12. nov
 
Elverum tapte Kronekampen på Flisa
Elverum startet best i årets Kronekamp i Åsneshallen, men svenske Sävehof våknet etter hvert og vant med 11 mål.

Publisert: 21.jan.2017 22:55
Oppdatert: 21.jan.2017 23:01

Tradisjonen tro var det Kronekamp i Åsneshallen med Elverum håndball på besøk og årets motstander var altså svenske Sävehof. Elverum hadde noen tunge forfall i Tamas Ivancsik som er i VM for Ungarn, mens både Andre Lindboe og Petter Øverby representerer Norge i det pågående VM i Frankrike. Da Aleksander Børresen ble skadet med noe som så ut som et overtråkk, men viste seg å være trøbbel med akillesen allerede etter 7 minutter, ble det tungt for Elverum. 

ELVERUM BEST I GANG

Elverum kom best i gang og ledet fram til halvspilt omgang, men Sävehof kom bedre og bedre utover i omgangen. De gikk opp i ledelsen 7-8 og etter det så de seg aldri tilbake. Elverum kom aldri nærmere enn 10-11 etter 23 minutter, da Tine Poklar dunket inn sitt 3 mål i omgangen. Da i tillegg Didrik Linderud bommet på 7 meter, ble Elverum liggende bak til pause. Pauseresultatet var 12-15.

Omgangens klart beste spiller, var keeper Vegard Bakken Øien, som stod en fremragende omgang! Verdt å merke seg ellers, var debuten til Elverums nye svenske kjempe på 204 cm, Kristian Bliznac. Litt kamprusten, men en kjempe som Elverum kommer til å få mye glede av framover. Men som strekspiller uten erfaring med hvordan Elverum spiller, ble det tøft og vanskelig for svensken.

Alle Elverums unggutter fikk mye spilletid og Vegard Bakken Øien spilte hele kampen. Og selv med mange redninger fra Bakken Øien, ble det for mange offensive tekniske feil for Elverum, som igjen resulterte i mange baklengs.

2.omgangen ble ikke stort bedre for Elverum, de kom aldri ajour, men 1 mål bak på 20-21 etter 12 minutter og 21-22 etter 13 minutter. Håkon Ekren og Josef Pujol tok tak i kampen og satte mange mål, men Sävehof dro sakte, men sikkert i fra utover i omgangen og vant til slutt med 11 mål!

Sluttresultatet ble 26-37, i en målrik og artig håndballkamp mellom 2 gode lag.

BØRRESEN SKADET, UKLART OM DET ER ALVORLIG

Strekkjempen Aleksander Børresen, måtte gå ut med skade allerede etter 7 minutter.

- Jeg vet faktisk ikke hvor alvorlig det er, ettersom vi ikke hadde med lege i dag. Det er noe med akillesen, som skal sjekkes nærmere i morgen, forteller Elverum-trener Mikael Appelgren.

Trener Appelgren var ikke veldig opptatt av resultatet:

- Det er slik det bruker å være på være treningskamper i januar, vi har vanskelig for å komme på det nivået vi ønsker. Da i tillegg Børresen fikk trøbbel med akillesen, ble det tøft for oss i dag, samtidig som Sävehof er et veldig bra håndballag. De er så gode, så det er ikke sikkert vi hadde klart å vinne med fullt lag heller! Det ble tøft i dag, men det var flere som gjorde noen gode prestasjoner, og noen svar fikk vi i løpet av kampen, forteller Appelgren.

Appelgren er fornøyd med at de er i gang med kamper igjen:

- Det er bra vi fikk en kamp igjen, der vi fikk noen situasjoner og vi trent på hvordan vi skal spille framover, både i forsvar og angrep. Neste kamp for vår del nå, er Kronekampen mot Falk i Terningen, den går lørdag 4.februar. Vi håper på fullsatt hall og det blir en artig håndballfest, det ser vi fram til. Januar-perioden er kanskje den mest kjedelige delen av håndballsesongen, det blir som en forsesong midt i sesongen, og det er ikke så moro. Men det er også godt å ha litt fri fra de viktige kampene, smiler Appelgren. 

BRA OPPMØTE OG GOD STEMNING

Selv om det hadde vært plass til flere i Åsneshallen, var det god stemning likevel:

- Herlig! Det var god stemning og det er alltid moro å komme til Flisa. Det er stor forskjell å spille treningskamp for tomme tribuner, enn å spille her med mye folk - det gir ekstra energi. Det er bra at Elverum og Flisa ser ut til å være en bra match og vi håper det fortsetter slik, sier Elverums trener.

Styreleder i Flisa Allianseidrettslag, Tore Huuse Øwre, var også fornøyd etter kampen:

- Jeg synes oppmøtet var bra, det ble mye folk. Mange var også her i god tid før Norge-kampen, og enda flere strømmet til før Elverum - Sävehof. Jeg har ikke tilskuertallet, men jeg tipper det var 350-400 her i dag. Det var rimelig bra stemning, men vi solunger er litt dårlige til både å heia og klappe, så vi får gå et kurs med Taigaen, de sørger for god stemning! Og selv om Elverum tapte, så er dette håndball på høyt nivå som vi ikke så ofte får se i Solør, sier Øwre.

 Dette var altså 3. året med Kronekamp på Flisa:

- Målet med Kronekampen var jo i utgangspunktet at vi måtte redde idrettslaget, det klarte vi. Vi ser jo at dette er en årlig happening som mange setter pris på, vi i idrettslaget ønsker å begeistre, det være seg unger i idrettslaget, eller innbyggerne i distriktet. At vi arrangerer denne type kamp, det begeistrer nok ganske mange, og vi som jobber med dette synes dette er veldig moro, forteller Øwre.

Det er ikke bare i forbindelse med Kronekampen Flisa og Elverum skal samarbeide videre:

- Vi skal samarbeide på flere områder, Elverum skal hjelpe oss i det daglige treningsarbeidet, noe vi får en kjempegevinst av. Nå håper jeg at mange solunger reiser til Elverum og deres Kronekamp 4. februar, og jeg håper at alle kommer hit igjen neste år, jeg er ganske sikker på at Elverum spiller her igjen da, smiler Øwre.

KAMPFAKTA:

Elverum - Sävehof 26 - 37 (12 - 15)

Målscorere Elverum:

Håkon Ekren 6

Josef Pujol 5 (2) 

Tine Poklar 3

Erik Toft 3

Jonas Burud 2

Didrik Linderud 2

Kristian Bliznac 2

Torbjørn Eide

Nicolai Mehl

David Wattström

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no