12. nov
CUPTAP: Elverum Håndball Herrer fikk det tøft de siste fem minuttene mot Haslum. 0-5 ble resultatet etter de fem minuttene, og dermed vant Haslum 26-28 til slutt.
 
Elverum tapte cupfinalen etter å ha hatt 55 gode minutter
Elverum Håndball Herrer tapte 26-28 mot Haslum i årets cupfinale. En dose Erlend Mamelund og viljestyrke gjorde at Elverum tapte for Haslum. - Det er flere ting vi kunne gjort annerledes, sier en skuffet Michael Apelgren.

Publisert: 30.des.2016 00:15
Oppdatert: 30.des.2016 00:15

Med fem minutter igjen på klokka hadde Elverum ledelsen 26-24. Elverum kunne satt punktum på kampen med scoring. Undertegnede etterlyste timeout via ElverumsRadioens direkteoverføring. Men den uteble, samme gjorde scoringa. I stedet ble Elverum tvunget til å skyte i en dårlig situasjon. Det resulterte i en redning fra Haslums keeper, Trond Tjemsland.

Elverum hadde en god start på kampen, og til pause ledet Elverum 15-13. Og starten på 2. omgang ble også god for Elverum som gikk opp i firemåls-ledelse. Så kom en periode midt i 2. omgang hvor begge lag hadde «stang ut». Morten Nergaard våknet og plukket fire baller på rad.

I andre enden var det dessverre ikke enkelt å komme gjennom forsvaret til Haslum, og Elverum klarte ikke stikke i fra. I stedet var det Haslum som kneppet innpå.

Burde tatt en timeout

Som nevnt tidligere, burde Apelgren tatt en timeout fem minutter før slutt. Og han tar all skyld for det.

- Når vi nå har fått fasiten i hånden, så er det ting jeg ser at jeg nå ville ha gjort annerledes. Jeg konstaterer bare at vi hadde en veldig bra håndballkamp mellom to gode lag, og at vi ikke holdt helt inn, sier Michael Apelgren.

Han tar en lang tenkepause og forteller at det er flere steder i kampen hvor han kunne gjort ting annerledes.

- Vi hadde flere ganger sjansen til å komme opp i femmåls-ledelse. Men vi klarer ikke å gjennomføre det, sier Michael Apelgren.

Fikk flyten

De siste fem minuttene var det Haslum-dominans på banen. Elverum finner ikke nettmaskene de siste fem minuttene, mens Haslum setter fem. Det gir Haslum cupgullet og 75.000 kroner fra Norges håndballforbund. Elverum får sølvet og 50.000 kroner fra forbundet.

Det som avgjorde er de siste fem minuttene, hvor de virkelig får flyt i spillet sitt, og Apelgren kommer med en liten skjennepreken.

- Kampen var veldig jevn og det var litt av en kamp. Men i sluttminuttene får de et lite momentum og de viser et kroppsspråk om at de er på gang. Noe de også var. Med Mamelund tilbake er Haslum veldig giftige, noe de viser i denne cupfinalen, sier Apelgren og legger til:

- Vi er ikke så mye bedre enn Haslum, og ligger ikke alt for mye foran. Det virket som om vi ikke fikk helt tak på de, men vi skal være skuffet over kampen i kveld, sier Michael Apelgren.

Han erkjenner at en ikke kan dytte foran seg med unnskyldninger, i tillegg må man erkjenne skuffelsen.

- I dag er vi skuffet, og vi skal være det. For vinner vi ikke kamper så skal vi være skuffet over det vi får til, sier den svenske treneren.

Godt med fri

Nå tar virkelig håndballgutta fri en stund, i alle fall de om ikke skal på landslagssamling.

- Det er kanskje det jeg gleder meg aller mest til nå, og få litt fri. Jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye før, for å få fri, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta
  • NM Cupfinale
  • Elverum - Haslum 26-28 (15-13)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Petter Øverby (1), Aleksander Børresen (3), Tamas Ivacsik (7), Nikolaj Mehl (6), André Lindboe (1), Erik Toft (4), Jonas Burud, Håkon Ekren (2), Tine Poklar (2), Josef Pujol
  • Tilskuere: 5.282
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no