlige feil og tekniske feil, utgjorde mye av tapet 25-26 mot FyllingenBergen søndag kveld.

Etter en forholdsvis bra 1. omgang, fulgte en heller dårlig 2. omgang. For Elverum ledet 14-11 til pause, men avsluttet det hele med å bare score 11 mål i 2. omgang, mens gjestene satte inn 15 mål. Sluttresultatet ble da 25-26-seier til FyllingenBergen.

- Ingen god kamp i dag

Elverumtrener Michael Apelgren var alt annet enn fornøyd etter kampen hvor Elverum tapte to poeng.

- Jeg synes ikke at vi gjøre en god kamp i kveld. Først og fremst synes jeg at vi gjorde en dårlig jobb fremover. Vi setter bare 25 mål, og det blir stor fokus på sju mot seks-spillet. Men vi burde ha vunnet denne kampen, sier Michael Apelgren.

Han mener at Elverum hadde vunnet kampen, om de hadde spilt bedre fremover. Bakover skorter det også litt.

- Vi gjør det ikke veldig bra bakover, og vi sliter mot sju mot seks-spillet. Når vi gjør 25 mål, så blir det for dårlig når vi møter et lag som FyllingenBergen, sier Apelgren.

En dårlig periode i 2. omgang

Vidar Gjesdal gjør et godt trekk mot Elverum Håndball Herrer, hvor de tar ut keeperen og setter innpå en ekstra utespiller. Noe Apelgren synes FyllingeBergen har klart veldig bra denne sesongen.

- Den perioden i 2. omgang hvor vi går fra å ligge tre mål foran, til å ligge fire mål bak er heller skrall fra vår del. Vi har en ekstremt dårlig periode der, hvor vi gjør ganske mange feil og slipper Fyllingen foran oss. Men jeg vil berømme gutta for at vi klarer å hente oss opp igjen, og bare minutter før slutt har vi matchball. Men vi bommer og taper i stedet, sier Michael Apelgren.

Den svenske treneren legger ikke skjul på at var tøft mentalt for spillerne etter at de onsdag 1. mars ble seriemestere fire serierunder før slutt.

- Ingen av oss gjøre en god kamp i kveld

Lagets kaptein og keeper, Morten Nergaard, erkjenner også at spillerne hadde problemer med å finne motivasjon og det mentale.

- Vi må opp mentalt mot Haslum, og det viser at de andre kampene vi har vunnet tidligere i sesongen at vi har vært forberedt mentalt og har vært fokuserte, sier Morten Nergaard og legger til:

- Ingen av oss spiller noen spesiell god kamp, så hvem som helst kunne blitt banens beste spiller, sier keeperen, som ble kåret til banens beste for Elverum.

Morten Nergaard sier at FyllingenBergens stor styrke var nettopp angrepsspillet sitt, og vår akilleshæl var forsvarsspillet.

- Det vi sliter med er sju mot seks-spillet til Fyllingen. Vi burde kanskje ha retta opp og prøvd å finne på noe annet, men til sjuende og sist er det FyllingenBergen som vinner med ett mål. Noe som er forjent, sier Morten Nergaard.

Sluttspillet som gjelder

Nå er seriegullet sikret og sluttspillet er bare fire uker unna. Med tre kamper igjen av GRUNDIGligaen ser kapteinen nå frem mot å ta fatt på sluttspillet.

- Vi sikter nå på å komme best mulig i form inn mot sluttspillet. Derfor skal vi vinne de resterende kampene og virkelig vise at vi kan, avslutter Morten Nergaard.

 
Fakta

      GRUNDIGligaen runde 19

  • Elverum - FyllingenBergen 25-26 (14-11)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (2), Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud, Petter Øverby (1), Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (3), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (6), Erik Toft (4), Jonas Burud (2), Tine Poklar (1), Kristian Bliznac, Josef Pujol (3)
  • Tilskuere: 1.181
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no